Yöresel Tarif Mantar Çorbası - Çökertme Kebabı - Çilekli Magnolia-Ramazan Sofrası

Yöresel Yemekler

JOYz

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
5 Mayıs 2020
12.729
39.453
Herkese hayırlı Ramazanlar Bugün benim iftar soframa davetlisiniz. Başlayalım.
MANTAR ÇORBASI
Malzemeler

400 gr kadar mantar
1 adet soğan
3-4 kaşık un
4 sb su
2 sb süt

Öncelikle mantarları soyup, sirkeli suyla ıslatılmış kağıt havluyla sildim.Ben mantarı yıkamıyorum. Küçük doğranmış soğanları kavurup, kücük kücük doğradıgım mantarları ilave ettim. Bu sırada ateşi iyice açalım, mantarlar sulanmasın. Kavrulan mantarlara unu ilava edelim, kokusu çıkınca suyunu ekleyelim kaynamaya bırakalım bi 10 dk yeterli. Sütünü de ilave edip kaynadıktan sonra tuzunu ekleyelim, çorbamız hazır.
Afiyet olsun.

ÇÖKERTME KEBABI
Malzemeler
600 gr kadar dana antrikot
3-4 patates
Yoğurt
Salça
Tereyağ

Julyen doğradıgım etleri soğan suyu, süt ve sirke ile 4-5 saat kadar marinasyonda bıraktım. Diğer tarafta kibrit çöpü kalınlığında doğradıgım patatesleri nişastalarından kurtulması için suda beklettim. Patatesleri kızgın be derin yağda kızarttım. Etleri iyice ısınmış bir tavaya aldım. Biraz kavurduktan sonra biraz su ilavesiyle pişmeye bıraktım.

Tabağa önce patatesleri aldım üzerine hazırladıgımız sarımsaklı yoğurttan ilave ettim, onun da üzerine tereyağı ve salça sosundan gezdirdim. En üste de etleri dizdim.
Ana yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

ÇİLEKLİ MAGNOLİA
Malzemeler
1 lt süt
3 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
1 sb şeker
1 yk tereyağ
1 vanilin
1 kutu krema
2 paket burçak bisküvi

Tencereye unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını alalım. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım. Bu şekilde topaklanma olmuyor. Göz göz olup Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip ılımaya bırakalım.

Ilınan muhallebiyi mikserle 2 dk kadar çırptıktan sonra kremayı ekleyip 5 dk daha çırpalım. Tatlımızın muhallebisi hazır.

Kenarlara ince dilimlediğimiz çileklerden yapıştırdığımız kupların En altına rondodan çektiğimiz 1 yk bisküviden, krema ve yine 1-2 yk bisküvi şeklinde koydum. Üzerine yine biraz bisküvi ve fındık kırığıyla bitirdim. Afiyet olsun.

Ve son olarak iftar soframız;

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
İçli köfteler şahane
Yarışmada bol şans diliyorum

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş herşey

Muazzam ,harika,ellerine sağlık bebişim benim Yarışmada bol şanslar

Allahımm allahımmmm bu nasıl bir masa
Cok güzel tamda en sevdiğim yemeklerr
Ellerine kollarına sağlıkk joyzumm
Boll şans

Süpper sarmalar, içli köfteler
Ellerine sağlık canım. Sofran çok güzel olmuş Yarışmada başarılar diliyorum

Vurdu gol oldu
Harika olmuş kuzu, yine senin imzan oldugu belli oluyor bak aslında sen içli köfte yapabiliyormuşsun gördün mü bunu öğrenmiş olduk her şey şahane gözüküyor, tamda joyzun masası böyle olmalıydı zaten ellerine sağlık başarılar dilerim canım beybii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…