mastektomi sonrası yeniden meme yapımı

35irem93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2012
5
2
Kızlar öncelikle merhaba,
2012 Ağustos ayında annemin sol memesinde kitle tespit edildi ve Eylül ayında sol memesi alındı. Kemoterapi ve radyoterapi aldı. Şimdiye kadar çok dert etmiyordu fakat artık protezden ve insanların bakışlarında rahatsız olmaya başladı. Meme ameliyatı olmaya karar verdi. Aranızda bu konuda bilgisi olan var mı? İzmirde yaşıyoruz doktor tavsiyesi ya da ameliyatın öncesi ve sonrası hakkında bize bilgi verecek olan var mı? Şimdiden herkese teşekkürler, sağlıklı günler

Merhaba. Bikaç kişiden daha duymuştum bu konuyu , bunu sigorta karşılamıyor mu aslında onların yönlendirmesi lazımdı sizi ?

Merhaba. Bikaç kişiden daha duymuştum bu konuyu , bunu sigorta karşılamıyor mu aslında onların yönlendirmesi lazımdı sizi ?

Sigorta karşılıyor elbette bizim merak ettiğimiz ameliyat süreci. Doktorlara göre kolay ama olan varsa ne kadar süre ağrısı oldu alışabildi mi, olmaya değer mi bunları merak ediyoruz

Oncelikle çok geçmiş olsun benim annemde 6 yıl oldu kanser olalı onun da tek memesi alındı o da gerek yok deyip yaptirmamisti ama şimdi rahatsızlık duydu ve yaptırdı.Ama onların ameliyatı farklı oluyo tabi ben 23 gün önce yaptırdım annemin 2 ay oldu ben ondan çok daha iyiyim.Ayrintili ve uzun bi süreç öncelikle göğsüne adını tam hatirlamadigim bi madde konuluyor balon gibi düşünebilirsiniz derinin altına yerlestiriliyor sonra ameliyattan 1 hafta sonra falan ona 100 cc serum fizyolojik konuluyo bu 2 haftada bir tekrarlaniyor amaç deriyi esnetmek annemin şu an 460 cc oldu bi kere daha sisiricek daha sonra o deri iyice esneyince asıl silikonu koyucak içindeki maddeyi çıkartıp.Yani biraz uzun bi süreç ama eminim değer bi kadın için travma olan olayın sonucuyla ömür boyu yaşamaktansa bu sürece girilmeli..Herhangi bi sorunuz olursa cevaplarim tekrar geçmiş olsun

Merhaba,
40 yaşına kadar ameliyat olmamış şanslı insanlardan biriyken bir anda adını bile söylemek istemediğiniz bir hastalığınızın olduğunu öğrenmek gerçekten insanı çok korkuyor.Hissettiğim ilk duygu buydu bende, sadece çok korktum...
Tesadüf eseri Check Up yaptırırken farkedildi ve önce iki kez kist ve doku ameliyatı oldum..Ama çok yerde olduğu için göğsün hepsinin alınmasının en doğrusu olduğunu söylediler.Sonuç: Sol göğüste '0' evre...Yani daha herşeyin çok başlangıcı, o nedenle adını hiç anmıyorum, aslında çok şanslıydım. Hacettepe de ön araştırma ve kısmi ameliyatlarımdan sonra Güven Hastanesi'ne yönlendirildim tanıdıklar vasıtasıyla..Bu aşamalarda Ferah Hoca, Meltem Hoca ve Ali Hoca'yı da söylemeden geçemem teşhis - tanının konması ve yapılması gerekenleri hep sayelerinde öğrendim.
Güven Hastanesi'nde Serdar Özbaş ve Gökhan Adanalı ameliyatımı yaptılar.Önce göğsüm boşaltıldı, aynı anda da silikon takıldı.Diğer göğsüm de diğerine benzetilmek üzere estetik yapıldı.Kısaca korku endişe merak sevinç üzüntü acı gibi birçok duyguyu iki ay gibi kısa bir sürede yaşadım, her pataloji bekleyişi sancılı ama sonuçları hep kötünün iyisi oldu.En sonunda sonuç 'In Situ' yani kanal sınırları içinde, yayılma yok alındı ve kurtuldum Kemoterapi-Radyoterapi görmeyeceğim...1 ay oldu ameliyat olalı, herşey yolunda gibi görünüyor, kontrollerim halen devam ediyor ama işime bile başladım.
Göğüs boşaltılıp silikon kas altına yerleştirildiği için ağrım çok oldu.Ama bu ağrı asla dayanamayacağınız bir ağrı değil, ilk günler elbette zor, ama herşey gibi bunlar da geçiyor.Ben 4 gün hastanede kaldım.Ama inanın bana prenses gibi baktılar, hemşirelerim, doktorlarım...
Serdar Hoca çok titiz bir meme cerrahıdır, size güven verir asla endişe etmezsiniz, yaşadığınız ve yaşayacağınız her evreyi dikkatlice anlatır, sizi dinler, sizi tanır ona göre değerlendirir.Hastaneden çıkmadan önce belli olan patoloji sonucumun temiz olduğu haberini verirken yüzündeki o mutluluk ifadesini hiç unutamam...
Gökhan Hoca hem çok iyi bir estetik cerrahıdır hem de psikolojik olarak size çok destek verir, düşünsenize bir anda göğsünüz alınmıştır bu bir kadın için çok acıdır tamam şükredersiniz herşey yolundadır ama bundan sonra nasıl toparlanılacaktır....Size işte tam da o anda elini uzatır, yenisini yaptım bak çok güzel oldu der espriler yapar okyanusu geçtiğinizi hissettirir arkanızda kapı gibi durur, bundan sonrasında düşmeyeceğinizi işte onunla anlarsınız.
Ben ikisine de çok şey borçluyum, çok samimi söylüyorum ki: Ankara'da iseniz ve benzer bir sıkıntı yaşıyorsanız hiç düşünmeden kendinizi emanet edebileceğiniz harika iki insandır.
Allah hepsinden razı olsun.

Ben şuan mastektomi sonrası göğsümü yeniden yaptırıyorum . Şuan doku genişletici konuldu yaklaşık iki ay oldu . Ben radyoterapi gördüğüm için süreç çok zor oldu . İşin aslı hala çok ağrım var ve bu süreci bitirip bitiremiycem emin değilim . Radyo terapi alıpta göğsünü tekrar yaptırmaya karar verenler zor bir sürecin içerisine girdiklerini bilmeliler oldukça ağrılı bir dönem

Merhaba tekrardan göğsünüzü yaptırdınızmı acaba süreç nasıldı acaba bende şuan aynı durumdayım anlatcaklarınız önemli benim için şimdiden teşekkür ederim

Mrb ben de sol taraftan mastektomi oldum ve tekrar yaptırmak istiyorum ve çok korkuyorum tamamen doğal olmasını beklemiyorum ama hç mi benzemiyor doğal memeye

Mrb ben de sol taraftan mastektomi oldum ve tekrar yaptırmak istiyorum ve çok korkuyorum tamamen doğal olmasını beklemiyorum ama hç mi benzemiyor doğal memeye
Merhaba ben 1 ay önce mastektomi ve silikon ameliyatını bir arada oldum.gayet memnunum.
Annem bundan 20 sene önce oldu.onda süreç daha farklıydı.önce balon yerleştirildi sonra silikon yapıldı.inanın o zamanki tıbba göre çok çok iyi olmuştu.çok şükür hiç sorun yaşamadı şimdiye kadarda.
Size çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…