Tavuk Yemekleri Mantarlı Ve Körili Tavuk Biftek

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
Sürekli yaptığım bir yemektir, tadı süperdir...
Şiddetle tavsiye ederim...

hatunca.net'ten alıntıdır...

•150 gram kültür mantarı
•2 adet bütün tavuk göğüs eti (biftek şeklinde hazırlayın)
•25 gram tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı
•Yarım tatlı kaşığı köri (curry), tuz, karabiber
•2 çay bardağı süt
•1 tatlı kaşığı un

Tavuk biftekleri köri, tuz ve karabiber ile eşit miktarda baharatlayın.
Genişçe bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, tavuk biftekleri arkalı önlü kızartın (pembeleşecek).
Kızarmış tavukları ayrı bir kaba alın. Mantarları halka halka doğrayın, tenceredeki kızgın yağın içine atın.
2-3 dakika pişirin suyunu bırakacak.
1 tatlı kaşığı un ilave edin karıştırın arkasından 2 çay bardağı sütü koyun, karıştırın.
Biftekleri mantarların üzerine kapatın.
Orta hararette, kapağı kapalı olarak pişirin.
İçine koyduğunuz sütlü karışım yoğunlaşıp, ve az miktarda kalıncaya kadar pişirin (yaklaşık 40 dakika kadar).
Biftekleriniz sararacak ve iyice pişecek.
Genişçe bir servis tabağına biftekleri alın, sos kıvamındaki sütlü karışımı da üzerinden gezdirin. İnce doğranmış maydanoz ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

IMG_2140.jpg

olamaz böyle bir şey, bu nasıl bir lezzettir, nasıl bir tattır. tariften tahmin ettim zaten süper birşey olacağını ama süperin de ötesi oldu. daha önce çok mantar-tavuk ikilisiyle yemek yaptım ama bu en şahanesiydi. hele o mantarlar o mantarlar, hafif böyle kızardı tavuğun yağıyla beraber of of , yine canım çekti bak=) çoooook teşekkürler. ellerinize sağlık

olamaz böyle bir şey, bu nasıl bir lezzettir, nasıl bir tattır. tariften tahmin ettim zaten süper birşey olacağını ama süperin de ötesi oldu. daha önce çok mantar-tavuk ikilisiyle yemek yaptım ama bu en şahanesiydi. hele o mantarlar o mantarlar, hafif böyle kızardı tavuğun yağıyla beraber of of , yine canım çekti bak=) çoooook teşekkürler. ellerinize sağlık

Beğenmenize sevindim, biz de ailece çok severiz bu yemeği...
Afiyet olsun tekrar...

X