- Konu Sahibi arzueryildiz
-
Ben eczaneden aldım,İstanbuldaki belli başlı eczanelerin çoğunda var. Sanırım İzmirdeki eczanelerde de vardır. Googleda arama yaptığımda internette organik ürün satan mağazalarda yer aldığını görmüştüm. Fiyatları dudak uçuklatacak kadar yüksek değil fakat organik pamuk olduğu için piyasadakilerden biraz yüksek. Fakat rahatlığı ve sağlık açısından önemi kesinlikle denemeye değer.
Yanlız ben günlük pedlerini çok ekonomik buldum. İçinde 30 adet var fiyatı da 7,50TL.
sanırım büyük şehirlerde bulunur :çok üzgünüm:
Sevgili Elif,
Bence internetten sipariş verirseniz kargoyla size çok kısa bir sürede ulaşabilir.
Eğer benim yaşadığım problemleri sizde yaşıyorsanız kesinlikle Masmi´yi kullanmalısınız. Çünki normal pedlerin verdiği sıkıntıların ne kadar berbat birşey olduğunu ben çok iyi biliyorum. Özellikle de sıcakların bastırdığı şu günlerde.
Paylaşım için teşekkürler. Çok makbule geçecek bir bilgi. Ama ben şunu sormak istiyorum. Üst yüzeyi kotex'inki gibi kağıdımsı mı ? Kendileri pamuk doku olduğuyla reklamını yapıyor ama ben açıkçası hiç memnun değilim o "pamuk yüzey"den. Çünkü sürekli bir ıslaklık hissi oluyor ve hatta bazen gelen o parçalar olur ya, onlar yüzeyde kalarak rahatsız ediyor, hem de sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Orkid de gerçekten tahriş ediyor ve hışırdıyor.
Hayır ..Masmiyi bulmadan önce bende kotex kullanıyordum. Aslında bende çok memnun değildim ama mecburen onu kullanıyordum. Hatta kotexin bazı ürünleri rahatsızlık verecek derecede sert. Orkidi ve molpedidi kullandım onlar daha da kötü. Kotex ve diğerleri pamuksu yüzey veya pamuk rahatlığında türünde ibareler kullanıyorlar ama asla ürünün içeriğinde pamuk kullanmıyorlar. Kimbilir kullandıkları plastikleri o hissiyatı verdirmek için hangi maddelerle beraber üretiyorlarki bize bütün bu sorunları yaşatıyorlar.
Sağlıksız olduğunu düşünmekte çok haklısın çünkü gerçekten bu zamana kadar kullandığımız bu pedler aslında sağlımızı risk altına sokmaktan başka birşey yapmıyorlarmış.
Eczaneden ürün alırken Masminin bu pedlerden farkı ne diye sorduğumda bana bir değil bir çok farkı olduğunu ve yararı olduğunu söyledi.
Bir kere genellikle marketler de satılan bu pedlerin hepsi plastikten üretiliyormuş bunu zaten hepimiz biliyoruz üst yüzeye bakınca anlamamak imkansız.
Sonra bu pedlerin emiciliğini arttırmak için iç kısmına süper emici maddeler koyuyorlarmış bu süper emicilerde petrol türevi hammaddelerden oluşuyormuş bu yüzden de bu piyasadaki pedlerin çoğunun son kullanma tarihi varmış üzerlerinde.
Birde piyasadaki pedler klorinle beyazlatılıyormuş bu da kanserojen bir maddeyi ortaya çıkarıyormuş (şu an maddenin adını hatırlayamadım pardon bilmiyorumkismile)
Daha bir çok şey söyledi ama aklımda en çok bunlar kaldı.
Masmi ye gelince Masmi sertifikalı ve Avrupada çok satan bir ürünmüş. İçeriğinden dış yüzeyine kadar sadece pamuk kullanılarak üretilen bir ürün olduğunu söylemişti ve kullanarak bunun doğru olduğunu da gördüm.
Zaten bütün jinekologlar ve doktorlar pamuklu ürün kullanmayı hatta pamuklu iç çamaşırından başka bir ürün kullanmamamızı tavsiye etmiyorlarmı bize.
Ben çok memnun kaldım sizede tavsiye ederim.
Neydi o öyle ya haşur huşur kaşın, pişik ol, mantar ol. Artık doktora gitmekten gına gelmişti.
Kullanın kızlar kullanın hem sağlık hemde rahatlık için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?