Sivilceli Ciltler Maske sebebiyle olusan sivilceler

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

olalaya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
1.526
1.310
Selam kizlar. Ergenlikte sivilce problemi yasamayip sonrasinda 10 sene kadar sivilce problemiyle mucadele ettim. Simdilerde gecmeye baslamisti ki korona belasi gorunene kadar. Cildim zaten hassas ne urunler denedim kullandim tam geciyor derken maske kullanmak zorunda kaldik malum sivilceler de gorunmeye basladi. Maske icinde havasiz kalan cildim ter ve sicaklik etkisiyle sivilce ve kizariklik yapiyor. Gece kullanabilecegim bir krem onerir misiniz

Normalde sürekli evdeydim ve çalışma ortamımı da işyerinden eve çevirdim mart ayından beri. Ancak son 15 gündür annemin sağlık sorunu (meme ca) nedeniyle sabah 8:30 akşam 4'e kadar çift kat maskeyle hastanede bulunuyoruz.
Markete vs gittiğimde maksimum 30 dakika kaldığı için hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ancak ne zaman böyle uzun süre kaldı yüzümde ertesi sabah iri yanak ve dudak kenarlarında kimi anında çıkmış kimi deri altında kist oluşturmuş halde uyandım.
Cilt Tipim
Kuru, Hassas, Atopik
Benim hatam şu oldu;
İlk gün 8 saat yüzümde kaldığında çift kat maske yani 2 maske altında sadece nemlendiricim vardı.
Ertesi sabah uyandığımda bu şekilde sivilcelerle hatamı anladım.
Maske ile yüzüm arasında bir kalkan olmalı ki sürtünme etkisini azaltsın.
Sonraki günler Organik BB Krem+talk içermeyen toz mineral pudra ikilisini yüzüme uygulayıp öyle çıktım evden.
altına tabii ki nemlendiricimi sürmeyi unutmadım.
Şimdi istersem 12 saat çift kat maske kalsın yüzümde (6 saatte bir değiştiriyorum alttaki ve üstteki maskeyi sakın 12 saat aynı maskeyle durmayın) hiçbir sivilcelenme veya tahriş yaşamıyorum.
Akşam cilt temizliğimi asla ihmal etmiyorum:
Kazıyıcı içermeyen bir yüz yıkama jeli sonrasında yağı alınmamış gül suyu ile ph dengeliyorum.
Ardından serum+nemlendirici.
Uygun fiyatlı arıyorsanız eğer rossmann da 20tl üzeri alışverişe isana hydro 24 saat nemlendirici 15tl fiyata iniyor alabilirsiniz.
Eğer daha üst segment düşünürseniz Logona Yenileyici Gece Kremi veya Logona Aloe Vera Özlü Besleyici Gece Kremi veya Sante 24 Saat Koruyucu Kuru ve Hassas Cilt Nemlendirici Krem deneyebilirsiniz.
Maske altında mutlaka en kötüsü bir pudra ile cilt ve maske arasında bir ürün bırakın. Sürtünme etkisini azaltması gerekli yoksa maske sürekli ciltte sürtünerek tahriş ve sonrasında sivilce yapıyor. Yağı alınmamış gül suyu mucize gibi bir şeydir, özellikle kistik sivilceler varsa maske kaynaklı, 2 gün içerisinde eritiyor. Kullandığım Rose Therapy Yağı Alınmamış Gül Suyu 110tl civarında satılıyor.

Bu muhtesem cevap icin tesekkur ederim dediginiz tum urunleri kullanicam insallah. Maskenin altina birsey surmuyordum zaten o yogun nemden dolayi cildimde kalmaz terle akar gider diye. Bir de bu yontemi deneyeyim. Yuzume hangi urunu kullanacagimi da sasirdim herseye tepki veriyor. Tek yapabildigim artik gunluk temizlik haftalik peeling bir de sivilce cikarsa uzerine aloe vera jeli surmek. Oyle bir cildim var ki tum yuzume aloe vera jeli sursem hemen nokta nokta batmalar acimalar sonrasinda da kucuk kucuk kizarikliklar oluyo. Dusunun saksidan kopardigim aloe vera. Daha hangi zararsiz urunu kullanabilirim ki. Bazen oturuo aglayasim geliyo ben hangi urunu kullanicam diye. Baska markalarin saf gul sularini kullandim onlar da bile sivilce yapti

