Mantı derdi :)

Ertesi sabah kargo diye birsey var onunla yolla. Cok gezmez boylece. Gerci biraz daha pahali ama olsun

benim annemde yapar vee adanadan istanbula izmire yollardı tabi otobüsle koli halinde.. yaptıktan sonra biraz fırınlardı buzluğa koymazdı.. çünkü çözülüp birbirine yapışma ihtimali yüksek .. bence sizde fırınlaıp poşete koyun kargoylada en erken gtmedi 24 saat sürer

Aras kargoydu sanirim,sabah 10a kadar ileten bir sistem kurmuslardi reklam izlemistim,sorun olabiliyorsa iyice dondurup,soğuk saklayabilen poşetler var onlara koyup, göndermeyi deneyebilirsiniz.
evet baktım ona acaba iki şehir arasında uygun şube var mı bu hizmeti veren şimdi de ona bakıcam. Bilgi için teşekkürler. :)

Kayseri'de gönderilirken vakumlanip öyle gönderilir bozulma falan olmaz.oralarda yapan yerler varsa bir araştırın
Gerçekten mi. Nerde vakumlattırabilirim acaba? normal ev yapımı içi kıymalı mantı dimi kayseriden gönderilen bahsettiğiniz?

Aslında sevgili o kalıplardan evde var. eğer gönderme yolu bulursam onları da koyacağım yanına. çok sağol. :)

Ertesi sabah kargo diye birsey var onunla yolla. Cok gezmez boylece. Gerci biraz daha pahali ama olsun

evet baktım şimdi. :) Çok sağol

ben geçen yine kargo gönderdim ona. aynı mesafe. öğleden sonra 5 te teslim ettim kargoya, sabah 9-10 gibi karşı şubeye ulaşmıştı. ama şimdi inadına 2 gün sürer. şans mı var bende. zaten kargo sitelerinde hesaplatınca 2 iş günü yazıyor. o yüzden garantiye almak için ya sağlam bir yol bulmam lazım ya da göndermemem lazım.

Nasıl yani, neden yenmiyor? Mantı yemenin mevsimi olduğunu da ilk sizden duydum.
Kucuklugumden beri duyduğum gördüğüm bu şekilde...
Yaz aylarında,
Çorba
mantı
Kızartma
turşu
kuru fasulye,nohut
tavuk vs..
GENELLİKLE tercih edilmez....Ağır gelir...

Yaz aylarında,
Çorba
mantı
Kızartma
turşu
kuru fasulye,nohut
tavuk vs..
Offf :))) asil yaz sofralarinda aksam yemeginde cikarsin bahceye balkona falan kizartma, kurufasulye yaninda tursu yada tavuk izgara yaninda bol coban salata :) ve ayraaaan..genellikle cok tercih edilir bence :) zaten patlican biber hep yaz sebzesidir

Valla bilemiyorum,bizde böyle...sadece kendim olsam sorun var diyeceğim ama çevremde tanıdığım herkes aynı şekilde. .tavuk ızgara eyvallah yapılır da hani bir sulu yemeği sote falan tercih edilmez...
hele kuruyu hiç yazın yediğimi hatirlamam.....

Yaz aylarında,
Çorba
mantı
Kızartma
turşu
kuru fasulye,nohut
tavuk vs..

Aynen zaten kızartma yaza özgü bir şeydir, kışın nadiren yapılır, yazın da bol bol yapılır. Mantı ise her daim yapılır ve iştahla yenilir.

Gerçekten mi. Nerde vakumlattırabilirim acaba? normal ev yapımı içi kıymalı mantı dimi kayseriden gönderilen bahsettiğiniz?
Evet normal bildiğimiz Kayseri mantısı.bende Kayseriliyim zaten.kayseride sucuk pastırma satan yerler yapar ama orada kim yapar bilmem sakatatçı varsa oralara bir bakın onlar da yaparlar.eşim k.maraşlı dondurmayı onlar şoklatıyor kac saatlik isteniyorsa dondurmacı bulursanız şoklatıpta gonderebilirsiniz.fırınlamışsınız zaten kolay kolay bozulma olmaz

Mantı Kayseri'de bayram namazından sonra kahvaltı niyetine de yenen bir yemektir diğer hamur işleri gibi ağır bir yemek değildir.kayseride bir söz vardır hatta herşeye bahane bulan insanlara 'mantı var yen mi' denir.mantıya kimse yok demez manasında

Canim kopukten kutular var(,hani beyaz esya alinca kutusunda olur ya onlardan )kopugun icine buzdolaplarinin dondurucu kisminda buz akuleri oluyor ondan koyarsan hicbisey olmaz.bize o sekilde marastan otobusle dondurma gelmisti(maras-izmir)

evet şimdi baktım o kutulara. çok aklıma yattı.

"Balık, dondurma, et, tavuk veya özel gıda maddeleri taşımak için kullanılır. Dış ortam ve iç ortam ısılarına karşı içine konan gıdayı muhafaza edici özelliği vardır. Daha uzun süreli muhafaz için gıdalar dondurulmalı, buzla desteklenmeli ve kutu komple sarılmalıdır. "

çok yardımcı oldun. Teşekkür ederim. :) gönderirsem bu şekilde olur sanırım.

çok sağolun :)

Büyük termusun içine buz doldurup içine mantiyi koyarsan erimez öyle gönderebilirsin ya da cok değilse göndereceğin otobüsün dolabina da kpymalarini rica edebilirsin

ben mantı hiç sevmyorum ya taşlamayın beni ama çok yağlı bide cıvık cıvık hissi var ya :S

Annemde yapıp satıyor. Fakat ya sadece fırınlar yada sadece direkt olarak buzluğa koyar. Siz göndereceğiniz için fırınladıktan sonra kuru oluyor zaten poşet leyin küçük bi kutuya da yerleştirin.arkadaşınız isterse sonra buzluğa atar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…