• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Masal anlatma iş midir? Nasıl bu işe girilir?

Sorusormak1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
2
0
1
32
Arkadaşlar, merhaba. Bu dert değil soru. Merak ettiğim için bilen arkadaşlara soruyorum. Okullarda masal anlatıcılıgı nasıl yapılır? Ya da cafelerde? Lisans mezunu mu olmak gerekir ? Ne mezunu? Ve nerden izin almak gerekir? Bilen yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Keşke benimde böyle bir işim olsa 🤣

Masal anlatma iş midir biraz dar bir bakış acisi olur.
Işe çevrilebilir.
Alırsınız eğitimini, anlaşırsınız anaokulları, oyun merkezleri, atolye yapan cafelerle iş haline gelir..
Eğitmenlik eğitimini tamamlar, kurs açarsınız,
Yine iş haline gelir.
Her yetenek ise çevrilebilir,
Işe çevirmek de ve yetenektir:)

Judith Malika Liberman’ı düşünürsek meslek de denebilir.

Anaokullarinda calisabilirsiniz. Bizim anaokulunda gecen hafta cocuklara yapildi. Cok eglenceli ama tek basina is olarak degilde ek is olarak iyi bence

O kadar değişik meslekler çıkıyor ki masal anlatarak para kazanmak bana normal geliyor.

Geçen sene biri YouTube kanalında sarılarak para kazandığını ( cinsellik yok) anlatıyordu. Bu sarılma işi daha çok Avrupa'da yaygın galiba.
Hayret millet bunun için para ödüyor.

İştir de işveren bulmak önemli

Masal bilginiz anlatım şekliniz ve masalınızın içeriği

Yani A anaokulunda çok beğenilen bir masal B anaokuluna uymaz

Kütüphanedeki Aslsn diye bir çocuk kitabı var hergün saat 1500 te masalcı teyze gelip masal anlatıyor ama ben özel etkinlikler dışında buna benzer bir etkinlik görmedim

Bulunduğunuz ilçenin kütüphaneler müdürü ile görüşün

Okul çıkış saatlerine konulabilir hafta sonu olabilir vs

Yine okul ziyaretleri varsa randevulu onlar içerisinde de olabilir

Masal anlatıcılığı diye bir sanat var, evet. Hatta Judith Liberman diye bir kadın var, bir kaç gösterisine gitmiştim. Muhteşemdi; mimiklerini, sesinin tonunu, hareketlerini müthiş kullanıyor, sizi masalın atmosferine acayip sokuyor. Benim çok büyüleyici bulduğum bir olay yani. Araştırıp masal gecelerini takip edebilirsiniz. Atalarımız ateşin etrafına oturup birbirlerine masal anlatırlarmış, bu çok eski bir gelenek.

Masal hattı var. Ses tonunuz diksiyonunuz uygunsa başvurabilirsiniz. Birde görme engelliler için CD kitaplar var. Bunların dışında zannetmiyorum iş alanı olacağını

Back
X