• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

marketten alınan ürünler?

rosseyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2016
1.747
1.696
133
kızlar şimdi virüs konusunu okurken aklıma geldi.
marketten alışveriş yapıp eve getirdiğimiz ürünleri buzdolabına koymadan önce paketini yada şişesi artık her neyse yıkıyor musunuz?
o ürünler kaç kişini eline değip geliyor. virüs bulaşma ihtimali olur mu? konuyu okurken birden aklıma takıldı.

Bu konuyu okuyunca benimde çocuğuma aldığım.oyincaklar geldi aklıma. Hemen hepsin Çin'den geliyor. Nasıl bir çağda yasiyoruz anlamadim

Virüs öyle pakete şişeye dokunmakla da yayılıyor muymuş? Bende maske takip çıkıyorum dışarı ama öyle market alışverişinde falan böyle şeyler hiç aklıma gelmemişti

ya bugün markette baktım herkes herşeye elliyor.. sonra biz alıp dolaba koyuyoruz ve bişey yiceğimiz zaman o dokunulan ellerin temas ettiği yerle açık yiyoruz. biraz fazla mı hijyenik düşünce oldu bilmiyorum.
zaten önceden beri yoğurdun kabını vs yıkardım. ama herşeyi değil tabiki. şuan herşeyde aklıma virüs bulaşırmı düşüncesi geliyor

kızlar şimdi virüs konusunu okurken aklıma geldi.
marketten alışveriş yapıp eve getirdiğimiz ürünleri buzdolabına koymadan önce paketini yada şişesi artık her neyse yıkıyor musunuz?
o ürünler kaç kişini eline değip geliyor. virüs bulaşma ihtimali olur mu? konuyu okurken birden aklıma takıldı.
Zaten normalde olması gereken o ..
Ben kendimi bildim bileli kavanoz , şişe ne varsa ya yıkar ya siler dolaba koyarım.
Meyve sebzeler de aynı şekilde yıkanır buzdolabı poşetiyle dolaba yerleştirilir.

Pirinç , makarna vs..kavanozlara boşaltırım kalanlar kiler dolabıma koyarım..

Dönemlik virüslere göre hareket edilmemeli..

Depolanma şartlarını bilmediğim her şeyi eve girer girmez temizleme taraftarıyım.

Hanımlar,
çok çok özür dilerim ama bu gibi salgınlar zaten birkaç yılda bir görülüyor, misal sars, misal domuz gribi vs
Evet çoğunuz tedirgin oluyor lakin Corona isimli virüs dün ortaya çıkmış insanları öldüren bir virüs değil ki, yanlış bilmiyorsam neredeyse 50 -60 yıldır var olan bir virüs, her enfekte olan ölüyor diye de bir şey yok, ayrıca zaten bırakın Corona virüsünü, uyuz, grip, zatürre gibi salgınlar var şu an, annemin hastanede yattığı sürede hastaneye yatanların çoğunluğu zatürreden tedavi altındaydı, ki İstanbul'daki hastanelerde yatacak yer kalmamıştı, aciller dahi tıklım tıklım doluydu, velhasıl hijyen kurallarına corona virüsü nedeniyle değil tüm virüsler için uymamız şart.

Hanımlar,
çok çok özür dilerim ama bu gibi salgınlar zaten birkaç yılda bir görülüyor, misal sars, misal domuz gribi vs
Evet çoğunuz tedirgin oluyor lakin Corona isimli virüs dün ortaya çıkmış insanları öldüren bir virüs değil ki, yanlış bilmiyorsam neredeyse 50 -60 yıldır var olan bir virüs, her enfekte olan ölüyor diye de bir şey yok, ayrıca zaten bırakın Corona virüsünü, uyuz, grip, zatürre gibi salgınlar var şu an, annemin hastanede yattığı sürede hastaneye yatanların çoğunluğu zatürreden tedavi altındaydı, ki İstanbul'daki hastanelerde yatacak yer kalmamıştı, aciller dahi tıklım tıklım doluydu, velhasıl hijyen kurallarına corona virüsü nedeniyle değil tüm virüsler için uymamız şart.
ALLAH annenize acil sifalar versin, insALLAH en kisa zamanda iyilesir.

Benim bildigim o virus hava yoluyla, temasla geciyor.
Çinden gelen urunlerden gecmiyor.
Gecen bu konuyla alakali bir saglikcinin yorumunu gormustum, o soylemisti.

