Manken Tuğçe Kazaz, putlaştırılmış Atatürk'ün yıkılması gerektiğini söyledi

Köleleştirme denince, cumhuriyet rejiminin de buna müsait olduğunu görebiliyoruz.

Aynı motivasyonla olmasa da söyledigi lafa katılıyorum. Putlaştırılan Atatürk yıkılmalı. Sürekli belli kesimin putperestlerini eleştirdim çünkü asıl tehlike onlar... Ama diger yanda da bu asıl tehlikenin 1 numaralı dostları olan Atatürkperestler var. Bunlar genelde iç içe karışmış haldeler zaten.

Tutar koluna Atatürk ile alakalı dövme yapar, arada bi laiklik falan der, ya da forum avatarını, imzasını Atatürk ile ilgili bir şey yapar... hoop kendini Atatürkçü zanneder. Ama aslında alakaları bile yoktur. İşte bunların aklının başına gelmesi şart... ama bikaç şey söyle, aynı reaksiyonu veriyorlar. Bu yüzden de bence ülkece tekrardan dibin dibini görmeliyiz, çünkü layık oldugumuz yer bi tık üstü bile degil. Görecegiz de zaten dibin dibini...

Biraz açabilir misiniz, ne açıdan müsait olduğunu düşünüyorsunuz?

Kusura bakmayın geç cevap verdim.
Dünya güçlerinin dayatmasıyla, çoğunluğun kabul etmediği kurallara köle olmuşuz, kısıtlanmışız. Zaman geçtikçe bazıları bunlara uymuş bazıları direnmiş, sonuçta insanlarımız iki zıt kutba ayrılmış. Hepimizin bildiği gibi önce biri sonra diğeri kuvvetlenmiş... İkisi de, taraftarlarını karşıdakiyle tehdit edip, oy vermeye mahkum etmiş, ediyor yani demokratik korku köleliği altında yaşamaya devam ediyoruz.
Bu mantıksızlıkları sorgulayıp bir olabilsek, lafta değil gerçekten ilerleriz.

Size kutuplaşmanın yanlış olduğu ve gücü eline geçirenin diğer tarafı ezdiği konularında katılıyorum ancak bunun tam olarak cumhuriyetle, dünya güçlerinin dayatmasıyla bir ilgisi yok aslında. Bu durum insanların bastıramadığı üstün olma içgüdüleri ve hiçbir zaman tam olarak içselleştiremediği başkalarının hak ve özgürlüğünü kendisininki kadar gözetmesi gerekliliğiyle ilgili.

İnsanlar genetik, karakter, yaşam koşulları, yetişilen ortam gibi faktörler yüzünden birbirinden çok farklı şahsiyetler haline geliyor. Bu çeşitliliğin içinde 'bir' olabilmek pek mümkün değil, bence olmamalı da. Çeşitlilik güzeldir, genetikte de, fikirde de, düşüncede de. Önemli olan bu çeşitliliği faydaya dönüştürebilmek. İnsanlar bilimde bunu nispeten başarabiliyorlar ve bu sayede ortak bir akılla inanılmaz gelişmeler kaydediliyor, hayatımız kolaylaşıyor, uzuyor, güzelleşiyor. Ama sosyal yaşamda üstteki paragrafta bahsettiğim insanların ilkel zamanlardan kalma hayatta kalmak için acımasızca ezmek temelli içgüdülerini geliştirememeleri ya da geliştirseler de tam anlamıyla yok edememeleri sebebiyle hiçbir zaman yek vücut hareket etmek mümkün değil. Haliyle suçu dünyada güçlerinde, geçmişte, cumhuriyette, demokraside aramadan önce insanoğlunun buglı yapısına bakmamız gerekir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…