File veya bez torba olunca daha az alışveriş yapılır.Bez fileye ,kese kağıdına ne kadar ürün konulabilecek ki
Ben biraz poşet stoklayayım ,çöp için daha kullanışlı oluyor market poşeti.
Yatırım yapılması gerek onun için.
Bizde hala çöpleri geri dönüşüme göre ayırmak da yok mesela.
Bunda hem halkın hem yönetimlerin suçu var.
Çünkü üşengeciz ve çoğu kişi uğraşmıyor.
Çünkü geri dönüşüm oturmuş bir sistem değil. Bunların çöp kutuları her yerde yok. Belli noktalarda var.
Tüm şehir de bu belli noktalara akın edemez doğal olarak, her evin önüne ihtiyacımız var.
Yatırım yapılması gerek onun için.
Bizde hala çöpleri geri dönüşüme göre ayırmak da yok mesela.
Bunda hem halkın hem yönetimlerin suçu var.
Çünkü üşengeciz ve çoğu kişi uğraşmıyor.
Çünkü geri dönüşüm oturmuş bir sistem değil. Bunların çöp kutuları her yerde yok. Belli noktalarda var.
Tüm şehir de bu belli noktalara akın edemez doğal olarak, her evin önüne ihtiyacımız var.
ya bu konuda bizim üşengeçliğimiz daha ağır basıyor bence.
çöp konteynerı olmasına gerek yok ki.
benim yaşadığım yerde çöp saatinde dışarıya geri dönüşüm poşeti içinde çıkarmamız yeterliydi ama kimse evinde bir hafta çöp biriktiremezmiş, o yüzden normal çöpe atarlardı.
şimdi bir süredir yurtdışındayım, aynı sistem var, ama insanlar çöplerini gününde çıkarıyorlar, o zamana kadar evde biriktiriyorlar.
hatta sosyal alanlar hariç hiç çöp konteynerı kullanılmıyor. Günlük çöpleri de saatinde çıkarıyor herkes.
Bence insanlar geri dönüşümlerini parayla vermeli. Çünkü çıkarı olmadan insanımız asla böyle bir şey yapmaz. 1 hafta yapar, 1 ay yapar sonra yine ayyy bununlamı uğraşıcam der karıştırır çöple, geri dönüşüm atığını.
Yurt dışında güzel örnekler var, özellikle şişeler epey değerli ve şişe karşılığı para alıyorsun. PET, karton kağıt para karşılığı olsa sokakta tek atık kalmazdı. Hatta bunu uygulamaya koyan bir belediye var sanırım, gazetede okumuştum.
bilemiyorum ya, para için hiç yapmayabilirler sonuçta cüzi bir şey olacak o da.
hani o para için uğraştığıma değmez mantığı da oluşabilir.
ben uzun yıllardır biriktiriyorum ve bir evden çıkan geri dönüşüm miktarını bildiğimden inanılmaz üzülüyorum.
ama her gün normal çöpe atsam fark etmezdim ne kadar geri dönüştürülebilecek atık çıkardığımı.
ben ayırıyorum canım, içime sinmiyor normal çöpe atınca, hatta benin oğlan pilleri bile çöpe atmıyor, o benden daha katı
Her yerde var mı bilmiyorum bulunduğum yerde çöpler plastik ve kağıt toplayanlar tarafından dağıtılıyorÇöplerin içine , hiç üzülmeden , cam , plastik , kağıt atan bir milleti poşetsizlige alıştırmak zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?