• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mantarmı benimkide geçirenler bilgi sahibi olanlar yardım edermisiniz?

peachblush

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
217
3
118
Antalya
uzun zamandır akıntım var bekarım muayene olmak istemiyorum kaşıntım çok yok arada oluyo yanmada bazen oluyo ama devamlı sarı bir akıntım var. bu mantarlar sarı akıntılı da olabiliyo mu beyaz derler genelde. aynı şeyi yaşayan varmı yada bu konuda geniş bilgi sahibi olanlar lütfen yorum yaparmısınız

şeffaf olmayan her akıntı hastalık canım maalesef..Sarı,sarımtrak,yeşil,yeşilimtrak gibi de olabilir akıntılar,koku da var mı? varsa kesindir..bir de yan tarafa çekip bak dudaklarda minik beyazlıklar varsa o da mantar belirtisi canım....geçmiş olsun...

şeffaf olmayan her akıntı hastalık canım maalesef..Sarı,sarımtrak,yeşil,yeşilimtrak gibi de olabilir akıntılar,koku da var mı? varsa kesindir..bir de yan tarafa çekip bak dudaklarda minik beyazlıklar varsa o da mantar belirtisi canım....geçmiş olsun...

sarı yeşil mantar da oluyo demek doktorlar beyaz katı diyolar ya hep. koku da var ya en iyisi gitmek ama korkuyorum doktordan işte :( benim tırnağımdada mantar var çok uzun zamandır bunun için gittim doktora o zaman farklı bi yerindede uzun süreli mantar var mı diye sormuştu yok demiştim çok bi şey bilmediğimden konu hakkında anlamadım üstünde durmadım o zaman. acaba vajinal mantarla alakası mı var o yüzden sormuş olabilir mi??

uzun zamandır akıntım var bekarım muayene olmak istemiyorum kaşıntım çok yok arada oluyo yanmada bazen oluyo ama devamlı sarı bir akıntım var. bu mantarlar sarı akıntılı da olabiliyo mu beyaz derler genelde. aynı şeyi yaşayan varmı yada bu konuda geniş bilgi sahibi olanlar lütfen yorum yaparmısınız

20 yıldır bu lanet mantarla uğraşan biri olarak sana ben tavsiyede bulunabilirim :1: ablamın nişanında bi kaşıntı tuttu beni ama rezillik kaşıya kaşıya kanattım hemen acile gittim merhem verdi ama merhem benimkini dahada parçaladı..aradan uzun yıllar geçti.çözümü sonunda buldum :1::1: bekar olmanında bi farkı yok çözümü şu..eğerki kaşıntın felaket bir şekilde değilse tatlı tatlı kaşınıp sarı akıntı şeklindeyse ılık sirkeli suyla vajinanı yıkıyorsun tharet alır gibi.sonrada külotunu giyip günlük ped koyuyorsun.iç çamaşırını sık değiştiriyorsun..her akşam sirkeli ılık suyla yıkıyorsun geçiyor.eğerki geçmiyorsa sende ben gibi hemen en yakın eczaneye gidip flucan yada fluzole yada fungan bu 3 ilaçtan hangisi varsa alıyorsun 7 yada 8 lira bu ilaç.yazdıradabilirsin sağlık ocağından.neyse bu ilça haftada bir alınıyor.içiyorsun 2 güne bişeyin kalmıyor.inşallah şifa olsun..bende antibiyotik mantar yapıyor meğerse antibiyotiğe alerjim varmış..

20 yıldır bu lanet mantarla uğraşan biri olarak sana ben tavsiyede bulunabilirim :1: ablamın nişanında bi kaşıntı tuttu beni ama rezillik kaşıya kaşıya kanattım hemen acile gittim merhem verdi ama merhem benimkini dahada parçaladı..aradan uzun yıllar geçti.çözümü sonunda buldum :1::1: bekar olmanında bi farkı yok çözümü şu..eğerki kaşıntın felaket bir şekilde değilse tatlı tatlı kaşınıp sarı akıntı şeklindeyse ılık sirkeli suyla vajinanı yıkıyorsun tharet alır gibi.sonrada külotunu giyip günlük ped koyuyorsun.iç çamaşırını sık değiştiriyorsun..her akşam sirkeli ılık suyla yıkıyorsun geçiyor.eğerki geçmiyorsa sende ben gibi hemen en yakın eczaneye gidip flucan yada fluzole yada fungan bu 3 ilaçtan hangisi varsa alıyorsun 7 yada 8 lira bu ilaç.yazdıradabilirsin sağlık ocağından.neyse bu ilça haftada bir alınıyor.içiyorsun 2 güne bişeyin kalmıyor.inşallah şifa olsun..bende antibiyotik mantar yapıyor meğerse antibiyotiğe alerjim varmış..

