• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantı derdi :)

Bakındım ama bulamadım internette. Tam olarak nasıl bir şey ve hangi markette görmüştün? migros vs. tarzı yerlerde var mıdır ki?
Aynen daha bugun tansasta gordm canim e tansasta varsa migrosta da vardir sen zaten firinlamissin bence bu posetlerle sarip gonderebilirsin ama sakin dondurucuya atma

Orda olsam hemen damlardım :p ben yurt dışında yaşıyorum, en çok özlediğim şey mantı, kendimde beceremeyince ancak türkiyeye gidince yiyorum o da dondurulmuş :KK43: yazık bana :KK51: senin gibi arkadaş lazım :KK48:

Eğer hamur açmayı becerebiliyorsan sana çok güzel bir mantı tarifi verebilirim ayrıntılarıyla. Ayrıca hamur açmayı bende en fazla birkaç hafta önce öğrendim. Ama biraz ilgi meselesi. Uğraşmayı seviyorum. :KK48:

Aynen daha bugun tansasta gordm canim e tansasta varsa migrosta da vardir sen zaten firinlamissin bence bu posetlerle sarip gonderebilirsin ama sakin dondurucuya atma

tamam çok çok çok teşekkür ederim. bakıcam o dediğin poşetlere. :) İnşallah işimi görür. :(

Eğer hamur açmayı becerebiliyorsan sana çok güzel bir mantı tarifi verebilirim ayrıntılarıyla. Ayrıca hamur açmayı bende en fazla birkaç hafta önce öğrendim. Ama biraz ilgi meselesi. Uğraşmayı seviyorum. :KK48:
Versen süper olur burda oklava bulabilirsem kesin vardır gerçi bir yerlerde yapmak isterim :KK45:

Kargo ile göndermek için en uygunu kuru buzdur.
Zaten bozulabilecek yiyecekler de bu şekilde taşınıyor.
Eğer ondan temin ederseniz, bi sıkıntı yaşanmaz.

Zaten fırınlamışsınız otobüsle yollarsanız sıkıntı olcağını düşünmüyorum.Annemde 12 saatlik yola bu şekilde yollardı gayet mis gibi yerdim elinize sağlık:)

Özel mesaj atmak için 100 mesaj mı yazmış olmak gerekiyordu? :KK43: Burdan mı yazsam acaba. :KK45:
Aslında buradan yazabilirseniz çok makbule geçer.:KK22:

Geçenlerde mantı yapmayı denedim, kolay tarif ile.
Tam 8 saat sürdü, belim tutuldu resmen.
Tabağını 100 tl ye satmam o zahmete, öyle canım çıktı.
Çok yorucu bir şeymiş ve anladım ki tek başına yapılamayacak kadar zormuş.
Ben daha kesip, kıymayı koyarken diğer hamurlar kurumaya başladı.
Sonra internetten araştırıp rulo şeklinde yapılan tariften yaptım ama yine kuruma oldu ve lezzeti de öyle ahım şahım değildi.
Sıradan bir mantıcıdan aldığım gibiydi.
Belki sizin tarifinizle, gözümün karardığı bir gün denerim.

o zamaaaan başlıyorum. :)

Öncelikle hamuru şu şekilde yapıyoruz:

Yumurta
Tuz
Su
Un

Burada önemli kısımlar şunlar:

Her bir beze için 1 yumurta kullanmalısın. 1 bezelik mantı hamurundan çok rahat bir şekilde dolu dolu iki tabak mantı yiyebilirsin. Sana bir örnek vereceğim, bu örnekten sonra her miktar için kendin ayarlayabilirsin hamur tarifini. 4 yumurtalık hamur için:

4 yumurtayı bir kaseye kır. Kasede kapladığı alanı aklına yaz ve yoğurma kabına dök yumurtaları. Aynı kaseye yumurtaların kapladığı alan kadar su doldur ve onu da kaba dök. 2.5 tatlı kaşığı kadar tuz dök ve gerektiği kadar un ekleyerek hamuru oluştur.

İç harcı
Kıyma (4 yumurtalık hamur için 400 gram civarı kıyma kullandım. Bol içli oldu. :KK48:)
Karabiber
1 orta boy soğan
1 yumurta ( en önemlisi bu, çünkü iç harcı yumurta koyunca yumuşacık oluyor.)

