- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
O zaman manti yap yolla bana. Sutlu nuriyeyi yapan bunu da bi hayli yapar gibime geliyoooInternetten bulabilirsiniz,geçen sene almıştım ben. Çok işe yarıyor cidden. Uzun yola çıktığımda kullaniyorum özellikle
evet baktım ona acaba iki şehir arasında uygun şube var mı bu hizmeti veren şimdi de ona bakıcam. Bilgi için teşekkürler. :)Aras kargoydu sanirim,sabah 10a kadar ileten bir sistem kurmuslardi reklam izlemistim,sorun olabiliyorsa iyice dondurup,soğuk saklayabilen poşetler var onlara koyup, göndermeyi deneyebilirsiniz.
Gerçekten mi. Nerde vakumlattırabilirim acaba? normal ev yapımı içi kıymalı mantı dimi kayseriden gönderilen bahsettiğiniz?Kayseri'de gönderilirken vakumlanip öyle gönderilir bozulma falan olmaz.oralarda yapan yerler varsa bir araştırın
Aslında sevgiliCanım benim fırınladiktan sonra vakuuumlat hava girmeyen Plastik kaba (hani buzkalipları varya portatif buzdolapları için ) ondan yerleştir kaba, kesinlikle otobüsle yolla. Birşey olmaz o buzkalipları neredeyse on saat soğuk tutar hem otobüslerde klimalı. Ooohh Afiyet olsun, senin gibi arkadaş her eve lazım.
Ertesi sabah kargo diye birsey var onunla yolla. Cok gezmez boylece. Gerci biraz daha pahali ama olsun
ben geçen yine kargo gönderdim ona. aynı mesafe. öğleden sonra 5 te teslim ettim kargoya, sabah 9-10 gibi karşı şubeye ulaşmıştı. ama şimdi inadına 2 gün sürer. şans mı var bende.benim annemde yapar vee adanadan istanbula izmire yollardı tabi otobüsle koli halinde.. yaptıktan sonra biraz fırınlardı buzluğa koymazdı.. çünkü çözülüp birbirine yapışma ihtimali yüksek .. bence sizde fırınlaıp poşete koyun kargoylada en erken gtmedi 24 saat sürer
Kucuklugumden beri duyduğum gördüğüm bu şekilde...Nasıl yani, neden yenmiyor? Mantı yemenin mevsimi olduğunu da ilk sizden duydum.
Offf :))) asil yaz sofralarinda aksam yemeginde cikarsin bahceye balkona falan kizartma, kurufasulye yaninda tursu yada tavuk izgara yaninda bol coban salata :) ve ayraaaan..genellikle cok tercih edilir bence :) zaten patlican biber hep yaz sebzesidirKucuklugumden beri duyduğum gördüğüm bu şekilde...
Yaz aylarında,
Çorba
mantı
Kızartma
turşu
kuru fasulye,nohut
tavuk vs..
GENELLİKLE tercih edilmez....Ağır gelir...
Valla bilemiyorum,bizde böyle...sadece kendim olsam sorun var diyeceğim ama çevremde tanıdığım herkes aynı şekilde. .tavuk ızgara eyvallah yapılır da hani bir sulu yemeği sote falan tercih edilmez...Offf :))) asil yaz sofralarinda aksam yemeginde cikarsin bahceye balkona falan kizartma, kurufasulye yaninda tursu yada tavuk izgara yaninda bol coban salata :) ve ayraaaan..genellikle cok tercih edilir bence :) zaten patlican biber hep yaz sebzesidir
Kucuklugumden beri duyduğum gördüğüm bu şekilde...
Yaz aylarında,
Çorba
mantı
Kızartma
turşu
kuru fasulye,nohut
tavuk vs..
GENELLİKLE tercih edilmez....Ağır gelir...
Aynen zaten kızartma yaza özgü bir şeydir, kışın nadiren yapılır, yazın da bol bol yapılır. Mantı ise her daim yapılır ve iştahla yenilir.Offf :))) asil yaz sofralarinda aksam yemeginde cikarsin bahceye balkona falan kizartma, kurufasulye yaninda tursu yada tavuk izgara yaninda bol coban salata :) ve ayraaaan..genellikle cok tercih edilir bence :) zaten patlican biber hep yaz sebzesidir
Ayy pekiAynen zaten kızartma yaza özgü bir şeydir, kışın nadiren yapılır, yazın da bol bol yapılır. Mantı ise her daim yapılır ve iştahla yenilir.
Evet normal bildiğimiz Kayseri mantısı.bende Kayseriliyim zaten.kayseride sucuk pastırma satan yerler yapar ama orada kim yapar bilmem sakatatçı varsa oralara bir bakın onlar da yaparlar.eşim k.maraşlı dondurmayı onlar şoklatıyor kac saatlik isteniyorsa dondurmacı bulursanız şoklatıpta gonderebilirsiniz.fırınlamışsınız zaten kolay kolay bozulma olmazGerçekten mi. Nerde vakumlattırabilirim acaba? normal ev yapımı içi kıymalı mantı dimi kayseriden gönderilen bahsettiğiniz?
Mantiya kiran mi girmis Istanbul'da?
Canim kopukten kutular var(,hani beyaz esya alinca kutusunda olur ya onlardan )kopugun icine buzdolaplarinin dondurucu kisminda buz akuleri oluyor ondan koyarsan hicbisey olmaz.bize o sekilde marastan otobusle dondurma gelmisti(maras-izmir)
Evet normal bildiğimiz Kayseri mantısı.bende Kayseriliyim zaten.kayseride sucuk pastırma satan yerler yapar ama orada kim yapar bilmem sakatatçı varsa oralara bir bakın onlar da yaparlar.eşim k.maraşlı dondurmayı onlar şoklatıyor kac saatlik isteniyorsa dondurmacı bulursanız şoklatıpta gonderebilirsiniz.fırınlamışsınız zaten kolay kolay bozulma olmaz
Annemde yapıp satıyor. Fakat ya sadece fırınlar yada sadece direkt olarak buzluğa koyar. Siz göndereceğiniz için fırınladıktan sonra kuru oluyor zaten poşet leyin küçük bi kutuya da yerleştirin.arkadaşınız isterse sonra buzluğa atar.Selam kızlar,
Derdim bi acayip. Ama bilen anlayan hanımlar, yardımcı olursanız çok sevinirim. :)
Bugün mantı yaptım fırınladım, poşetledim ve buzdolabına koydum şimdilik. Derdime gelecek olursak; bu mantıyı farklı bir ildeki (Antalya'dan İstanbul'a) arkadaşıma kargoyla yollamam gerekiyor. Ama havalar malum çok sıcak. Kışın olsa düşünmeden alır poşeti verirdim kargoya. Ama şu anda ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.
Sizce poşetle mi yollayayım yoksa sağlam bir saklama kabının içinde mi? Poşetle yollasam kokar mı?
Ve asıl merak ettiğim şey ise dondurucuya atayım mı yollamadan önce? Buz gibi bir şekilde mi vereyim kargoya? Ama sonra eline ulaştığında o da dondurucuya atarsa zehirlenme olayı falan olmaz değil mi eriyip tekrar dondurulduğu için? Malum içinde kıyma falan var.
Arkadaşlar kısacası bu mevsimde, bu mantıyı ben kargoyla, en fazla 2 günlük en az 1 günlük mesafeye nasıl yollayabilirim. Bi yardım ediverin kafam çok karıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?