• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantarı,kaşıntıyı,kızarıklığı önleyen ped

arzueryildiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
43
3
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Bir arkadaşımın tavsiyesi ile yeni bir ped keşfettim ona da jinekoloğu tavsiye etmiş bu pedi kullanmasını.Gerçekten çok güzel.
Çoğu kişi gibi bende bu zamana kadar orkid kullanıyordum fakat orkid benim cildimi çok kötü derecede tahriş ediyordu. Sürekli bir kaşıntı ve kızarıklık oluyordu. Bazen pişik bile oluyordum, sivilcelerde cabası. Aynı zamanda diğer markaları da denedim molped, kotex ve diğerleri.Onlarda da aynı problemleri yaşadım, sanırım benden çok ped deneyen bir başkası yoktur.
Ama Masmi adındaki bu ped bir harikaydı. Çektiğim sıkıntıların hiçbirini yaşamadım ve ped o kadar hafiftiki varlığını bile hissetmedim. Benim gibi alerjik ve hassas bir bünyeye sahip olan arkadaşların bu pedden haberdar olmasını çok istedim. Reglimiz artık bir işkence olmaktan çıkacak.opuyorumnanaktan

Ben eczaneden aldım,ıstanbuldaki belli başlı eczanelerin çoğunda var. Sanırım ızmirdeki eczanelerde de vardır. Googleda arama yaptığımda internette organik ürün satan mağazalarda yer aldığını görmüştüm. Fiyatları dudak uçuklatacak kadar yüksek değil fakat organik pamuk olduğu için piyasadakilerden biraz yüksek. Fakat rahatlığı ve sağlık açısından önemi kesinlikle denemeye değer.
Yanlız ben günlük pedlerini çok ekonomik buldum. ıçinde 30 adet var fiyatı da 7,50TL.

Ben eczaneden aldım,İstanbuldaki belli başlı eczanelerin çoğunda var. Sanırım İzmirdeki eczanelerde de vardır. Googleda arama yaptığımda internette organik ürün satan mağazalarda yer aldığını görmüştüm. Fiyatları dudak uçuklatacak kadar yüksek değil fakat organik pamuk olduğu için piyasadakilerden biraz yüksek. Fakat rahatlığı ve sağlık açısından önemi kesinlikle denemeye değer.
Yanlız ben günlük pedlerini çok ekonomik buldum. İçinde 30 adet var fiyatı da 7,50TL.

teşekkür ederim canım...boshayallersmile

Rica ederim :teytey:

Bu arada eczanede ürün hakkında da geniş bir bilgi aldım.
Normal piyasada satılan pedlerin içersinde petrol hammaddesinden elde edilen süper emiciler varmış ve bu süper emiciler hastalıklara davetiye çıkarıyormuş. Ayrıca bu süper emiciler yüzünden piyasada bulunan pedlerin son kullanma tarihleri bulunuyormuş.
Ben hiç dikkat etmemiştim daha önceden. Ne kadar bilmediğim şey varmışfisfisfis

sanırım büyük şehirlerde bulunur :çok üzgünüm:

Sevgili Elif,
Bence internetten sipariş verirseniz kargoyla size çok kısa bir sürede ulaşabilir.
Eğer benim yaşadığım problemleri sizde yaşıyorsanız kesinlikle Masmi´yi kullanmalısınız. Çünki normal pedlerin verdiği sıkıntıların ne kadar berbat birşey olduğunu ben çok iyi biliyorum. Özellikle de sıcakların bastırdığı şu günlerde.

Sevgili Elif,
Bence internetten sipariş verirseniz kargoyla size çok kısa bir sürede ulaşabilir.
Eğer benim yaşadığım problemleri sizde yaşıyorsanız kesinlikle Masmi´yi kullanmalısınız. Çünki normal pedlerin verdiği sıkıntıların ne kadar berbat birşey olduğunu ben çok iyi biliyorum. Özellikle de sıcakların bastırdığı şu günlerde.

tşkler a.s.

