• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maşallah demenin önemi

clochette

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
844
2
96
Bursa
konuyu nereye acacagimi bir turlu bilemedim buraya actim:uhm:
dun esimle yuruyuse ciktik yolda giderken karsidan bisikletli bes alti yaslarinda bi oglan cocugu geliyordu Pakistanli bi cocuk ama oyle guzel oyle guzelki masallh yani uzaktan bakinca gozlerini alamiyosun cocuktan yanimizdan gecene kadar hayran hayran baktim tam gecip giderken esimede dedimki su cocuktaki karizmaya bak Allahim nekadar guzel diyessiye...
arkadan bi ses geldi oyle bi dustuki hemen kostuk kiyamam bisiklet bi tarafa cocuk bi tarafa hem agliyo hem kalkamadi esimde ilk yardim biliyo ilgilendi kontrol etti biseyi yok sadece cani acimis doktora goturelim dedik iyiyim dedi o sirada kuzeni geldi oda on yaslarinda falan oda ayni guzellikte masallh artik kalkti beraber gittiler evlerine ama esim tum gun bana cok kizdi niye masallah demiyosun diye aslinda herzaman guzel gordugum herseye derdimde bu defa kulagimda muzik vardi belki ondan dusunemedim
ben sanirdimki kiskanarak bakarsan nazar deger ama ben severek begenerek bakmistim:çok üzgünüm:
sizce bu masallah demedigimdenmi oldu ben cok kotu oldum kimbilir benim yuzunden cocugun kafasinda kac tane hucre oldu:çok üzgünüm:

nazar acayip birşey..Bence maşallah deyin her zaman gerçekten öyle bir enerji fırlatılıyorki gözlerden karşısındaki insanı kötü etkiliyor.Ben her zaman boncuk takarım...Beğendiğiniz kimselere maşallah deyin mutlaka

bende cok ınanırım nazara..tabııkı soylemek lazım..bende kullanırım sureklı..ne olur ne olmaz...

konuyu nereye acacagimi bir turlu bilemedim buraya actim:uhm:
dun esimle yuruyuse ciktik yolda giderken karsidan bisikletli bes alti yaslarinda bi oglan cocugu geliyordu Pakistanli bi cocuk ama oyle guzel oyle guzelki masallh yani uzaktan bakinca gozlerini alamiyosun cocuktan yanimizdan gecene kadar hayran hayran baktim tam gecip giderken esimede dedimki su cocuktaki karizmaya bak Allahim nekadar guzel diyessiye...
arkadan bi ses geldi oyle bi dustuki hemen kostuk kiyamam bisiklet bi tarafa cocuk bi tarafa hem agliyo hem kalkamadi esimde ilk yardim biliyo ilgilendi kontrol etti biseyi yok sadece cani acimis doktora goturelim dedik iyiyim dedi o sirada kuzeni geldi oda on yaslarinda falan oda ayni guzellikte masallh artik kalkti beraber gittiler evlerine ama esim tum gun bana cok kizdi niye masallah demiyosun diye aslinda herzaman guzel gordugum herseye derdimde bu defa kulagimda muzik vardi belki ondan dusunemedim
ben sanirdimki kiskanarak bakarsan nazar deger ama ben severek begenerek bakmistim:çok üzgünüm:
sizce bu masallah demedigimdenmi oldu ben cok kotu oldum kimbilir benim yuzunden cocugun kafasinda kac tane hucre oldu:çok üzgünüm:

amaaan kıyamam....suçlu hissetme canım sen kendini belki tamamen tesadüftür...çok nazarın değer mi başkalarına?

bundan sonra dersin unutmazsın bak çocuğa da bişey olmamış çok şükür biraz canı acımış sadece...üzme kendini... :teselli:

Canım ya... Düşünmen yeter..
Bak bu kadar üzüldüğüne göre kesinlikle kem gözden değil elbette.
Annelerin bazen çocuklarına bile nazarları değer.

cok tesekkur ederim ilginize bende baska nazara inanan yok sanmistim kimse yazmayinca meger sonradan yazanlar olmus gormemisim sagolasiniz arkadaslar allah hepinizi nazarlardan korusun
bonitaa.s.:1hug:
copcua.s.:1hug:
melik_rizaa.s.:1hug:
be_rena.s.:1hug:
hawanaa.s.:1hug:
melekberkea.s.:1hug:
opuyorumnanaktan

çoook önemli evet çünkü öyle diyerek o kişiyi Allah'ın korumasını ,sakınmasını, beğenimizden bir

kıskançlık zarar gelmemesini temenni ediyoruz .... benim arkadaşımın annesi kızını bayılttı gözlerimin

önünde ne kadar etkili bilemem ama anında düştü bayıldı kız annesinin iltifatını duymamaışken...

bende maaşallah ın önemine çok inanırım.sürekide kullanırım.taşındığım evimde bahçemi çok beğendimsürekli çok güzel dedim ama maaşallahı unuttum ve bahçeme nazar deydi sararmalar oldu çok üzülüyorummafoldumben