Az ürün işe yarar ürün mantığını her zaman savundum.
Saf aloe vera cildinize sürdüğünüzde cildiniz onu ne yapacağını şaşırır ve reaksiyon verir. O yüzden saf aloe vera özellikle hassas ciltlerde kabus gibi oluyor.
Cildinizi kazımayacak bir ürünle temizleyin
Gerekirse hatta bana göre gerekli konjac süngerden yardım alın.
Ardından nemlendirici+göz kremi bu kadar
Ev ortamında asitmiş, dermaroller vs bana göre bunlar resmen bizler cildimizi bozalım ve sonra güzellik merkezlerine gidelim diye sunulan ürünler. Çünkü en basiti dermaroller iğneli bir üründür. Siz elinizin ayarını tutturamazsanız ve belirlenmiş süreden 10 saniye fazla yaparsanız cildiniz kalkar, bildiğimiz deriyi havaya kaldırırsınız. Bu işleri uzmanlar yapmalı.
Cildinizde sivilce ve akne varsa
Sivilce tedavisi gördüyseniz
Mineral bazlı fondöten, mineral bazlı bb krem, mineral bazlı renkli kozmetik kullanmalısınız. Çünkü onlar gözeneklerinizi kapatarak yeniden sivilce oluşturmaz.
Yüz temizliğinizi yaparken yağ bazlı köpürmeyen temizleyici kullanırsanız eğer hem spf hem gözenek temizliği yaparsınız.
Konjac süngerle birlikte kullanırsanız eğer gözenekleriniz dolmadan temizler, siyah noktanız oluşmaz, yanında bonus olarak yavaş yavaş cildinize siz anlamadan her gün peeling yaparak ölü derilerinizden kurtulursunuz.

Bugun sizin tavsiyenize uyarak maskemin altina kremimi surdum ustune renkli pudra. Ise yarayacak gibi duruyor havalarin da sogumaya baslamasi terlemeyi azaltiyor olmasi daha etkili oldu

Gece bakiminda da tavsiye etriklerinizi de arastirip uygun gordugumu alicam

Bana da Yardımcı olabilir misiniz bu aralar ben de aynı dertten muzdaribim ne yapacağımı şaşırdım sadece adet dönemlerinde tek tük sivilcem çıkardı iki üç haftadır dudak çevrem kırmızı Kırmızı sivilce doldu güneş kremi sürekli kullanırım. Sabah akşam kullandığım dermokozmetik yağ bazlı temizleyicim ve toniğim vardı bu ara onları da bıraktım onlar da iyi gelmiyor sanırım ne kullanacağımı şaşırdım

Bir de bahsettiğiniz Gül suyunu nereden alıyorsunuz

Dudak çevresi, çene bölümü kadın hormonları ile ilgili bir bölüm. Dediğiniz gibi regl dönemi yaklaştığını ben mesela çenemin sağ tarafında çıkan sivilcemle anlıyorum :)
Aniden oluşan bu sivilceler hormonal bir sıkıntıyı mı acaba gösteriyor? Hormonlarınıza baktırma imkanınız var mı?
Bir diğeri ise kullandığınız güneş kremi kimyasal filtreli ise süreklilikle kullanımda cildi yorabiliyor. Mineral filtreli güneş koruyucu kullanabilirsiniz.
Yağ bazlı temizleyici neden sabah akşam kullanıyorsunuz?
Sabah gece eğer ağır bir bakım yapmadıysanız konjac sünger+köpük hafif bir temizleyici yeterlidir. Oda ağır bakım yaptıysanız. yapmadıysanız eğer konjac süngerle yüzünüzü yıkayın sadece sabahları.
Nemlendiricinizi değiştirdiniz mi bu dönem? veya farklı bir maske, asit vb ürün kullandınız mı acaba?

