Eğer gerçekten gelişmiş ve ağzınızda yemek varmış gibi görünen yüzünüzü oldukça kare gösterecek derecede belirginleşmiş bir masseter kasınız veya ileri düzeyde diş sıkma probleminiz yok ise ASLA yaptırmayın. Ben yaptıralı 2 sene olacak 1 ay sonra. Bu 2 senede ağlamadığım tek bir gün sayısı yok. Aynaya bakmıyorum. Dışarı çıkmıyorum. Kendimi sevmiyorum. Hayatım bitti. Özgüvenim bitti. Düzelmiyor. Gıdığım oluştu, boyun çizgilerim arttı, maalesef şakalarıma bile yaptığı için gözlerim düştü, yanaklarım sarktı, yüzümde asimetri oluştu, 10 yaş bitkin yorgun ve mutsuz görünen bir kadın oldum 20li yaşlarımda. Sizi kimse anlamayacak. Sizin kendinizle mutlu olamayışınızı, sizin aynalara bakamayışınızı, ağlamanızı buna üzülmenizi kimse anlamayacak. Bunu yazarken bile içimde geçmeyen öfkemle ağlayarak yazıyprum. Sadece 1000tl fazla para alacak diye hiç ihtiyacım olmayan ve kendi talep etmediğim bir işlemi yaptı diş doktorum. Çenem mahvolmuş, ameliyatlık hale gelmişim!! Doktor ya, korktum, inandım. Yüzünde hiç bir değişiklik olmayacak dedi. Hayatım bitti. İnsanlarla iletişimim, isteklerim. Her şeyin başı sağlık ama sağlığın başı da kendini sevmek. Psikolojim öyle ki çözüm bulamıyorum çözüm bulamadıkça deliricek gibi oluyorum. Akıl sağlığım, beden sağlığım hepsini kaybediyorum. Üzüntüden cildim mahvoldu sivilceler ve lekeler. Ağlamaktan gözüme kan oturdu. Herkes sen hala çok güzelsin diyecek, herkes daha kötüsünü örnek verip şükretmenizi bekleyecek. İçinizde ne yaşadığınızı ve nasıl yaşamak istemediğinizi bir siz bileceksiniz. Sağlık için değilse SAKIN yaptırmayın. Keşke araştırsaydım daha önce diye kendime en büyük sinirim! Belki birine engel olurum. Umudum kalmadı, asla eski yüzüme sahip olamayacağım. Herkesin sen kesin altın oransın dediği o çok sevdiğim ve bakmaya doyamadığım yüzüme. Ne olur yaptırmayın.