GÖZ DEĞMESİNİN SEBEPLERİ
Bilmiş ol ki;
Gözdeğmesi (nazar) iki sebepten dolayı olur:
Biri, şiddetli düşmanlıktır. Diğeri de, bir şeyi beğenip onu güzel bulmasıdır.
Resulüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmaktadır:
"Gözdeğmesi hak ve gerçektir. Eğer kaderin önüne geçen bir şey olsaydı, nazar, onun önüne geçerdi." (Müslim, Abdullah b. Abbas (r.a.)'dan rivayet etmiştir
İnsanlardan pekçoğu gözdeğmesi ile ilgili olaylara daima şahit olmuşlardır ve şahit olmaya devam etmektedirler.
Bazan bu gözdeğmesinin farkına varırlar ve onu bilirler.
Bazan da onu bilip anlayamazlar.
İnsanların başlarına gelen tecrübeler, zikredilenlerden çok daha fazladır.
Nice ölen kimseler vardır ki, onların ölüm sebepleri bilinmez.
Nice sağlam, kişiler de vardır ki, hasta olup yatağa düşerler fakat hastalıklarının gerçek sebebini bilmezler.
Nazar (gözdeğmesi), toplumda vâki olan bir hususdur.
Bazı kimselerin gözlerinde bir hâl vardır ki, konsantre olarak baktığı kişiye çeşitli zararlar verir.
Bir kısım âlimlere göre, insanların gözbebeklerinden ve parmak uçlarından görünmeyen ışınlar saçılmaktadır.
Gözdeğmesi gerçek olmakla beraber asıl sebebin ne olduğu bilinmemektedir.
Onu ancak Yüce Allah (c.c.) bilir.
Nasıl ki; mıknatıs, demiri kendine çeker. Fakat asıl çekme sebebini, onu yaratan Rabbimiz bilir. Nazar da öyledir.
Nazara karşı etkili olan bazı dualar
Fatiha Suresi,
Ayetü'l-Kürsî,
Felâk Suresi,
Nâs Suresi,
Nazarı değenler de Maşallah,Sübhanallah vb.gibi sözler söylemesi gerekir

bugunde Nihat Hatipoglu cevaplior programinda peygamber efendimizin nazara karsi torunlari icin okudugu duayi paylasti ve masallah demenin oneminden bahsetti
iste o dua:
sizi her turlu seytan ve zehirli hayvanlardan ve butun kem gozlerden Allah'in eksiksiz kelimelerine siginirim.
duayi cocuklari yatirdiktan sonra uc defa okuyun ve okula gondermeden oncede mutlaka okuyun diye ilave etti Nihat hoca

maşallah lafını çok kullanırım,karşımdaki insanlarında kullanmasını isterim,ama kimse bu lafı kullanmıyor nedense:oklava:
kötü enerjiyi çektiğine parotoner gibi emdiğine inanıyorum bu sözün:nazar:

Nazar boncuğu haramdır.. Onun nazarı aldığına inanan kişi yani medet uman kişi dinden çıkar ölse imansız ölür.Gerçi bunu anlatıyorum ama kimse anlamıyor.Şirktir allaha ortak koşmaktır.Nazar boncuğunun asıl amacı nazarı hatırlatmaktır .Hatırlandığında da nazar ayeti okumaktır . Zamanla değişmiş insanlar boncuktan medet umuyor şamanlıktan gelme...

Nazar boncuğu haramdır.. Onun nazarı aldığına inanan kişi yani medet uman kişi dinden çıkar ölse imansız ölür.Gerçi bunu anlatıyorum ama kimse anlamıyor.Şirktir allaha ortak koşmaktır.Nazar boncuğunun asıl amacı nazarı hatırlatmaktır .Hatırlandığında da nazar ayeti okumaktır . Zamanla değişmiş insanlar boncuktan medet umuyor şamanlıktan gelme...

a.s.Çok doğru söylediklerin canım opuyorumnanaktananlamıyorlar diyorsun aklı olan anlar bu aklı allah bize süs olsun diye vermedi:1no2:aklını kullanan böyle saçma sapan şeylere itimat etmez zaten:1hug:

vay be ne kadar hoca var bu sitede,herkez toptan cehenneme gider,bi siz cennete girersiniz o zaman

ayyy ne alaka şirk koşmakla yaa

ben takarım nazar boncugunu süs niyetine...

bu arada bende çok kullanırım maşallh lafını :nazar::nazar: alın nazar boncukuu :oklava: :icecream:

ayyy ne alaka şirk koşmakla yaa

ben takarım nazar boncugunu süs niyetine...

bu arada bende çok kullanırım maşallh lafını :nazar::nazar: alın nazar boncukuu :oklava: :icecream:

a.s.Canım benim zaten süs niyetine takmak şirk değil ki istediğin kadar takarsın süs niyetine opuyorumnanaktannazar boncuğun seni nazarlarda koruduğuna inanıp seni korusun diye takmak şirktir(hem zaten bir boncuk seni nasıl korusun ki akıl vaaar mantık var değil mi amasırnaşık şey) bende nazar boncuğunu süs olarak çok severim:nazar: :nazar: :nazar:

Ha gee soktular orataya laf, helal olsun ne diyem ki sana, neyse alan almis zaten alacagi seyi,
bende inanirim nazara, nazar duasini ezbere bilmem ama, pc de yaziyor bi yere eklemistim kalsin diye, bende masallah kelimesini her gun agzimdan en az bi kere cikar, tabi daha fazla ama iste en az bi kez soylerim, cocuklarima, baska cocuklara, sevdigim seylere kisilere falan yani onemli bu soz evet .

Back