mart ayinda hamis olmak isteyenler hadi liste yapalim

Çocuk sahibi olmaya karar vermek insanın hayatında verdiği en önemli kararlardan biridir. Bu zor kararı verdikten sonra gebe kalmadan önce ruhsal ve fiziksel olarak hazırlanmak gerekir. İlk doktor ziyaretine gebe kaldıktan sonra gitmek yeterli olmayabilir. Sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek, sağlıklı ve rahat bir doğum yapabilmek ve sağlıklı bir çocuk sahibi olabilmek için hamile kalmaya karar verildiğinde en az 3 ay öncesinde doktorla görüşmek önemlidir. Muayenenin ilk aşaması görüşmedir. Bu görüşmede yaş, meslek, kaçıncı evlilik olduğu gibi bazı bilgiler öncelikle alınır. Daha sonra kalp hastalığı, diyabet, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, tiroid hastalıkları gibi sistemik hastalıklar olup olmadığı sorgulanır. Jinekolojik ve obstetrik (gebelik) öyküsü ayrı ayrı sorgulanır. Bu ilk görüşmede, hem anne hem de baba adayının aile geçmişleri sorgulanır, genetik geçiş gösteren herhangi bir anomali ya da hastalığın olup olmadığı araştırılır ve böyle bir durum varlığında genetik biriminden danışmanlık almanız önerilir.
Son 1 yıl içinde pap-smear testi yapılmadı ise pap-smear testi yapılır. Transvajinal ultrasonografi ile pelvik organların durumuna bakılır. Muayenede ayrıca boy, kilo ve kan basıncı tesbiti yapılır.

Bilinen herhangi bir hastalığı olmayan hastalarda gebelik öncesi rutin testler:

-Tam kan sayımı

-Tam idrar tetkiki

-Anne ve babanın kan grupları

-Toksoplazma ile ilgili testler

-Rubella (kızamıkçık) ile ilgili testler

-Hepatit B ile ilgili testler

-Açlık kan şekeri

-Kromozom incelemeleri ( akraba evliliği yapmış olanların ve genetik hastalığı düşündüren sakatlıklara sahip bebek doğurmuş olanların yaptırması önerilir)

-Sistemik bir hastalık varlığında ise ilgili branş hekiminden konsültasyon istenir ve birlikte takip ve tedavi edilir.

tüm bu testleri kimi dr gebelik planlarken kimisi gebeligin basladıgı anda istiyor. bakılan pek çok tahlil sanırım gebeligi onleyici sorunları deil gebelikte ortaya çıkma ihtimali olan sorunları onceden bilmemize yarıyor

gunaydin kizlar,benim adetim geceli 3 uncu gunum ve ne gelen var ne giden,dun test yapdim fakat tek cizgi,yalniz sag tarafimda ,kelebek kanat cirpar gibi hareketlenme var,hayirlisini diliyorumAllahdan,

gunaydin kizlar,benim adetim geceli 3 uncu gunum ve ne gelen var ne giden,dun test yapdim fakat tek cizgi,yalniz sag tarafimda ,kelebek kanat cirpar gibi hareketlenme var,hayirlisini diliyorumAllahdan,

canım benim hayırlı haberlerini bekliyoruz...,nşallah hamiş kalırsın...a.s.

Canım seni ümitlendirmek istemem ama genellikle hamilelik belirtilerinden biri diye söylerler!!Ama bir defa bana da çok hafif ve arada bir olmuştu sonuç negatif Bence biran önce kan tahlili yaptırda kafayı yeme sırnaşık şey

İnşallah nefisem inşallah bende de olmuştu o kelebek uçması gibi şey. Belki erken olduğu için çıkmamıştır.

