Çok uzun bir mesele olduğu için kafamı toparlayıp cevap yazayım dedim :))
Esmalarla ilgili kafam hala çok karışık, belli başlı bazı esmaları düzenli şekilde okumaya çalışıyorum ama bazen ağır geldiklerini hissediyorum. Bir de bazı esmaları okurken çok daraldığımı, bir süre sonra etrafımdaki şeylerle ilgilenmeye başladığımı fark ediyorum ki bu da beni çok rahatsız ediyor. Örneğin Ya Hafız esmasının zikir sayısı 998’miş. Baştan çok rahat okuyorum, sonra dilim dönmemeye başlıyor, koptuğumu hissediyorum.
Önceden dua etmeye başlamadan önce niyet kısmını yapamazdım hiç, niyet etmek de çok zormuş onu anladım. :) esmaları okumaya başladığımdan beri niyetlerimi daha net bir şekilde ifade edebiliyorum.
Kabe’deki putlar meselesini bilmiyordum, daha da bir karıştı kafam :) Bir de işin gün-saat boyutu var. Salı günü jüpiter saatinde okunmalı gibi. Bunlara hiç uyamıyorum açıkçası ve ne derece etkili bilmiyorum. Bu konuda ne düşünüyorsun?
İmajinasyon kısmı şöyle; bir dönem eterik kordon kesme olayını araştırmıştım, ki çok ihtiyacım olduğunu düşünüyorum ama kalbinden mor renk çıkar, eline makas alıp kestiğini imgele gibi şeyleri bir türlü konsantre olup beceremedim. Konsantre olurken bir şeylere ihtiyaç duyuyor musun? Mesela sakinleştirici müzik gibi?
Rüyalarımda bazı şeyleri görüyorum, ama bunlar genellikle olumsuz şeyler oluyor. Ayrılık, ölüm gibi. Kendim için güzel bir rüya görmüştüm, sonu da güzeldi. :) rüyamda gördüğüm durumun aynısını yaşadım ama sonu güzel olmadı. :) gördüğüm bazı şeyleri küçüklüğümden beri gördüğüm için o kısım beni korkutmuyor artık. :))
Hayırlısını istemek inanılmaz zor bir şey aslında. Nefsimize yenik düşüyor, mesela şu çok dua edip sonu hüsran olan adamlar olmazsa mutlu olamayacağız gibi geliyordu o zamanlar, değil mi? :) ama onlar hayatımıza girince daha da mutsuz olduk. Olsun da kötüye de razıyım olayının çok yanlış olduğunu çok sonradan öğrendim. Niye kendimizi bu kadar değersizleştirelim ki?
Kombinasyon dediğin örneğin Ya Vedud Ya Camii esmalarını birleştirip okumak gibi mi? Bu şekilde okumuyorum, daha çok tek şekilde okuyorum.
Bu arada mantra konusunu tekrar hatırlayınca dinlemeye başladım yine. Hatta isim vermek reklama girer mi bilmiyorum ama S ile başlayan müzik uygulamasında da buldum, çok sevindim. :)
Bahsettiğin N ile başlayan falcı 5 harfli olansa ben de baktırdım ona :) Samimiyetini sevsem de falının bana uymadığını anladım. Geçenlerde baktırdığım bir faldan sonra aşırı huzursuzluk yaşadığım ve rüyalarımda saçma saçma şeyler gördüğüm için falı bıraktım. Bir de böyle esmaları okurken bir taraftan Allah Allah diğer taraftan yallah yallah gibi oluyor dedim, içim daha da huzursuz oldu. :) umarım bir gün sen de tamamen bırakırsın o fal konularını. Buna gerçekten çok ihtiyacımız var. :)
Yine çok konuşmuşum.
Purring, selam. Yazmakta geciktiğim için kusuruma bakmayasın lütfen. (Kafam yine gidik bu aralar:))) tam gaz fallara devamlılığından anlaşılabilir zaten:))
"Baştan çok rahat okuyorum, sonra dilim dönmemeye başlıyor, koptuğumu hissediyorum. " Ama bu çok normal. Hele başlangıçta, gereğince konsantrasyon sağlayamamak çok normal. İstikrarlı bir şekilde çalışmaya devam ettikçe konsantrasyon sağlamak kolaylaşıyor. En azından bende böyle olmuştu. Bir de şu var; okuduğum bir kaç kitaba göre, konsantrasyon ve imajinasyon, işin en zor kısımları. Ve sayfalarca bunların tekniklerini, püf noktalarını filan anlatmışlardı. Benim eğitim notlarına göre, çalışma sırasında rahat hissetmek, inanç sağlamış olmak ve kendini zorlamamak çok önemli. Bu bağlamda, yüksek ebced sayıları söz konusu olduğu zaman, bunun nasıl daha az sayıya indirilebileceği ile ilgili bir anlatım vardı. Ben unuttum ama istersen o bölümü sana gönderebilirim.
"niyet etmek de çok zormuş onu anladım. :)" Aynen öyle. Niyet ederken istekli olmak ve en önemlisi biraz sonra başlayacağın çalışma sayesinde o niyetin gerçekleşeceğine dair yüksek inanç sağlamış olmak önemliymiş. Ama sanırım yüksek inanç sağlamak için, mantıklı bir niyet olması gerekiyor.
"
Bir de işin gün-saat boyutu var. Salı günü jüpiter saatinde okunmalı gibi. Bunlara hiç uyamıyorum açıkçası ve ne derece etkili bilmiyorum. Bu konuda ne düşünüyorsun?" Yine benim eğitim notlarından öğrendiklerimi sana satmaya devam edecek olursam (Kusura bakma lütfen:)), gün-saat-gezegenler gibi şeylere takılmaya hiç gerek olmadığını öğrendim. Ben de çalışmalarımda hiç bunlara dikkat etmedim. Dikkat ettiğim şeyler sadece gece yarısı olması, ortamın loş olması, tam sessizlik olması, yorgun-uykusuz bir vaziyette olmamam, kendimin ve odamın temiz olmasıydı.