Korkmayin bu kadar.

Virus icin degil de
Marketten aldiginiz esyalari yikamadan nasil koyuyorsunuz ki dolabiniza? Hele ki o sebze meyve posetlerini? Market posetlerini? Dolaplariniz pislikten gecilmez oyle yasarsaniz,virus gecmese de pis yani onlar. Coluk cocuk yiyor iciyor elliyor evde. Biraz da ozenli olmak gerekmez mi?

Benim bildigim o virus hava yoluyla, temasla geciyor.
Çinden gelen urunlerden gecmiyor.
Gecen bu konuyla alakali bir saglikcinin yorumunu gormustum, o soylemisti.

Korkmayin bu kadar.
Annem çok daha iyi teşekkür ederim, insanların endişesini anlıyorum ama bugün birçok virüse açık bir hayat yaşıyoruz, Corona virüsü'nden daha çok endişe etmemiz gereken virüsler var, mesela çoğunluğumuz çalışıyor, birçoğumuz anne, dolayısıyla çocuklarımız da okula gidiyor, işyerlerine okullara servisle veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanıyor, araçlara hasta olanlar da biniyor, adam öksürüyor, hapşırıyor, burnu akıyor eliyle silip aracın içindeki kapı kollarına, direklere tutunuyor, tuvaletten çıkılıyor eller yıkanmıyor, market raflarındaki ürünlere dokunuluyor, gün içinde alışveriş yapıyorsunuz milyon tane insanın elinden geçen paralara temas ediyorsunuz, işyerinde, okulda belki AVM'ler veya başka yerlerde tuvalete giriyorsunuz, o tuvaletlere hepatit olan biri, grip olan biri veya bağırsak kurdu olan biri girdi mi bilemezsiniz ki, bunların hepsini düşünüp aman Allah'ım artık hiçbir şeye dokunmayacağım kendimi eve kapatacağım da diyemezsiniz zira bazı hastalıklar hava yoluyla da geçiyor, bir şekilde bu virüslere maruz kalıyorsunuz, korkmak yerine nasıl önlem alırım, virüse maruz kaldığımda neler yapabilirim diye aile hekimlerimizden, sürekli takibimizi yapan doktorlarımızdan bilgi almak ve yalnızca bu gibi salgınlarda değil devamlı hijyen kurallarına uymak, çocuklarımıza da bu kuralları öğretmek çok daha iyi olacaktır.

ya bugün markette baktım herkes herşeye elliyor.. sonra biz alıp dolaba koyuyoruz ve bişey yiceğimiz zaman o dokunulan ellerin temas ettiği yerle açık yiyoruz. biraz fazla mı hijyenik düşünce oldu bilmiyorum.
zaten önceden beri yoğurdun kabını vs yıkardım. ama herşeyi değil tabiki. şuan herşeyde aklıma virüs bulaşırmı düşüncesi geliyor

Oooh highway to okb. Az daha zorlayın hanımefendi bikaç güne kendinizi obsesif kompulsif yapmayı başarırsınız

Bu virüs olayından değilde normalde ben yıkayıp yada silip koymaya çalışırım.Nerelere konuluyor kimler dokunuyor bilemiyoruz .Birde dolabımıza mutfağımızın kalbine yerleştiryoruz .Oradan nelere geçer mikroplar diye düşünürüm hep tabi tadında herşeyin fazlası zarar.

Evet ben her şeyi yıkıyorum, margarini bile. Bu yeni çıkan virüs yüzünden değil ama, o aldiklarimiza market raflarına gelene kadar kimler dokunuyor, nasıl şartlarda depolarda kalıyor, her şeyden önce toz olur üstünde.

Dolaba koyulmayacaklarida ya paketini açıp kavanoza bosaltiyorum yada yine yıkayıp yerine koyuyorum

Yıkanınca tozdan kirden kurtulunur anlıyorum da.. Virüsün su ile temizleneceğini mi düşünüyorsunuz gerçekten?

Virüsten korunmanın yolu vücudu güçlendirmekten geçer. Bol bol vitaminli mineralli gıda tüketin. Bağışıklığınızı güçlendirin.

Bulunduğumuz her ortamda dokunduğumuz yediğimiz herseyde var virüs bakteri sonucta marketten alsakta dört dörtlük ortamlarda hazırlanmiyor ama kiyafetleri ilk aldığımızda özellikle iç çamaşırları yikamamiz gerekmiş yüksek dercede 😊

Back
X