Sonra hamuru yumurta sayısı kadar bezelere ayırıp açıyorsun. Kare kare kesiyorsun istediğin boyutta. keserken şu pizza bıçakları var ya yuvarlak olan. Onlarla daha kolay kesiliyormuş haberin olsun. :KK53: Sonrası malum. :) bu arada yumurtalar hiç kokmuyor yerken. İçin rahat olsun. Mantı tarifi de vermiş oldum gece gece. :KK48::KK48::KK48:

o zamaaaan başlıyorum. :)

Öncelikle hamuru şu şekilde yapıyoruz:

Yumurta
Tuz
Su
Un

Burada önemli kısımlar şunlar:

Her bir beze için 1 yumurta kullanmalısın. 1 bezelik mantı hamurundan çok rahat bir şekilde dolu dolu iki tabak mantı yiyebilirsin. Sana bir örnek vereceğim, bu örnekten sonra her miktar için kendin ayarlayabilirsin hamur tarifini. 4 yumurtalık hamur için:

4 yumurtayı bir kaseye kır. Kasede kapladığı alanı aklına yaz ve yoğurma kabına dök yumurtaları. Aynı kaseye yumurtaların kapladığı alan kadar su doldur ve onu da kaba dök. 2.5 tatlı kaşığı kadar tuz dök ve gerektiği kadar un ekleyerek hamuru oluştur.

İç harcı
Kıyma (4 yumurtalık hamur için 400 gram civarı kıyma kullandım. Bol içli oldu. :KK48:)
Karabiber
1 orta boy soğan
1 yumurta ( en önemlisi bu, çünkü iç harcı yumurta koyunca yumuşacık oluyor.)

Sonra hamuru yumurta sayısı kadar bezelere ayırıp açıyorsun. Kare kare kesiyorsun istediğin boyutta. keserken şu pizza bıçakları var ya yuvarlak olan. Onlarla daha kolay kesiliyormuş haberin olsun. :KK53: Sonrası malum. :) bu arada yumurtalar hiç kokmuyor yerken. İçin rahat olsun. Mantı tarifi de vermiş oldum gece gece. :KK48::KK48::KK48:

oooo harikasın, deneyeceğim ilk boş vaktimde oklavamı aldıktan sonra :KK53: umarım beceririm :)

Bu arada fırınlama işlemi için mantıları altı yağlanmış bir tepsiye dizin. ya da yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye. ortalama 100 derecelik önceden ısıtılmış fırında 6-7 dk. fırınlayıp çıkarın.

Aslında buradan yazabilirseniz çok makbule geçer.:KK22:

Geçenlerde mantı yapmayı denedim, kolay tarif ile.
Tam 8 saat sürdü, belim tutuldu resmen.
Tabağını 100 tl ye satmam o zahmete, öyle canım çıktı.
Çok yorucu bir şeymiş ve anladım ki tek başına yapılamayacak kadar zormuş.
Ben daha kesip, kıymayı koyarken diğer hamurlar kurumaya başladı.
Sonra internetten araştırıp rulo şeklinde yapılan tariften yaptım ama yine kuruma oldu ve lezzeti de öyle ahım şahım değildi.
Sıradan bir mantıcıdan aldığım gibiydi.
Belki sizin tarifinizle, gözümün karardığı bir gün denerim.

Tarifi yazdım umarım işine yarar. :) bende tek başıma yetişemedim. Anneme sadece içlerini koydurdum. Dediğin gibi kuruyor hamur.

Kargo ile göndermek için en uygunu kuru buzdur.
Zaten bozulabilecek yiyecekler de bu şekilde taşınıyor.
Eğer ondan temin ederseniz, bi sıkıntı yaşanmaz.
Teşekkür ederim. :)

Zaten fırınlamışsınız otobüsle yollarsanız sıkıntı olcağını düşünmüyorum.Annemde 12 saatlik yola bu şekilde yollardı gayet mis gibi yerdim elinize sağlık:)
Teşekkür ederim. :) Peki anneniz hiç yazın yollamış mıydı? Yol otobüsle tam 12 saat bu arada.

Back