Köfteler Mantar Yatağında Rosto Köfte

KaramelDelisi

Geçmiş geçmiştir, gelecekse bizim
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Aralık 2016
1.519
3.442
31
Merhaba KK üyeleri değerli hanımlar

Sizlere kremalı mantar tadını unutturacak leziz mi leziz Pınar Labneli Mantar Yatağında Rosto Köfte tarifi ile geldim.

Malzemeler
500 gr kıyma
500 gr mantar
Pınar Labne
1 yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı su
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon

Yapılışı;

Kıymaya yumurta, galeta unu, 1 tatlı kaşığı tuz, birer çay kaşığı karabiber, pulbiber, kimyon ve rendelediğimiz soğanı ekleyip yoğuruyoruz.

Kıvamına göre biraz yapış yapış olacak kadar su ekleyip iyice yoğuruyoruz.

Yoğurduğumuz harcı streçleyip dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.

2 saat sonra dolaptan çıkarıp yeniden yoğuruyoruz.

Harcı yağlı kağıdın üzerine alıp şekil veriyoruz.

Şekil verdiğimiz köfteyi yağlı kağıda sarıp 180 derece fırında 30 dk. pişiriyoruz.

Pişen köftemizi çıkarıp soğuması için kenara alıyoruz.

Sosumuz için 1 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz.

Eriyen yağa 1 yemek kaşığı salça ekleyip kavuruyoruz.

İyice kavrulan salçaya su ekliyoruz. Kaynadıktan sonra 1 çimdik karabiber atıyoruz.

Soğuyan köftemizi dilimleyip fırın kabına alıyoruz ve pişirdiğimiz sosu üzerine döküp yeniden 180 derece fırında biraz kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Not: Ben ön pişirmede köftenin orta kısmının kalınlığını hesaba katmadım. Ortalar biraz çiğ kalmış. Keserken parçalanmadı. Tekrar pişeceği için sıkıntı değil ancak iyi pişirmezseniz keserken dağılabilir burası önemli o yüzden.

Köftemiz yeniden pişerken piyazlık doğradığımız soğanı erittiğimiz 2 yemek kaşığı tereyağına ekliyoruz.

Karamelize olduktan sonra doğradığımız mantarları koyup harlı ateşte suyunu bıraktırmadan pişiriyoruz.

Lezzet bombası o ana geldik :) 2 yemek kaşığı pınar labneyi koyup karıştırıyoruz ve çok beklemeden su ekleyip açıyoruz.

Güzelce pişen mantarımıza tuz ve karabiber ekleyip altını kapatıyoruz.

Ve servis zamanı

Rostoyu dagilmadan pişirmek, kesmek büyük başarı çok tebrik ederim çok güzel gözüküyor gerçekten ellerinize saglik başarılar dilerim

Rostoyu dagilmadan pişirmek, kesmek büyük başarı çok tebrik ederim çok güzel gözüküyor gerçekten ellerinize saglik başarılar dilerim
İlk kez yaptım açıkçası korkuyordum ama korkularım gerçek olmadı şükür çok teşekkür ederim

Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Mantara bayılırım. Pişirirken temizlenmesi ve pişirmesi çok hoşuma gider. Yarışmada başarılar dilerim.

Çok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık yarışamada bolşans

Ellerine sağlık canım başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…