Paylaşım için teşekkürler. Çok makbule geçecek bir bilgi. Ama ben şunu sormak istiyorum. Üst yüzeyi kotex'inki gibi kağıdımsı mı ? Kendileri pamuk doku olduğuyla reklamını yapıyor ama ben açıkçası hiç memnun değilim o "pamuk yüzey"den. Çünkü sürekli bir ıslaklık hissi oluyor ve hatta bazen gelen o parçalar olur ya, onlar yüzeyde kalarak rahatsız ediyor, hem de sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Orkid de gerçekten tahriş ediyor ve hışırdıyor.

Paylaşım için teşekkürler. Çok makbule geçecek bir bilgi. Ama ben şunu sormak istiyorum. Üst yüzeyi kotex'inki gibi kağıdımsı mı ? Kendileri pamuk doku olduğuyla reklamını yapıyor ama ben açıkçası hiç memnun değilim o "pamuk yüzey"den. Çünkü sürekli bir ıslaklık hissi oluyor ve hatta bazen gelen o parçalar olur ya, onlar yüzeyde kalarak rahatsız ediyor, hem de sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Orkid de gerçekten tahriş ediyor ve hışırdıyor.

Hayır ..Masmiyi bulmadan önce bende kotex kullanıyordum. Aslında bende çok memnun değildim ama mecburen onu kullanıyordum. Hatta kotexin bazı ürünleri rahatsızlık verecek derecede sert. Orkidi ve molpedidi kullandım onlar daha da kötü. Kotex ve diğerleri pamuksu yüzey veya pamuk rahatlığında türünde ibareler kullanıyorlar ama asla ürünün içeriğinde pamuk kullanmıyorlar. Kimbilir kullandıkları plastikleri o hissiyatı verdirmek için hangi maddelerle beraber üretiyorlarki bize bütün bu sorunları yaşatıyorlar.
Sağlıksız olduğunu düşünmekte çok haklısın çünkü gerçekten bu zamana kadar kullandığımız bu pedler aslında sağlımızı risk altına sokmaktan başka birşey yapmıyorlarmış.
Eczaneden ürün alırken Masminin bu pedlerden farkı ne diye sorduğumda bana bir değil bir çok farkı olduğunu ve yararı olduğunu söyledi.
Bir kere genellikle marketler de satılan bu pedlerin hepsi plastikten üretiliyormuş bunu zaten hepimiz biliyoruz üst yüzeye bakınca anlamamak imkansız.
Sonra bu pedlerin emiciliğini arttırmak için iç kısmına süper emici maddeler koyuyorlarmış bu süper emicilerde petrol türevi hammaddelerden oluşuyormuş bu yüzden de bu piyasadaki pedlerin çoğunun son kullanma tarihi varmış üzerlerinde.
Birde piyasadaki pedler klorinle beyazlatılıyormuş bu da kanserojen bir maddeyi ortaya çıkarıyormuş (şu an maddenin adını hatırlayamadım pardon bilmiyorumkismile)
Daha bir çok şey söyledi ama aklımda en çok bunlar kaldı.
Masmi ye gelince Masmi sertifikalı ve Avrupada çok satan bir ürünmüş. İçeriğinden dış yüzeyine kadar sadece pamuk kullanılarak üretilen bir ürün olduğunu söylemişti ve kullanarak bunun doğru olduğunu da gördüm.
Zaten bütün jinekologlar ve doktorlar pamuklu ürün kullanmayı hatta pamuklu iç çamaşırından başka bir ürün kullanmamamızı tavsiye etmiyorlarmı bize.
Ben çok memnun kaldım sizede tavsiye ederim.
Neydi o öyle ya haşur huşur kaşın, pişik ol, mantar ol. Artık doktora gitmekten gına gelmişti.
Kullanın kızlar kullanın hem sağlık hemde rahatlık için.

