- 6 Mayıs 2024
- 3.972
- 4.165
- 48
- 29
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Yüksek lisansı yapın diploma yanınızda kalsın yolunuzu basıl çizersenizde çizin artınız olurFizik öğretmeniyim.Özel sektörde çalışıyorum.Iyide kazanıyorum.Ancak aşırı yoruluyorum ve yıpranıyorum.Almanyaya giden öğretmen tanıdıklarım var.Tek branşla gitmişler.Burada fizikten atanmayı bekleyen arkadaşlarimda var.Özelde memur kadar alıyorum.Ancak ülkenin gidişinden endişeliyim.
Size danışmak istediğim şey şu.Bizim branşta sağlık fiziginde yüksek lisans yaparsam hem ataması var diye biliyorum.Hemde yurtdışında çok ihtiyaç var diye biliyorum.Burada kalıp atanmak mi? Yoksa yüksek lisansa mi yönelmek?
Haftaya okuldan hocamla bölüm hakkında konuşacağım.Sizce mantıklı olan ne? Sağlık fiziğinden yüksek yapıp yurtdisina gitmeye çalışmak mı? Saglik fiziginden yüksek yapıp gidemezsem öğretmen olarak gitmeye çalışacağım
İngilizceyi insan 3 yaşından öğrenmeye basliyor, kendi gençliğim için konuşursam tüm şarkılar diziler İngilizceydi ve çok popülerdi böyle şeyleri izlemek etmek. Biraz üstüne düşen herkes kendi alanında İngilizce ders verebilir ki sunum seminer ben de çokça yapıyorum. Belli yaştan sonra öğrenilen Avrupa dilleriyse bambaşka bir sey. Sınav bir şekilde geçiliyor, gerçekten ÖSS gençliği olarak zor diyemem ama gerçekten iyi konuşmak daha da önemlisi iyi anlamak baya zor.kurslarda -özellikle Almanca özelinde- nasıl bir müfredattan geçilerek bu eğitim veriliyor ve bu kursların uluslararası geçerliliği nedir bilmiyorum ama TOEFL'dan C1 düzeyinde puan alan bir arkadaşım, MSc Astrofizik derslerine giriyor. ama tabi ki bu söz konusu arkadaş, akademik eğitimini Amerika'da almıştı. yıllar süren bir pratik var diyebiliriz.
İngilizceyi insan 3 yaşından öğrenmeye basliyor, kendi gençliğim için konuşursam tüm şarkılar diziler İngilizceydi ve çok popülerdi böyle şeyleri izlemek etmek. Biraz üstüne düşen herkes kendi alanında İngilizce ders verebilir ki sunum seminer ben de çokça yapıyorum. Belli yaştan sonra öğrenilen Avrupa dilleriyse bambaşka bir sey. Sınav bir şekilde geçiliyor, gerçekten ÖSS gençliği olarak zor diyemem ama gerçekten iyi konuşmak daha da önemlisi iyi anlamak baya zor.
Bir de insan c1 alıp mühendis olur, doktor olur her şey de olur ama öğretmenlik çok çok başka bir şey ya. Çocuğun gözünde saygı uyandırman lazım, ondan çok adım önde olman lazım. Böyle yani bu durum, burada bile kimsenin 5 sene önce göç etmiş bir Afrikalıdan suriyeliden çocuğunun ders almasını isteyeceğini sanmıyorum. Almanyada eğitmen eksik olduğu için bu mümkün ama çift dal, C1 vs gibi bir sürü prosedür ve zorluğu var.
Evet ancak ben ilerisi için gitmeyi düşünüyorum.Yoksa buradada güzel kazanıyorum.Türkiye nin gidişatı iyi durmuyor açıkçası.Yönetim değişirse kalırım tabikiBir de bence Türkiye de iyi kazanılıyorsa kendi ülkeniz kendi rahatımız diye ben gitme taraftarı değilim. Ama kazanç az hayat standartlı azsa gidilebilir diye bakıyorum ben. Bir gün ülkeyi terk etmem gerekirse kesinlikle yaşam standartım çok düşerse giderim. Çünkü sıfırdan bir hayat kurmak çok daha zor.
Peki şöyle bir yöntem ile illerlesem.Burada yüksek lisansı saglik fiziginde yapsam.B2 yeterli oluyormuş.Sonra Almanyada iş bulup.Eşim direk gelebiliyor zaten.Ya da şey yapsam, Fizik laboratuvarları teknisyen arıyor.Öyle işlerle gelmeye çalışsam.Yolumu çizdikten sonra burada konuşma kulübüne katılıp Almanca pratik yapmayı düşünüyorum.Son seçeneğim öğretmenlik.Çünkü dili öğrenmesi zaten uzun zaman alacak.Maddi olarakta daha az kazandırıyor.Ha bana sorarsan hangi yöntemle geleyim diye, C1 almanca yap, iyice bi para biriktir, almanyada almanca bi yüksek lisansa kaydol. Senin öğrenci olarak part time, eşinin aile birleşimi ile tam zamanlı çalışma hakkı olur. Tek sıkıntı iki kisi için bayaa yüksek bi teminat göstermeniz gerekecek. Bir diğer sıkıntıysa almanca yüksek lisans çok zor gelebilir. Ben dahil tanıdığım herkes İngilizce yüksek yaptık mesela ama sizin durumda o da b1 ise ve sıfırdan öğrenecek gibiyseniz bari başlamışken o emeği Almancaya verin. Bu arada eşinin x y z ehliyetlerinin hiçbiri burada geçerli değil maalesef yeniden alması lazım. Bazıları daha uygun oluyor ama bazıları gerçekten çok çok pahalı. Yine de erkek adam bi ise girer çalışır bence o konuda sorun yaşamazsınız.
Burada turkce yaptığınız hiçbir yüksek lisans gerçekten işe yaramaz. Ama bu tarz alanlarda 2 sene çalışıp sonra iş başvurusu yapmak bir nebze daha çok işinize yarar. Ben acikca söyleyeyim, önünde yüksek lisans yapmış ama tecrübesi olmayan biriyle yüksek yapmamış ama tecrübeli biri varsa tecrübesi olanı ise alırım. Eşiniz de bazı şartlarda iş bulmadıysanız direkt sizinle aynı anda gelemeyebilir. Maas şartları da var vs biliyorsunuzdur baktiysaniz. Öğretmenlik ile gelme kısmını zaten ben mümkün görmüyorum pek.Peki şöyle bir yöntem ile illerlesem.Burada yüksek lisansı saglik fiziginde yapsam.B2 yeterli oluyormuş.Sonra Almanyada iş bulup.Eşim direk gelebiliyor zaten.Ya da şey yapsam, Fizik laboratuvarları teknisyen arıyor.Öyle işlerle gelmeye çalışsam.Yolumu çizdikten sonra burada konuşma kulübüne katılıp Almanca pratik yapmayı düşünüyorum.Son seçeneğim öğretmenlik.Çünkü dili öğrenmesi zaten uzun zaman alacak.Maddi olarakta daha az kazandırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?