• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

margarin zararlı mıdır

yaren42

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
279
1
118
Konya
meraba arkadaşlar kayınvalidem acayip margarin kullanan bir insandır yemeklere pasatalara kurabiyelere herşeye kullanıyo bende kullanma zararlıdır diyemiyorum margarin sevmediğimi belirtmeme rağmen hala kullanıyo ben bunu ona nasıl açıklayacam kendine de dün meme kanseri teşhisi konuldu biliyorum ki hep yediklerinden içtiklerinden oluyo ama hala anlayabilmiş değil ben bunu ona nasıl anlatcam

kırmadan söylemelisin,ya da eşin söylesin.Margarin çok zararlı,bizim vücut ısımızda erimiyor,bu da damar hastalıklarına yol açar.Kanser riskini artırır.Bir de margarini açık bir kaba koyup bekletirsen kesinlikle sinek konmaz ve mikroorganizma üremezmiş,ilk duyduğumda çok ilginç gelmişti bu.

kırmadan söylemelisin,ya da eşin söylesin.Margarin çok zararlı,bizim vücut ısımızda erimiyor,bu da damar hastalıklarına yol açar.Kanser riskini artırır.Bir de margarini açık bir kaba koyup bekletirsen kesinlikle sinek konmaz ve mikroorganizma üremezmiş,ilk duyduğumda çok ilginç gelmişti bu.

evet onu bugün bende okudum normalde bekarken kendi ailme asla tükettirmezdim eve sokturmazdım margarini ama evlendim kayınvalidemle yaşıyoruz yemekleri genelde kendi yapıyo bişey diyemiyorum kolestrolüde çok yüksek çıktı eşime söyletcem gerekirse dolaptaki bütün margarinleri çöpe attıracam kendini düşünmüyosa bizleri düşünmeli....

bence rahatsızlığı nedeniyle daha sağlıklı beslenme düzeninize geçmeniz gerektiğini söyleyin. tedavi süresince çok sağlıklı beslenmeli...

çok geçmiş olsun..

margarinin zararları ile alakalı yazılar oku diyeceğim ama pek etkili olacağını sanmam, belki daha az kullanmaya ikna edebilirsin

2-3 sene öncesine kadar zaten çok margarin kullanan bir insan değildim ama öğrenciyim yemeklerimi kendim pişiriyorum diye hani daha ekonomik olduğu için kullanırdım. Onda da koca tencereye 1 tatlı kaşığı kadar atardım en fazla. 2 senedir hiç almıyorum artık margarin. Tavada yumurta yaparken bile zeytinyağlı yapıyorum o kadar lezzetli oluyor ki.. Kayınvalideniz zeytinyağını sevmiyorsa yemeklerde keten tohumu yağı, soya yağı, susam yağı gibi sağlık içinde çok faydalı olan yağlardan kullanması gerçekten faydalı olur. Bunun içinde internetten bu tarz yağların sağlık için faydalarıyla ilgili olan yazıları ona okusanız mesela? Bütün ailece baskı yapsanız kullanmaması için? Ne bileyim aklıma başka bir yol gelmiyor. Aslında en güzeli bütün margarinleri çöpe atmak ve eve kesinlikle alınmamasını sağlamak :olmaz:

margarinin kimyasal yapısı plastikle aynı zaten. yani hiç bir yararı yok. üstüne zararı bile var. mümkün olduğunca az tüketilmeli, hatta hiç tüketilmemeli bence.

tabi kiii çok çok çok zararlıdır hemde. hakiki tereyağ en güzeli o da abartmamak şartı ile. ben diğer yemeklerede ya fındık yağı, ya da zeytinyağı kullanırım.

tabi kiii çok çok çok zararlıdır hemde. hakiki tereyağ en güzeli o da abartmamak şartı ile. ben diğer yemeklerede ya fındık yağı, ya da zeytinyağı kullanırım.

fındık yagında yemekler kokuyor mu???bızde aılece margarına savaş açmış bulunuyoruz..annem bı 15 seneden berı margarın kullanmıyo..bende evlendım..bende asla evımın ucundan bıle gecırmıyorum...

meraba arkadaşlar kayınvalidem acayip margarin kullanan bir insandır yemeklere pasatalara kurabiyelere herşeye kullanıyo bende kullanma zararlıdır diyemiyorum margarin sevmediğimi belirtmeme rağmen hala kullanıyo ben bunu ona nasıl açıklayacam kendine de dün meme kanseri teşhisi konuldu biliyorum ki hep yediklerinden içtiklerinden oluyo ama hala anlayabilmiş değil ben bunu ona nasıl anlatcam

margarini genelde evime sokmam.ancak binde bir kurabiyelerde..
yemeğe margarin katılır mı ya!
vallahi insanın bütün damarları tıkanır.Allah korusun.
ben hep yemeklerde sıvı yağ kullanırım mis gibi..

bende babamdan duymuştum:katı yağlar plastik madde içeriyor muş...tam içeriğini sormadım ama çok zararlı.
damarlarımızda don yağ olarak keyif yapıyor.

donmuş yağ olduğu için damar tıkanıklarına ileri ki yaşlarda sebebiyet verir. Sıvı yağ her zaman daha sağlıklıdır. Ne kadar leziz yapsa da tereyağı da zararlıdır.