kızlar dün adet günümdü ama hala bişey yok ben şu an beklemedeyim gecikiceğini biliyodum çünki bu ay progestan kullanmadım neden böyle oluyor anlamadım ilaç kullanırken herşey düzenli ilacı bıraktığım ay adet olamıyorum buda sinirimi bozuyo açıkçası birkaçgün bekleyip gelmezse test yapıcam bana yine doktor yolu gözüktü galiba

slm kizlar malesef hormon testlerim iyi cikmadi heralde bu ay yumurtlamadim bile herseyde bir hayir var diye dusunuyorum haftaya doktorla randevumuz var tedavi gorecem artik korunmamizada gerek kalmadi zaten bir kac ay kesin hamile kalamayacam ama olsun uzulmuyorum gec olsun saglikli olsun dimi amaaaaaa...

canım yumurta takibimi yaptırdın? bu arada yumurtlama olmazsa adetde gelmiyor değil mi? ilaçla falan mı getirtiyor dr adeti.

loracım bu arada sen hangi hormon testlerini yaptırdın? bende bir kaç tane yaptırdım sorun yok gibi ama hangileriyapılması lazım tam bilmiyorum

canım yumurta takibimi yaptırdın? bu arada yumurtlama olmazsa adetde gelmiyor değil mi? ilaçla falan mı getirtiyor dr adeti.

oylemiymis cnm ya bak simdi daha cok korktum bakalim hangi hormon oldugunu sana haftaya persembe soylerim cnm doktorla yuzyuze konusacak hayirlisi

Canım hiç endişelenme :) Tedavine geç olmadan başlaman ne kadar önemli a.s Hem böylece her ay neler olup bittiğini daha net öğrenirsin!Dilerim sende en kısa zamanda meleğine kavuşursun Tabi bizlerdeeeee :içelim:

canim benim hakkinda hayirlisi olsun gec olsunda guc olmasin Allahim bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin varsin gec olsun sagligi yerinde olsun, bende hep oyle dua ediyorum artik varsin gec olsunda saglikli olsun Allah yazmissa nasil olsa olacak guzelim sen moralini yuksek tut kib

Loracım hayırlısı olsun ya. Açıkçası ben bu ay çok umutluydum senin için olacak gibi geliyordu hep ama yanılmışım demekki.Herşeyin doktor kontrolünde gitmesi de güzel, için daha bir rahat olur bence. Sağlıklı bir bebiş versin de rabbim o en doğru zamanı biliyordur.

canım tabiki herşeyde bi hayır vardır güzel allahım bizden daha iyi biliyor bebişlerimizin sağlıklı geleceği günü o yüzden moralimizi yüksek tutmamaız lazım ne kadar zor olsada bunu yapmamız lazım allah hepimizin gönlüne göre verir inşaallah 2008 bitmeden allah hepimize annelik duygusunu yaşatır hayırlısı ile a.s.

canım benim ne güzel diyosun herşeyde hayır vardır diye...sorunu bilmek hiç bişey bilmemekten daha iyidir...inşallah iyi bir tedavi ardından en kısa zamanda hamiş kalıcaksın canım..a.s. a.s.

hepiniz canlarimsiniz.kizlar iyiki varsiniz inanin hepinizi cok seviyorum.en zor anlarimda yanimda oldunuz.yuce rabbim isallah sizin kalbiniz kadar temiz bebekler versin kucaklariniza.inanin hepiniz icin dua ediyorum.bugun telefon geldi canlarim.ise alinmisim.allah bir yerden aliyor ama bir yerdende veriyor en azindan butun gun evde oturup adet olacagim gunu hesaplamam boylece zaman su gibi akip gider kizlar yinede cok mutlu ve umutluyum ben suna inandim allah bazi seyleri bize vermiyrsa bir sebebi mutlaka vardir sizde ole dusunun calismayida cok istiyodum ve allah bana bunu verdi cok sukur allah sizinde kalbinize gore verir isallah canlarim benim

loracım benide sil bendede yok bişiy..cidy gibi bendede umut yok..yeni işinde hayırlı olsun..inş.bundan sonra yüzün hep güler..bebişinde tez zamanda gelir..

CANIM BENİM YENİ İŞİN HAYIRLI OLSUN...İNŞALLAH YENİ İŞİNLE BERABER DAHA NİCE YENİ BAŞLANGIÇLAR YAPARSIN...ALLAH DUALARINI,DUALARIMIZI KABUL ETSİN...a.s. a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…