Evlilikte çocuk yapmak iki kişinin kararı ile olacak bir konu,başkalarını dahil etmemek lazım ama malesef iyi niyetten ve tecrübesizlikten dahil ettiği iz dönemler oldu.İlk hamileliğimde herkesle paylaşmıştım.düşükle sonuçlandı kürtaj oldum hastaneye kimseyi kabul eymedim.Sanki evden cenaze kalkmış gibi gelen giden oldu daha çok moralim bozulmuştu.2.hamilrlipimde 2 ay saklayabildim çünkü bulantılarım o kadar çoktu ki apartmanda herkes duyuyordu.bebeğimde trizomi18 teşhisi konuldu malum herkes duydu,gebeliği sonlandırma kararı aldık ,geçmiş olsuna gelenler genetik uzman kesildi.Kimseyi yine hastaneye kabul etmedim eve gelecekler varsa da ben tamamen iyileşince gelsin dedim.Son 3 kimyasal gebeliğimden kız kardeşlerim annem dışında kimse bilmiyor.Herkes çocuğum olmuyor sanıyor mesafeli olduğum için kimse soramıyorda.kendi bilmezler sorduğunda da ay bu pandemide çocuk yapmam diyorum.
Tüp bebek tedavisine başladım bir tane ablam dışında kimse bilmiyor.ablamda sağ olsun daha bir kere ben birşey anlatmadan soru sormaz
ne yaptın diye....Şu dönemde rahat rahat pandemide çocuk düşünmüyoruz dersin,inşallah bir daha da sormazlar .