Marincap balık yağı kullanan hamileler...

tarkul007

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2010
391
0
46
Ankara
arkadaşalar 35+2 günlük hamileyim. yaklaşık 5. ayımdan beri 2-3 günde 1 balık yağı kapsülü içiyorum. yalnız doktorumu değiştirdim bu gititğim doktorda balık yağı tavsiye etmeyen bir dokotr. ona soramıyorum şimdi. Ben ne zamana kadar kullanmalıyım. Doktorlarınızdan aldığınız bir bilgi varsa yazar mısınız? doğuma kadar kullanılılabiliyor mu acaba?

benim doktorumda karsi balik yagina..ben özellikle sordum istedim kullanma dedi.balik ye ne bilim omega3-6 iceren besinler ye dedi..ben Almanyada yasiyorum burda doktorlar mecbur kalmadikca ilac vermiyorlar zaten..ama yengem TR de o kullandi..dogum yapana kadar kullandi..aldigi folik asitte bile omega vardi.ayrica haftada iki kerede balik yerdi..ayrica vitamin kalsiyum ne ararsan vermis doktoru hepsini kullandi..cokta guzelde beslendi..dogumu zorla baslattilar..40. haftada cunku baslamadgi dogum sezeryanla aldilar..sebeb ise cocuk 4.200 gr di..neyse simdi 2 bucuk aylik 7 bucuk kiloda..

Ayy aynen canım bende de ne ilaç arasan var içiyorum hepsini. bebeğin gelişimi de 1 hafta önden gidiyor hep. beslenmemde iyi. haftada 1 balık da yiyorum. Demek ki ondan çabucak büyüdü böyle oğluşum... bir dünya vitamin içiyorum sonuçta. Allahım sağlıklı olsunda bebeğim ben içerim her türlü ilacı. az kaldı inşallahh :):)

Arkadaşlar balık sezonu açıldı. gerçeği varken neden kapsül alıyorsunuz ki? Ben de doktor değiştirdim. Ama her doktor bana balık yiyebilrsen ye, yiyemezsen yazalım dedi. Balıktan nefret ederim. hayatımda sadece hamsi yemişimdir o da toplamda 1kg olmamştır. Ama bebeğim için haftada 2 kez balık yiyorum. Dışarda bir balıkçı buldm hem çiğ satıyor hemde eve yapıp getiriyorlar. Ev kokmadan bol salata ve limonla yiyorum ben. Onun için et-balık-değişik peynirler herşeyi yemeye başladım.

en iyisini yapmissiniz..bende Tr de olsam sizin gibi yapardim...burda hazir aliyorum kizartiyorum artik nabimm..birde omega 3-6 bulunan besinler tüketiyorum :)

en iyisini yapmissiniz..bende Tr de olsam sizin gibi yapardim...burda hazir aliyorum kizartiyorum artik nabimm..birde omega 3-6 bulunan besinler tüketiyorum :)

İlk aylarda hem nefret ettiğimden hem de sezon açılmadığından dolayı her sabah 10 da ceviz yedim. Balığın yerini tutamaz ama omega6 açısından zengin. Hala da kesmedim. İşyerinde sabah ve öğle arasında ara öğün yaptım kendime. Cevizi de ihmal etmeyin bence.

hergun 3 ceviz yiyorum seviyorumda :)

Bana da doktorum verdi. Her gün içmemi söyledi. Şu an 22+1 hamileyim ve sadece bir kez balık yiyebildim hamileliğimde o da hamsi.
Bulantılarım artık yok, yiyebileceğimi umuyorum, yiyebildiğim sürece 3-4 günde bire düşüreceğim.

Merhaba arkadaşlar,

23 haftalık hamileyim ve gebelikte hangi balık yağı tabletini kullanmam gerektiği konusunda önce kısa bir araştırma yaptım ve daha sonra dr ma hangi markayı kullanmam greketiğini sordum oda OCEAN markalı balık yağını önerdi.. Ancak yinede çelişkler yaşadığım için biraz daha araştırma yaptım çünkü balık yağı tabletleri balığın ya karaciğerinde ya da vücudundan üretiliyor ve karaciğerinde üretilenlerde karaciğerde A vitamini biriktiği için bebeğe zarar verebiliyor o nedenle bunu net bir şekilde öğrenmem gerektiğini düşünerek Ocean firmasını aradım ilk başta yetkiliyle görüşemedim ancak kendilerinin dönüş yapacaklarını belirttiler ki az önce dönüş yaptılar... Ocean balığın gövdesinden üretildiği için herhangi bir sakıncası yok... yetişkinler için 3 çeşidi var ama gebelere önerilen çeşiidi en düşük formadaki OCEAN 500 mg... günde 1-2 kapsül alabilirmişiz..

sevgiler

Ben hala anlamıyorum. Ekime girmek üzereyiz. Tüm balıklar çıktı. Burnumu tıkayıp, bol limon sıkıp balık yiyorum ben. Ailem hayretler içinde balık yememe... Gerçeği varken, ilaç kullanmak bana mantıklı gelmiyor.

Merhaba arkadaşlar,

Ben de ikinci bebeğime hamileyim ve doktorumun önerisiyle günde bir kapsül Naturadyn marka OmegaCare 1000 mg balık yağı kapsülü kullanıyorum gebeliğin başından beri. İlk gebeliğimde başka bir doktora gidiyordum ve ne o bu konuda birşey söyledi ne de benim sormak aklıma gelmişti. Bu sefer Ankarada doktor olan yakın bir arkadaşımı doğurtan ve arkadaşımın çok güvendiği doktoruna takip oluyorum.

