Merhaba,
40 yaşına kadar ameliyat olmamış şanslı insanlardan biriyken bir anda adını bile söylemek istemediğiniz bir hastalığınızın olduğunu öğrenmek gerçekten insanı çok korkuyor.Hissettiğim ilk duygu buydu bende, sadece çok korktum...
Tesadüf eseri Check Up yaptırırken farkedildi ve önce iki kez kist ve doku ameliyatı oldum..Ama çok yerde olduğu için göğsün hepsinin alınmasının en doğrusu olduğunu söylediler.Sonuç: Sol göğüste '0' evre...Yani daha herşeyin çok başlangıcı, o nedenle adını hiç anmıyorum, aslında çok şanslıydım. Hacettepe de ön araştırma ve kısmi ameliyatlarımdan sonra Güven Hastanesi'ne yönlendirildim tanıdıklar vasıtasıyla..Bu aşamalarda Ferah Hoca, Meltem Hoca ve Ali Hoca'yı da söylemeden geçemem teşhis - tanının konması ve yapılması gerekenleri hep sayelerinde öğrendim.
Güven Hastanesi'nde Serdar Özbaş ve Gökhan Adanalı ameliyatımı yaptılar.Önce göğsüm boşaltıldı, aynı anda da silikon takıldı.Diğer göğsüm de diğerine benzetilmek üzere
estetik yapıldı.Kısaca korku endişe merak sevinç üzüntü acı gibi birçok duyguyu iki ay gibi kısa bir sürede yaşadım, her pataloji bekleyişi sancılı ama sonuçları hep kötünün iyisi oldu.En sonunda sonuç 'In Situ' yani kanal sınırları içinde, yayılma yok alındı ve kurtuldum Kemoterapi-Radyoterapi görmeyeceğim...1 ay oldu ameliyat olalı, herşey yolunda gibi görünüyor, kontrollerim halen devam ediyor ama işime bile başladım.
Göğüs boşaltılıp silikon kas altına yerleştirildiği için ağrım çok oldu.Ama bu ağrı asla dayanamayacağınız bir ağrı değil, ilk günler elbette zor, ama herşey gibi bunlar da geçiyor.Ben 4 gün hastanede kaldım.Ama inanın bana prenses gibi baktılar, hemşirelerim, doktorlarım...
Serdar Hoca çok titiz bir meme cerrahıdır, size güven verir asla endişe etmezsiniz, yaşadığınız ve yaşayacağınız her evreyi dikkatlice anlatır, sizi dinler, sizi tanır ona göre değerlendirir.Hastaneden çıkmadan önce belli olan patoloji sonucumun temiz olduğu haberini verirken yüzündeki o mutluluk ifadesini hiç unutamam...
Gökhan Hoca hem çok iyi bir estetik cerrahıdır hem de psikolojik olarak size çok destek verir, düşünsenize bir anda göğsünüz alınmıştır bu bir kadın için çok acıdır tamam şükredersiniz herşey yolundadır ama bundan sonra nasıl toparlanılacaktır....Size işte tam da o anda elini uzatır, yenisini yaptım bak çok güzel oldu der espriler yapar okyanusu geçtiğinizi hissettirir arkanızda kapı gibi durur, bundan sonrasında düşmeyeceğinizi işte onunla anlarsınız.
Ben ikisine de çok şey borçluyum, çok samimi söylüyorum ki: Ankara'da iseniz ve benzer bir sıkıntı yaşıyorsanız hiç düşünmeden kendinizi emanet edebileceğiniz harika iki insandır.
Allah hepsinden razı olsun.