Mantar Enfeksiyonu Hakkında Yardım Eder misiniz?

x_Masal_x

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
58
3
86
Sakarya
Hanımlar bende inanılmaz kaşıntı ve beyaz akıntı geliyor annem mantar bu dedi yapmadıgım kalmadı kremde sürüyorum kaşıntıyı alıyor ama yanmayı almıyor... Evde sıcak tutuyorum netten araştırıyorum bitkisel seylerde yapıyorum... ama pek çözemedim.. sizin önereceğiniz evde uygulayabileceğim bir şey var mı?

sirkeli su denedin mi pamuklu iç çamaşırı kuru tutmaya özen göster birde evli misi eğer evliysen ona göre alacağın önlemleri söylerim bende çok çektim

Tatlım sirkeli suyla yıka iyi geliyo birde karbonatlı su demişlerdi o bana pek iyi gelmedi, iç çamaşırını sürekli değiştir ve pamuklu çamaşır giyin.

bende bu konuda sıkıntı çektim doktora gittim ilaç ve fitil kullandım.giydiğin çamaşıra dikkat et.bana doktorumun yanındaki hemşiresi steril gazlı bezi kes sar(tampon yapabilecek şekilde) baticon dökerek vajinana koy demişti.bu işlemi tuvaletten çıktıktan sonra yapıp diğer tuvalet ihtiyacına kadar bekletiyor sonra çıkarıp ılık suyla yıkıyorsun.çok yakıyor mantar varken ama ben faydasını gördüm tavsiye ederim

öncelikle geçmiş olsun...akıntıdan kültür alınması gerekebilir..doktora görünmenizde fayda var. doktorumun bana önerilerini açıklamalarını size yazıyorum...o bölgeyi kuru tutmak ve pamuklu iç çamaşırları giymek, sabun losyon vs sürmemek..tedavisi 1-2 ay sürüyor..hapları ve kremleri var..

Özellikle ergenlik döneminin başlamasıyla birlikte vaginal sekresyonlarda artış olur. Bütün bayanlarda vaginanın ıslaklığını sağlayacak miktarda kokusuz, kaşıntısız, berak, özellikle yumurtlama zamanı sümük gibi uzayan bir akıntı olabilir. Bu tip akıntılar
normal fizyolojik akıntı diyoruz. Vajende flora dediğimiz buraya özgü mikroorganizmalar ve mantarlar doğal olarak bulunurlar. sağlıklı günler dilerim...

Merhaba,

Ayrı başlık altında açmak istemedim,bana da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İki ay önce beyaz peynirimsi akıntı yanma ve kaşıntı şikayetiyle doktora gitmiştim,mantar teşhisiyle 7 günlük fitil,antibiyotik ve başka bir ilaç daha vermişti,geçtiğimiz pazar gününe kadar herhangi bir şikayetim yoktu fakat pazar günü şiddetli kaşınma ve yanma tekrar başladı ama akıntısız bir şekilde.Sadece yanma ve kaşıntı var bir de bu ay regl olmadım normalde ayın 24-26 sı gibi olurdum.

Sirkeli su yapsam bana da iyi gelir mi acaba bir bilginiz var mı?

Teşekkürler

Son düzenleme:
ben ekim ayında beri çekiyorum 5-6 kez doktora gittik verilen ilaçlar klasik zolax, flucan, funit vs. 3 gün ara ile içilen ilaçlar bana fayda etmedi ilaç kullanıyorum geçiyor sonra yine hortluyor en son ketoral tablet sabah akşam 5 gün kullandım o geçirdi vallahi bir de artık vajinanın florası bozuluyor sürekli enfeksiyondan onun için de adet bitince 6 gün gynoflor fitil iyi geliyor vajina florasını yeniden düzenliyor kızlar aklınızda olsun hamileler bile kullanbiliyor

ilişkiye girmek işkence gibi geliyor çok iyi bilirim kaşıntı ve yanmadan dayanamayack duruma geliyo insan.. bu arada bana doktor çok sık olduğum için bağılıklık sisteminde bir bozukluk ya da gizli şeker felan olabilir dedi müsait bir zaman ona da baktıracağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…