Hayır ..Masmiyi bulmadan önce bende kotex kullanıyordum. Aslında bende çok memnun değildim ama mecburen onu kullanıyordum. Hatta kotexin bazı ürünleri rahatsızlık verecek derecede sert. Orkidi ve molpedidi kullandım onlar daha da kötü. Kotex ve diğerleri pamuksu yüzey veya pamuk rahatlığında türünde ibareler kullanıyorlar ama asla ürünün içeriğinde pamuk kullanmıyorlar. Kimbilir kullandıkları plastikleri o hissiyatı verdirmek için hangi maddelerle beraber üretiyorlarki bize bütün bu sorunları yaşatıyorlar.
Sağlıksız olduğunu düşünmekte çok haklısın çünkü gerçekten bu zamana kadar kullandığımız bu pedler aslında sağlımızı risk altına sokmaktan başka birşey yapmıyorlarmış.
Eczaneden ürün alırken Masminin bu pedlerden farkı ne diye sorduğumda bana bir değil bir çok farkı olduğunu ve yararı olduğunu söyledi.
Bir kere genellikle marketler de satılan bu pedlerin hepsi plastikten üretiliyormuş bunu zaten hepimiz biliyoruz üst yüzeye bakınca anlamamak imkansız.
Sonra bu pedlerin emiciliğini arttırmak için iç kısmına süper emici maddeler koyuyorlarmış bu süper emicilerde petrol türevi hammaddelerden oluşuyormuş bu yüzden de bu piyasadaki pedlerin çoğunun son kullanma tarihi varmış üzerlerinde.
Birde piyasadaki pedler klorinle beyazlatılıyormuş bu da kanserojen bir maddeyi ortaya çıkarıyormuş (şu an maddenin adını hatırlayamadım pardon bilmiyorumkismile)
Daha bir çok şey söyledi ama aklımda en çok bunlar kaldı.
Masmi ye gelince Masmi sertifikalı ve Avrupada çok satan bir ürünmüş. İçeriğinden dış yüzeyine kadar sadece pamuk kullanılarak üretilen bir ürün olduğunu söylemişti ve kullanarak bunun doğru olduğunu da gördüm.
Zaten bütün jinekologlar ve doktorlar pamuklu ürün kullanmayı hatta pamuklu iç çamaşırından başka bir ürün kullanmamamızı tavsiye etmiyorlarmı bize.
Ben çok memnun kaldım sizede tavsiye ederim.
Neydi o öyle ya haşur huşur kaşın, pişik ol, mantar ol. Artık doktora gitmekten gına gelmişti.
Kullanın kızlar kullanın hem sağlık hemde rahatlık için.

Uzun uzun yazmışsın da benim sorduğum bu değildi. Bunlar zaten benim yorumumdan önce yazılmış ve okuduğum şeylerdi. Benim sorum, yüzeyi kotexinki gibi mi? gözenekli mi? ıslaklığı hissediyor muıyuz? ben kotexte hissediyorum şahsen.

Bu sıcaklar yüzünden son adetimde canım öyle çok yandı ki anlatamam... Doktorum bana libresse demişti ama masmiyi de kesinlikle deneyeceğim.. O sivilcelerin verdiği acıyı çeken bilir. Deneyimini paylaşanlara çok teşekkür ederim. :teytey:

Çok sevindim ve hemen araştırdım aynı dertten muzdaripim.... Aşşağıdaki bilgileri buldum sizlerle paylaşmak istedim...

MASMİ ORGANIC COTTON ULTRATHIN PADS DAY
MASMİ ULTRA - İNCE HİJYENİK PED - GÜNDÜZ KULLANIMI İÇİN

• Yüksek emiş gücüne sahip %100 doğal ve organik pamuktan elde edilen emici içerik.
• Hipoalerjeniktir. Tahriş ve alerji riskini minimum düzeye indirir.
• Ultra-İnce yapısı sayesinde rahatlık sağlar.
• Kanatlı ve kolay kullanımlı.
• Özel ambalajı sayesinde kolay taşınılabilir.
• Gece ve gündüz için özel dizayn.
• Dokumasız pamuktan oluşan üst tabakasının özel yapısı pamuk liflerinin cilde yapışmasını engeller.
• Yumuşak ve gözenekli yüzeyi rahatlama sağlar.
• Alt yüzeyinde bulunan yapışkan bant sayesinde basit ve güvenilir şekilde çamaşırınıza yerleştirebilirisiniz.
• Parfüm ve petro kimyasal süperemici madde içermez.
• Klorin ve dioksin kullanılmadan ağartılmıştır.
• Masmi doğal pamuk ürünlerinin hiçbirinde ağaçlardan elde edilen selüloz kullanılmamıştır.

http://www.ekoorganik.com/images/products/masmi_ultraince_gunduz_pedi.jpg

Neden Masmi?
Masmi tamamen doğal ve organik pamuktan üretilen ürünleri ile kişisel bayan hijyeni için doğal bir alternatif sunmaktadır. Çoğu kişisel hijyen ürününden farklı olarak ürünlerimizin emicilik özelliği tamamen doğal liflerden elde edilmiştir. Masmi ürünleri %95'ten fazla ayrıştırılabilen özelliğe sahiptir.