Ürünlerim uzun zamandır kullandığım ürünler farklı bir ürün denemedim bu sıralar ama yağ bazlı temizleyiciyi sabah da kullanmam hata olabilir. Haftada bir iki maske yaparım bazen her akşam nemlendirici kullanırım ağır bakımlarım olmadı. Ağız çevresindeki sivilcelerin hormonal olduğunu bilmiyordum maskeye yordum ben. Hormon testi de yaptırmadım dermatologlardan uzak duruyorum hepsi önce hormon testi sonra rooctane tedavisi uyguladığından O ilacı kullanmak istemiyorum

Hayatımda hiç sivilce problemi yaşamadım, pandemi mahvetti.
Ağır da makyaj yapardım ama hiç bu döneme kadar böyle yoğun cilt bakımıma özen gösterdiğim de olmadı ama benim de başımın belası oldu!
Kulak hizam ve çenem, her gün bir çıbanla karşılaşıyor ve minik pitircik beyaz yağ bezeleri!
Delireceğim artık ya, ne denediysem de olmadı.

Maalesef bende aynı durumdayım ağız çevrem ergen gibi sivilce doldu ne yapacağımı şaşırdım ki öyle cildimle çok oynayan sürekli farklı ürünler deneyen bir insan değilim doğru da bulmam bunu. Yıllardır aynı ürünleri kullanırken şimdi ne yapsam ne kullansam dye ordan oraya koşuyorum

La rochenin akne karşıtı serisini denedim.
Bende aksi gibi bir de alın kaş bölgemde egzama var.

Aldığım bu ürünleri sadece sivilceli bölgeye deneyim, sonuç yok.
Ve o pitirik beyaz şeyler tee gözüme kadar çıkmaya başladı artık.
Gül suyu sivilce kurutucu, yağ dengeleyicidir ama ben egzama sebepli kullanamıyorum, bir siz deneyin isterseniz.
Hakiki gül suyu ve soda ile sabah akşam silme tonik işlemi işe yarar diyorlar.

La Roche benim cildime de hiç iyi gelmemişti. Evet Gül suyunu üstteki arkadaş da söylemiş onu deneyeyim bir de bir ara dondurulmuş maden suyunu gezdirirdim yüzümde o da iyi geliyordu niyeyse bıraktım başlayayım tekrardan.

La roche de yüzüne uygun seriyi bulmak önemli.
Lipikar serisi atopik egzamaya yatkın ciltlere müthiş iyi geliyor, senelerce kullandım.
Ama akne, yağlanma serisi bana bir halta yaramadı.

Daha dün çenemde kist gibi vardı, 3 5 tane birleşmiş, sıktım temizledim geri tepmesin diye.
Bugün aynı hizada sol tarafta çıktı.
Gerçekten delireceğim artık.

Bende de aynı tam kurudu bitiyor galiba diyorum diğer taraftan yenileri çıkıyor

Çenesinde ergenus sivilceleri çıkan bir arkadaş olarak ben de yerimi alıyım burda.
gül suyu geçmelerine yardımcı olur mu acep?

Bende yüzünde şuana kadar tek sivilce çıkmayıp pandemi döneminde tanınmaz hale gelenlerdenim, şöyle yerleşelim yerime.

Öncesinde de cilt bakımıma aşırı özen gösteren biriydim, ürün içeriklerine dikkat eder, cilt tipime uygun olan temiz içerikli ürünler kullanırdım.

Gelin görün ki şuan o kadar bıktım ki bu sivilcelerden tamamen herşeyi bıraktım kendi haline, dermatoloğun verdiği ürünleri bile bıraktım, bakalım nereye kadar çıkacak

Anlaşılan bu ada herkes aynı dertten muzdarip ama çözümü bilen yok allahım hiç alışık değilim sivilceli surata

roaccutane tedavisi vereceklerini pek düşünmüyorum cildin geri kalanı temiz çünkü sadece önlem olarak böyle bir test yaparak içinizi rahatlatabilirsiniz.
Oldu ki sorun yok o zaman çene bölgeniz için salisilik içeren kremler kullanın. Logona Akneli Ciltler Matlaştırıcı Etkili Nemlendirici Fluid ürünü özellikle geçmek bilmeyen inatçı sivilceler üzerinde çok etkilidir. Organik nane ve söğüt kabuğundan elde edilen doğal salisilik asit içeriyor.
Kullandığınız yüz maskelerinin yanında peloid içerikli yüz maskeleri de kullanabilirsiniz. Peloid, kil gibi cildi kurutmaz ama ciltteki ölü deriyi temizlerken sivilce akne gibi sorunlardan kaynaklı kistik sivilceler dahil hepsini yavaş yavaş eritir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…