• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mardin'de 'sayaç karşıtı' çiftçiler olay çıkardı

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
Mardin'de 'sayaç karşıtı' çiftçiler olay çıkardı
Mardin'de sayaç takmayı kabul etmeyen çiftçiler, ateş yakarak, uluslararası İpekyolu’nu trafiğe kapattı.

Şanlıurfa’nın Harran ve Viranşehir ilçelerindeki eylemlerin ardından bu kez Mardin’in Kızıltepe ilçesinde eylem yaptı. Sayaç takmayı kabul etmeyen Kızıltepeli çiftçiler, Buğday Pazarı mevkiinde ateş yakarak uluslararası İpekyolu’nu trafiğe kapattı. Eylem üzerine yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Polis ve jandarma ekipleri yolu trafiğe açmak için uzun çaba sarf etti. Yolu lastik yakarak ve taşla kapatan çiftçiler, yaklaşık 1 saat sonra yolu trafiğe açtı. Yaklaşık 100 kişilik grup tarafından kapatılan yolda yakılan ateş TOMA tarafından söndürüldü. Yol temizlendikten sonra trafiğe açıldı.

mardin_9883.jpg

SAYAÇ YOKSA ELEKTRİK DE YOK
Enerji şirketinden dün yapılan açıklamada, "Dicle Elektrik Dağıtım olarak, kampanyayı duyurduğumuz ilk günden bu yana, sayaç taktırmayan çiftçilerimizin elektriklerinin kesin olarak kesileceğini duyurmuştuk. Duyurduğumuz gibi kırsalda sayaç takmayan ve kayıt dışı elektrik kullanmaya devam eden çiftçilerin elektriklerini kesmeye başladık. Kararlıyız ve bu uygulamaya devam edeceğiz” denildi.

http://www.ensonhaber.com/mardinde-sayac-karsiti-ciftciler-olay-cikardi-2016-04-21.html

Elektrik/su fatura ödeme, vergi verme, kaçakçılık yap, bunlar hep benim yaptıklarım değil mi?
Sonra devlet bakmıyor, sahip çıkmıyor.:KK62:

Eee artık hırsızlık suç kapsamından çıkalı çok oldu. Birazda onlar götürsün istiyorlar. Hani bir laf var ya "devletin malı deniz yemen keriz." Onlar keriz olmak istemiyor ayaklanıyor.:KK70:

Hiiiiiçççç kusura bakmasınlar elektrik idaresi haklı, bizler kayıp-kaçak, TRT payı ıvır zıvır kesintileriyle beraber dünya kadar elektrik parası ödüyoruz, onlar sayaç takmayıp kaçak elektrik kullanıyor, ceremesini biz çekiyoruz, ya bizim gibi fatura öderler ya da elektrik hizmeti alamazlar.

Biz yapsak hem para cezası hem hapis cezası verirler:KK12:

Ne demek bu;biz akıllıyız siz enayisiniz,siz vergi ödeyeceksiniz biz sizlerin vergileriyle beleş elektrik kullanacağız,eğer olurda olması gereken sayaç falan taktırmaya kalkarsanız yakıp yıkarız mı demek istiyorlar.

Allah sizi bildiği gibi yapsın,hakkım varsa sizlere helal değil. :KK62:

Simdiye kadar sayacsiz elektrik kullanmalarina izin mi veriliyormus?:KK57: Eger oyle ise adamlar bunun haklari olduguna ve haklarinin bugun gaspedildigine inaniyordur mutlaka. Yoksa hangi akli basinda insan bunu protesto eder ki hakmis gibi?
Çok doğru yazmışsın abla,ben işin o yönünden düşünmemiştim hiç.Aynen öyle,adamlar hakları falan olduğunu düşünmüşler demekki:KK12:

Back