çok uzun olmuş sizinde ama geçtiyse birdaha hiç başınıza gelmez umarım. çok sinir bozucu çünkü.kaşıntım bazı günler tutar yanmada öyle ama akınıtım devamlı seninde süreklimiydi akıntın yoksa ara veriyomuydu? sirke iyi diyolar ama alerji yaparsa korkuyorum.bende çok farenjit geçirip antibiyotiklere teslim olurum ve ağır antibiyotikler kullanıyorum yan etkileride hep mantara ortam hazırlaması.gerçi antibiyotiklerden önce başladı bu akıntı 7 8 yıl oluyo doktor korkumdan daha doğrusu çatal korkumdan gidemiyorum.doktora anlatsam bakmadan ilaç yazar mı ki ya?

çok uzun olmuş sizinde ama geçtiyse birdaha hiç başınıza gelmez umarım. çok sinir bozucu çünkü.kaşıntım bazı günler tutar yanmada öyle ama akınıtım devamlı seninde süreklimiydi akıntın yoksa ara veriyomuydu? sirke iyi diyolar ama alerji yaparsa korkuyorum.bende çok farenjit geçirip antibiyotiklere teslim olurum ve ağır antibiyotikler kullanıyorum yan etkileride hep mantara ortam hazırlaması.gerçi antibiyotiklerden önce başladı bu akıntı 7 8 yıl oluyo doktor korkumdan daha doğrusu çatal korkumdan gidemiyorum.doktora anlatsam bakmadan ilaç yazar mı ki ya?

bekar olduğun için muayene etmez ama ben kültür al dedim baktı ve kültür aldı mantar olduğu kesinleşti.bende farenjit sık olurum hep antibiyotik içerim bu arada mantar geçmez unutma.dün yine antibiyotik aldım yanında hemen fungan içtim.geçmez bu unutma.doktora gitmek istemiyorsan dediğim ilaçlardan bir tane içeceksin :))) geçmiş olsun

mantarda peynir kesiği gibi bir akıntınız olur kaşıntı sizi durdurmaz. sizdeki enfeksiyon veya iltahaplanma olabilir mutlaka bir doktora görünün ihmal etmeyin ederseniz daha kötü sorunlar oluşabilir geçmiş olsun

Mantar bende oldu hamileligimde. Cok kasinti yanma ve akinti oluyordu.
Dr um travazol diye bir krem verdi gunde bir kez suruluyordu cok iyi geldi.

Daha evvel kasinti ve yanma oldugunda bir arkadasimda bana enfeksiyon kapmis olabilirsin, wc den sonra ilik suya 2-3 yemek kasigi kadar elm sirkesi karistir bu suyla temizligini yap demisti. Denedim ayni gun bile rahatladim. Dr a genel kontrolde sordugumda o an iyi gelebilir ancak cok asitli seyler o bolgenin ph dengesini bozabilir cok fazla kullanmayin sadece su kullanmaya calisin demisti.
Bir defasinda elma sirkesini cok kacirmisim, yanmasindan wc de tavana vuruyordum az kaldi:1:

çok teşekkür ederim hepinize..peki ama nasıl bir enfeksiyon olabilir ki yani ultrasonumda falanda sıkıntı yok?

bence zaman geçirmeden doktora git canım.bende de olmuştu önemsemedim ve mantar olduğunu da bilmiyordum.belirtilerini netten araştırdım mantar belirtileri olduğunu gördüm doktora gittim ağır derecede mantar var dedi 1 melhem 2 farklı fitil 1 de ilaç verdi 1 hafta kullandım çok şükür geçti....artık iç çamaşırımı ütüleyip te giyiyorum :) zamanı uzatırsan geçmesi daha zor olur

merhaba arkadaşlar. ben gitim jinekoloğa bi cesaretle hiç korkulacak bi şey değilmiş anlattım akıntımı mantar falan değil normal bi akıntıymış doktor bekarlarda bu tür akıntıları önemsemiyoruz dedi kültür de almadı baktığında da bi şey yoktu normalde akıntım var ama o anda nedense bi şey yoktu hep öyle olur ya zaten:17: kültür alacak bi şey bulamadı ultrasonla da baktı rahim yumurtalıklara sorun yok dedi içim rahatlasın diye antibiyotik yazdı ama benim içim yine rahat değil kültür alsaydı da net öğrenseydim keşke:14: balık ya da çürük yumurta kokusu var mı dedi yok sanırım dedim ama kafam o kadar karışık ki ya sanki bazen o kokuyu alıyorum gibi ekşi bi koku oluyo benzetiyorum balık kokusuna çok keskin değil ama belki de psikolojik bilemiyorum. açıkçası bari öyle bi şey olsa diyorum çünkü şu anki akıntım çok rahatsız ediyo bunun fizyolojik normal bi akıntı olması bundan sonra da hep olacağı anlamına gelir. basit bi antibiyotikle tedavi olacağım bi şey olsa keşke ama şükrediyorum inşallah dediği gibidir de normaldir yine gidicem ve kültür aldırcam sonunda yüzüm güler inşallah

Back