Margarin = zehir. Hiçbir şekilde evime sokmam, dışarıda da içinde katı yağ olduğunu bildiğim gıdalar tüketmemeye çalışırım. Tabii uzun yıllar önce, ben küçükken annemin yemeklerde margarin kullandığını anımsıyorum, kendisi dr olmasına rağmen kullandıysa demek ki bundan 25-30 sene önce margarinin zararları iyi bilinmiyordu. Ama artık bilindiğine göre, bence satışının bile yasaklanması lazım. Mesela margarin reklamlarında çocuklar kullanılıyor, anne ekmeğe margarin sürüp çocuğuna veriyor çocuk da mutlu mesut yiyor! Sanki olması gereken buymuş gibi topluma margarinin yararlı bir gıda olduğu empoze edilmeye çalışılıyor. Özellikle çocuklar için zehir. 4,5 yaşındaki kızım hayatında bir defa bile margarinli bir yiyecek yemedi, olması gereken de bu zaten.

Kayınvalidene 1 kutu becel zeytinyağlı götür :) margarin tabii ki çok zararlı üstelik doğada bilmem kaç sene erimeyen pis bir yağ türü yıhh, sırf bu margarin yüzünden pastaneden poğaça yiyemez oldum :(

merhaba
bu konu açılalı 10gunu geçmiş ama yorum yapmadan geçmek istemedim.
öncelikle coook gecmiş olsun, Allah şifa versin kayınvalidenize...

kendiniz bu konuda bilinçli oldugunuz halde kayınvalidenize birşey soyleyememenize saygı duyarım sonucta kendi annenize oldugu gibi nazlanamıyorsunuz, bir şey soyleseniz yanlış anlaşılabilir. Ama konu saglık olunca bence her insandan ogrenilecek birşey vardır, bu gelinin dahi olsa (bnm ananem dayımın eşine yani yengeme toz kondurmaz bzm soylediklerimizi dikkate almaz o dese hemen bak yengen soyle dedi der ki ben gıda teknikeriyim ustelik ama sözüm geçmiyor maalesef yengem kadar :) ...) yani bu kesinlikle kişilik meselesi saygı duyarım...

Margarine gelince... çeşitli bitki yağlarının karıştırılıp hidrojenize edilmesi ile oluşturulmuş yapay tereyağı diyebiliriz bu maddeye... (NOT: hidrojenizasyon - hidrojen bağıyla yağın katılaştırılması işlemi) İçinde yaklaşık %10-15 dolaylarında su da mevcuttur. O yuzden once tavada biraz suyunu buharlaştırmak gerekir. Arkadasların bahsettiği gibi dışarıda bıraksanız üstüne sinek bile konmaz cunku onların algılayabileceği bir yapıda değil. ayrıca dışarıda bıraksanız buyuk ihtimalle bir tereyagı gibi cabuk da bozulmaz sonucta içinde koruyucular gibi gıda katkı maddeleri içermektedir. Kısacası tamamen (içindeki bitki yağlarının karışımı hariç) sentetik yani yapay bir üründür. Biz vücudumuza sadece plastik sokmuş oluruz margarin yersek... Ona vereceğin parayla meyve yesen daha cok iyilik yapmış olursun vucuduna...
Kayınvalidenize de bnce bu zor surecinde yardımcı olun, eşinizi bir şekilde ikna edin ve o margarinleri evden uzaklaştırın... Yemekleri siz yapın hem kayınvalidenizin bundan sonra bir diyeti de olur buyuk ihtimalle yani doktorlar kısıtlamalar koyar ve saglığı için tabii ki o da uygulamak zorundadır...
Tekrardan cooook geçmiş olsun, Rabbim en kısa zamanda bu hastalıktan kurtarıp şifasını versin insallah....
Saglıklı, mutlu guzel gunler diliyorum herkese....

Çok az kullanmak lazım margarini, o da kurabiyelere falan. Zeytinyağı en sağlıklısı.

Back