Makarnalar Mantı Makarna(Resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
kiymanin uzerine sogani rendeliyoruz, icine baharat ve tuzunu koyop karistiryoruz
kuru mantilarin icine az az koyup hepsini yapiyoruz
bi tencereye su koyup kaynatiyoruz, kaynayan suyun icine doldurdugumuz makarnalari atiyoruz
yavas ateste pisiriyoruz
sos icin tavaya yag ve salca koyup sos yapiyoruz
matilari servis tabagina alip ,uzerine sarmisakli yogurt ve salcali sos dokuyoruz ,azda kuyu naneyle servis yapiyoruz
AFIYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
mantmakarna1ea0.jpg

mantmakarna2bm8.jpg

mantmakarna3dn4.jpg

mantmakarna4zg5.jpg

Son düzenleme:
ellerinize sağlık :)
makarnanın her şekli kabulumdur aşırı derecede bağlıyım :)

bu tarifte süper oluyor :KK66:

Ya iyide ben bir kere denedim bunu. Kıymalar bir tarafa, makarnalar bir tarafa dağıldı.
Bendemi bir gariplik var acababenneyaptımki

canim ya bunu fazla ,pisirmiceksin
fazla karistirmicak ve yavas ateyte yapicaksin ,doldururkende iyice icine dogru koyku pspince cikmasin

eline saglik canim bu makarna guzel oluyor ama nedense ben fazla sevemedim gitti oysa makarnayi cok severim ama bu cesidine biraz kanim kaynamadi galiba, dokturmussun yine hamarat kiz

ben kiymalari makarnanin icine yerlestirmek icin ugrasmiyorum, makarnayi hasliyorum, kiymali domatesli sos yapiyorum, tabaga önce makarna sonra kiymali sos sonrada jogurt döküyorum alin size makarnali manti :))))) nefis oluyor canim cekti valla

Geçen hafta sonu deniyim dedim bu tarifi. Sonuç tam bir felaket oldu. Canım çıktı o kıymaları makarnaya yerleştiricem diye. Tam 1 saat uğraştım ancak 2 tabak çıktı. Pişincede zaten dağıldı gitti. Yok ben bir daha denemiycem bunu:a015:

Biz sürekli yaparız bunu mantıyı çokta güzel olur biraz zahmetli ama yemesi bi harika..

Kuzu içlerine çok az kıyma koydun sanırsam dağıldıklarına göre ...

Hepsine koymasanda olur yarısına koy yarısı boş olsun makarnaların arada kaynıyolar zati yerken...

Bence bir kere daha dene ...

Biz sürekli yaparız bunu mantıyı çokta güzel olur biraz zahmetli ama yemesi bi harika..

Kuzu içlerine çok az kıyma koydun sanırsam dağıldıklarına göre ...

Hepsine koymasanda olur yarısına koy yarısı boş olsun makarnaların arada kaynıyolar zati yerken...

Bence bir kere daha dene ...

şekerim, küçücük uçtan anca sokabildim o kadar. Bunun bir püf noktasımı var acaba:uhm:

Ama hakkaten zahmetli be:nazar:

şekerim, küçücük uçtan anca sokabildim o kadar. Bunun bir püf noktasımı var acaba:uhm:

Ama hakkaten zahmetli be:nazar:

M.MAKARNA.jpg

bak şu açık kenarlar var ya güççük parmağınla iyice tık içine kaydirigubbakcemile3

yani bir öyle yapıyoruz zaten pişince küçülüyorlar...

Valla püf noktası anca bu cokacimcoook

Geçen hafta sonu deniyim dedim bu tarifi. Sonuç tam bir felaket oldu. Canım çıktı o kıymaları makarnaya yerleştiricem diye. Tam 1 saat uğraştım ancak 2 tabak çıktı. Pişincede zaten dağıldı gitti. Yok ben bir daha denemiycem bunu:a015:

:roflol::roflol:
Şaşmadım kuzu senin kalemin degil bunlar beceremezsin:nazar:

bayıldım gerçektende annemde yapardı aynen böle ama şimdi canım annemden ayrıyım ancak yaza gidince yapar anacım

bende çok yaparım bu makarnadan çok seviyoruz
ben haşlarken suyuna biraz salça katıyorum bu şekilde güzel oluyor
ayrıca mavrulam gibi yarısını dolu yarısını boş yaparım
arasında kaynıyor

kuzum bir daha dene istersen bak sonra vazgeçemessin korkma yap..tencereye suyu çok fazla koyma çok koyarsanda makarnalar çok haraket eder ve içi boşalır bide pek karıştırma arada kevgirle emeden hafif döndür içinde birde suyun içine et suyu yada bulyon koyuncada çok güzel oluyor makarnalar senden korksun kuzum .....

resmi görünce canım istedi ya..biz de çok yaparız bu mantıyı..biraz zahmetli ama değiyor..
bir de biz salçaya nane koymuyoruz..mantının üzerine yoğurdu,salçayı koyuyoruz ve en üste de maydonoz doğrayıp koyuyoruz böyle de güzel oluyor..

bende çok severim bunu gecenin bu saatinde canım çekti valla eline sağlık :)
bunu teyzem yapıp buzluga atıyomuş yemek olmadığı zaman hemen çıkarıp haşlıyomuş yapıp kenara koymak lazım

Ay ya canım istedi şimdi.
Şu yemek bölümünden de çıkamadım gitti.-tatlicadiarzu-
Emeklerine sağlık canım çok nefis görünüyor mantı.
cokacimcoook

X