• Selüloz, viskoz özü ve diğer kimyevi maddeler kullanılmadan üretilmiştir.
• Parfüm ve süper absarbon (emici) içermez.
• Klorin ve dioksin kullanılmadan beyazlatılmıştır.
• Hipoalerjeniktir.
• Tahriş ve alerji riski minimize edilmiştir.
• Dermatolojik olarak test edilmiştir.
• Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Çoğu jinekolog (kadın hastalıkları ve doğum uzmanı) kişisel hijyen için doğal pamuklu ürünleri kullanmanızı tavsiye ediyor.

• Pamuk nefes alabilir, akıntıyı muhafaza eder ve hava akımının liflere ulaşmasını sağlar.
• Nem seviyesini en iyi şekilde muhafaza eder (limitli dehidrasyon)
• Fisyolojik pH ile uyumlu, vajinal mukozanın doğal asit derecesinde değişiklik yapmaz.
• Cildinize karşı hassastır, allerji ve tahriş riskini en aza indirir ve oluşumunu engeller.

Biliyor muydunuz ?
• Şu anda piyasada bulunan birçok hijyenik ped plastikten, kimyasal olarak işlenen selülozdan, süper emici polimerlerden, parfümlerden ve diğer petrokimyasal maddelerden elde ediliyor.
• Bu ürünleri kullanan birçok kadın vulvo-vajinal tahrişlerin ve alerjilerin oluşumunu kolaylaştırıyor. Bu ürünlerin birçoğu doğal olmayan ve ayrıştırılamayan çevreye de zararı bulunan maddelerden elde ediliyor.
• Çevreci kimliğe sahip kişilerde bu ürünlerin kullanımını önermiyor.
• -Viskos- Şu anda piyasada bulunan birçok tamponun süper emicilik sağlayan özelliği viskostan elde ediliyor. Viskos emiş gücü çok güçlü olan bir elyaf türüdür. Tamponlarda kullanılarak tamponların emiş gücünü daha da güçlendirmektedir fakat oldukça tehlikelidir. Viskos doğal bir elyaf değildir. Odun liflerinin asitle işlenmesinden elde edilir.
• -Rayon- Petrol kökenli bir viskos türüdür. Pamuğun hemen hemen tüm özellikleri rayonda da bulunmaktadır ve sıvıyı emiş gücü çok daha yüksektir. Sağlığa ve çevreye zararlı olmasına rağmen üretimi pamuktan daha basit ve ucuz olduğundan dolayı birçok bayan hijyen ürününde kullanılmaktadır.
• -Koruyucu Tabaka- Şu anda piyasada bulunan birçok tamponun emici çekirdeğinin etrafında koruyucu tabaka bulunmamaktadır. Böylelikle tamponu çıkarırken, liflerin vajina duvarlarına yapışma riski oldukça yüksektir.
• -Klorin ve Dioksin- Piyasada bulunan birçok kadın hijyen ürününün içeriğinde bulunan pamuk,viskos ve rayonlar klorin kullanılarak ağartılmıştır. Ağartmanın amacı ürün içeriğinde bulunan pamuk,viskos ve rayonları mikroplardan dezenfekte etmek ve rengini beyazlatmaktır. Dioksin klorinden arta kalan kimyasal bir tortudur. Ağartma işleminden sonra pamukta ve rayonda tortuları kalır. Dioksin insan sağlığı açısından oldukça tehlikelidir ve çevre içinde oldukça zararlıdır.
• Masmi ürünleri klorin yerine Hidrojen peroksit (oksijenasyon yöntemi) ile ağartılmaktadır.

Back