Bebeğin göz ve beyin gelişimi için balık yemenin ve omega 3 almanın hem hamilelik hem de emzirme döneminde çok önemli olduğunu ve eğer en az haftada iki kere balık yemiyorsam mutlaka gebelik ve emzirme dönemi boyunce balık yağı kapsülü kullanmam gerektiğini söyledi doktorum. Ben de kulaktan dolma bilgilerle ceviz yesem olmaz mı, balık tadı gelmez mi sürekli…gibi bir sürü soru sıraladım. Sağolsun hepsine sabırla ve güleryüzle tek tek cevap verdi ve akademisyen olduğum için biraz daha bilimsel içerikli yurtdışındaki üniversitelerin sitelerindean bu konuda okumamı önerdi. Doktorumun cevapları ve Amerikadaki bazı önde gelen tıp fakültelerinin sitelerinden okuduklarımın sonunda çok şey öğrendim ve herkesle paylaşmak istedim. Öncelikle kendi başına iş açıp böyle es geçilen bir konuda bana zaman ayırıp beni bilgilendiren doktoruma saygım bir kat daha arttı.

Öğrendiklerimin özeti şöyle:
  • Üç çeşit omega 3 var: ALA, EPA ve DHA.
  • Balık yağının içindeki EPA ve DHA denilen yağ asitleri asıl etkili olan omega 3'ler.
  • Ceviz ve diğer bitkisel ürünlerde sadece omega 3 olarak ALA var. EPA ve DHA YOK !!!
  • EPA ve DHA yani asıl değerli olan omega 3 ise sadece BALIK ve DENİZ ÜRÜNLERİNDE bulunuyor.
  • İnsan vücudu ve anne karnındaki bebek ALA'dan EPA ve DHA üretemiyor. Yani dışarıdan almak zorunda.
  • Bebeğin beyin ve göz gelişimi anne karnında ve doğduktan sonra da ilk bir yıl devam ediyor ve bebek tüm EPA, DHA omega 3 ihtiyacını anneden ve anne sütünden karşılıyor.
  • Gebelikte ve emzirirken bebeğin omega 3 ihtiyacını karşılayabilmek için annenin günde en az 200 mg DHA içeren bir beslenmesi olması gerekli. Bu da haftada en az 2 porsiyon yağlı soğuk deniz balığı yemek demek. Ben yemiyorum ne yazık ki!!! Ayda bir ancak.
  • Eğer anne düzenli balık yemiyorsa mutlaka gebelik ve emzirme döneminde balık yağı kapsülü kullanmalı. İyiki arkadaşımı dinleyip doktorumu değiştirmişim.
  • Gebe veya emziren anne balık yemiyor veya balık yağı hapı kullanmıyorsa bebek tüm ihtiyacını annenin depolarından yani dokularındaki hücrelerin yapı taşlarından karşılıyor. Ve annenin en büyük omega 3 deposu ise ne yazık ki BEYNİ yani beynindeki gri sinir hücreleri. Yani eğer anne beslenmesi ile omega 3 EPA ve DHA almıyorsa bebek annenin gri beyin hücrelerinden karşılamaya çalışıyor ihtiyacını. Gebelik sonrası yaşanan unutkanlığın ve kendini kötü hissetmenin, depresyonun bile omega 3 EPA ve DHA eksikliğinden olabileceği düşünülüyor. Ve bu konuda pek çok çalışma yapılıyor günümüzde.
  • Omega 3 yağ asidi olan EPA ve DHA'nın en belirgin etkisi ise kalp krizi riskini düşürmesi ve kötü kolestrol olan LDL'yi azaltıp iyi kolesterol olan HDL'yi arttırması. Yani herkese lazım.
  • SONUÇ: Kulaktan dolma bilgilere inanmayın, araştırın ama ciddi sitelerden. Bir akademisyen olarak ordan burdan duyduğum "ceviz ye yeter" lafına inanıp hiç araştırmadan doktoruma sorduğumu düşündükçe utanıyorum İnsan kolaya kaçıyor bazen.
  • Ben artık sadece gebelik ve emzirme döneminde değil devamlı kaliteli bir omega 3 kapsülü kullanmamın hem bebeğime hem kendime yatırım olduğuna karar verdim tüm okuduklarımdan sonra. Ben doktorumun önerdiği NATURADYN OmegaCare 1000 mg balık yağı kapsülünü kullanıyorum ve çok memnunum.
  • Balık yağı hapı, omega 3 kapsülü kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken 3 şey var: EPA ve DHA dozunun düşük olmaması, Distile edilmiş yani civa gibi deniz kirliliğinin getirdiği ağır metaller vs. den arındırılmış olması ve Bakanlık onaylı ve Sertifikalı olması.
Bu kadar şey öğrendikten sonra kızıma hamileyken ve kızımı emzirirken bunları araştırmadığım için hem eski doktoruma hem de kendime çok kızıyorum. Kime kızarsam kızayım zaman geri gelmiyor. Doğum sonrası yaşadığım unutkanlık da cabası !!!

Allah hepimize çocuklarımızla sağlıklı huzurlu bir ömür nasip etsin inşallah.
Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…