"Konsantre olurken bir şeylere ihtiyaç duyuyor musun? Mesela sakinleştirici müzik gibi? " Ben bayağı bir huylu tip olduğumdan sakinleştirici müziğe hiç başvurmadım. Benim için gerekli olanlar; pure sessizlik (Ki yaşadığım yer tam sessizlik olan bir kasaba,) karanlık, sadece mum ışığı. Bazen güzel bir koku. Burada sığla ağacı kab8ukları satılıyor. Zaman zaman tütsü gibi onları yakıyordum. Aaa bir de Ylang Ylang yağı kokluyordum. Bu koku hoşuma gidiyordu ve alınan koku, beyindeki nöronlar üzerinde uyarıcı oluyormuş diye.
"
Olsun da kötüye de razıyım olayının çok yanlış olduğunu çok sonradan öğrendim." Ahh ahh. Hem de nasıl katılıyorum sana bir bilsen. Tıpkısının aynısı durumu, ben de yaşadım. Hayırlısını istemenin çok klişe ve sadece dini kökeni olan bir ifade olduğunu düşünürdüm eskiden. Ama maalesef, pek acılı bir şekilde de olsa, boyumun ölçüsünü almış bulunuyorum:))
"
bir dönem eterik kordon kesme olayını araştırmıştım" Böyle bir şey okumuştum ama hiç denemedim. Acının gizli zevkinden olsa gerek, henüz kordonu kesmek istemiyorum galiba:)) Bir de kuantum dolanıklığı denen bir konu var. Yani hayatımızda olan veya bizim aldığımız ana baba eş gibi kişilerle aramızda sonsuza dek bağ olacağı şeklindeydi, yanlış hatırlamıyorsam. Ancak şundan eminim; bu kordon kesme olayı da, esas olarak güçlü bir imajinasyon gerektiriyor. Yani esma zikirleri+imajinasyon ile yaptığımız, niyet ettiğimiz şeyler de kordon kesme çalışmasından hiç farklı değil bence.
"
Kombinasyon dediğin örneğin Ya Vedud Ya Camii esmalarını birleştirip okumak gibi mi? Bu şekilde okumuyorum, daha çok tek şekilde okuyorum. " Yine öğrendiklerime göre, öyle değil; Ya Vedüd Ül Cami şeklinde olması gerekiyormuş. Ül, bağlacıyla istediğin kadar esma ekleyebilir ve ebcedlerini toplayabilirsin. Sıralaması ise, en çok istediğin esmayı en sona, en az isteğin olanı en başa koyuyorsun. Bir de güçlendirici, hızlandırıcı esmalar var; Evvel, Kavi gibi. Bu tür esmaları da kombinasyon içine yerleştirebilirsin.
Bahsettiğin N ile başlayan falcı 5 harfli olansa ben de baktırdım ona Evet, o. Bizim topikte fırtınalara neden olan N:)) Ben şimdiye dek 2 kez baktırdım ona. İlki çıktı. İkinci için henüz bir şey diyemiyorum.
Bir de böyle esmaları okurken bir taraftan Allah Allah diğer taraftan yallah yallah gibi oluyor dedim, Bayıldım buna:))) Gülmekten karnıma ağrılar girdi. Allah da seni güldürdün inşallah.
Ben odamın duvarına kocaman bir Allah yazısı astım. Niyet ederken o yazıya bakarak Allah'tan istiyorum. Zikir sırasında da sık sık o yazıya bakıp harfleri sindirmeye, beynime kazımaya çalışıyorum. Resmi dinim İslamiyet ama ben bu çalışmalarda bu veya diğer tüm dinlerden bağımsız olarak, bir Yüce Yaratan'dan istiyorum. Benim için O'nun ismi Allah. Zaten bu ismi seviyorum da. Konuya da, Allah'ın yarattığı evrendeki enerjileri hayırlı olana doğru yönlendirmek şeklinde bakıyorum. Galiba, dinlerden bağımsız ve bir fizik olayını gerçekleştirir gibi bir bakış benimkisi. Anlattığın olumsuzluklar olabilir. (Huzursuzluk, garip rüyalar gibi) Bu noktada sanırım doğru, iyi esmayı seçebilmek çok önemli. Daha işin başındayken ve sadece 1 kez ex için bir lanetleme esmasıyla çalışma yapmıştım. O gece korkunç bir gece geçirince bir daha bu kötü esmalarla hiç çalışmadım. Ama mesela Ya Vedud, Ya Selam bence inanılmaz güzel esmalar. Niyet de iyiyse, bu tür esmaların zararı, sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum. Ya da en azından bende hiç olmadı. Mesela Ya Selam, bana çok iyi gelen, müthiş tatlı, huzurlu, keyifli bir ruh hali veren bir esma oldu hep. Diğer yandan Ya Vedud da çok çok etkili bir esma. Ve iyicil bir esma. Sevgi veren ve alan bir insan olma niyetiyle bu esmayı zikrettiğimde, hatta çalışmamın hemen bitiminde, bedenimde çok net bir canlanma, enerjiyle dolma hali hissettiğimi, nerdeyse ölü gibi olan libidomun aniden yükseldiğini, hiç adetim olmamasına rağmen evde şen şakrak şarkılar söyleyerek dolaştığımı hatırlıyorum.
İsteyecek olursan, esmalarla ilgili bendeki dökümanı sana gönderebilirim.
(Çok konuşmakta, rekor bende bu gece:))
İyi geceler..