Mamografi ve silikon

Pembe19-

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
338
146
Mrb ben de meme buyutme amelıyatı olucam bir şey sormak istedım muayenede dr a sormayı unuttum bır arkadaşım mamografi çektırdı ve çok canının yandıgını soyledı ordakı uzmana sılıkonlu hastalar nasıl dayanıyor nasıl cekıyorsunuz dıye sormuş sılıkonlu hastalara mamografi çekemiyoruz demişler peki Allah korusun ilerıde göğsümüzde bır kıtle farkedersek ya da kontrol amaçlı çektırmemız gerekecegı için bellı bır yaştan sonra nasıl farkedılecek kıtle olup olmadıgı acaba?

Valla oyle demiş ustten yanlardan acayıp sıkıştırıyolarmış gözünden yaş gelmiş bazı yerlerdede okudum cekılmıyor dıyor cektıren arkadaşlarımız varsa onlardan bılgı alalım

çekiliyor çekilemiyor değil ama kas altında daha iyi sonuc ortaya çıkıyor kas üstüne göre ancak zaten kitle vs de ultrason önce yapılır illaki mammografi gerekiyorsa da mr çektirirsiniz birinde radyasyon var birinde yok mr sadece çok daha pahalı ama her şeyi ortaya çıkarıyor bu yüzden endişe etmeyin zaten genelde mammografiden sonra hep usg önerirler pek yeterli bi tetkik değil

Mamografi meme konusunda tanı koymada üstüne olmayan bir tarama yöntemidir ve ne yazık ki silikon olan kısımlar bembeyaz göründüğü için filmde, varsa bile bir şey görünemez kolay kolay.

Mamografi çekimi nasıl olur?
Dokular üst üste geldiğinde fibroadenom vs fark edilemeyeceğinden, memeyi yaymak üst üste gelmeyi önlemek için sıkı bir pres yapılır kistleri de patlatmamak için çok da aşırıya kaçmadan ama eğer silikon varsa daha fazla pres bile bu süperpoze (üst üste gelme) durumunuzu çözmeye yetmez çünkü silikon için fazla bile sıkı olan pres meme dokusuna hafif kalır. Bu durumda daha çok radyasyon ile görüntüleme yolunu seçer mecburen. Ama üst üste gelen kist olursa şansınıza. Belki şansınız varsa açılardan yakalanır. Ama tanı koymak zor olur.
Ap, oblik ve lateral açılardan çekim yapılır. Normalde tek bir açıdan (oblik) çekim yetebilecekken silikon varken 3 açıdan yapılan çekim bile tekrar tekrar yapılabilir. Silikon meme kanseri yapmayabilir ama meme kanseri tanısı koymayı zorlaştırır.

Ben de sırf bu yüzden silikonsuz dikleştirme düşünüyorum. Evet biraz küçük olacak ama en azından sarkık olmayacak.

Bu çok önemli bir konu bence erken tanı bu hastalıklarda çok önemli keşke benim de dokum olsaydı da dıkleştırme yaptırsaydım ancak emzırmeden sonra dokum sıfıra ındı ben de mamografi çekilemez dıye bılıyorum maalesef

Benim dokum az olsaydı ve çocuk sahibi de olmuş olsaydım ameliyat öncesinde, tüm meme dokumu aldırır silikon taktırırdım Angelina Jolie gibi. Kas altı olursa hem sarkma da olmaz okuduğum kadarıyla, doğal da durur.

Ama meme yapınız ne derece riskli onu da bilmiyoruz. Belki risk azdır. Angelina Jolie'nin annesi meme kanserinden ölmüştü galiba.

Peki tamamen dokuyu aldirip silikon taktirdiktan sonra ilerde fikir degistirirsen yada vüdut silikonu kabul etmezse ne olacak? Sonradan silikonlarini cikartiranlarinda sayisi az degil hic doku kalmayincada cok kötü durur. Cok zor bi karar ama bendede silikon var Allah vermesin ama is ciddiye binerse cikartiririm azda olsa kendi dokumla idare ederim diye düsündüm bende

Çok doğru bir noktaya değindiniz bende merak ediyorum ve en korktuğum hastalıklardan biri Allah korusun bende yaptıracağım ancak çekincelerim çok. Meme dokusunu tamamen aldırıp bunu yaptıran var mı ki bu forumda ? Aslında bu konuda arzum77 çok bilgili ve konularını okudum. Ona bir sormakta fayda var diye düşünüyorum. Benim de aklıma yatan bu sistem tamamen meme dokusunu aldırmak ve meme kanseri riskini tamamen ortadan kaldırmak...

Bunu genelde aileden riski olanlar yaptırıyor. Yani genetik olarak risk altında olanlar. Angelina jolie yaptırmıştı bu işlemi :)
Benimde fibrokistlerim vardı. Zararsızdı.. Ama meme büyütme ameliyatımda doktorum onları almış ve öyle protezi koymuş. 2011 senesinde ameliyat olmuştum. Fibrokistlerim olduğunda bazı sıkıntılar oluyordu ama şimdiye kadar ne o sıkıntıları nede başka sıkıntıları yaşamadım çok şükür..
Mamografi zaten ihtiyaç olursa 40 yal sonrasında gerekiyor. Yüksek radyasyon içerdiği için öyle sık yapılması yada gerekmediği sürece yapılması gerekmiyor. Önerilmiyor..
Renkli dopler,ultrason yeterli..

İşte kızlar gerekli bilgileri edineceğimizi söylemiştim teşekkürler arzum77 Ben nedense evham yapıyorum bu konuda ve inşallah Mart'ta olmayı düşünüyorum ve meme dokumu aldırıp yaptırılmasından yanayım. Kısmet inşallah..

Benimde f

Ne ultrason mamografinin alternatifi, ne de mamografi ultrasonun alternatifi. Bu konuyu bir radyoloji uzmanından teyit edebilirsiniz... Bunlar birbirini destekleyici tanı yöntemleridir. Çünkü biri, diğerinin görmediği doku farklılıklarını görür, gözden kaçma olasılığını en aza indirger. Bu gibi soruların cevabını plastik cerrahtan değil radyoloji uzmanlarından almak daha sağlıklıdır.

söylediklerin yanlış.silikonlu bir memede ele avuca gelecek olan kitleler daha iyi saptanıyo. ben önceden hissetmezdim eme şimdi en küçük kitleyi bile hissediyorum çünkü arkada silikon baskı yapıyor ve böylece dokuda ne olup bittiği anlaşılıo

mamografi genelde yetersiz bi çekimdir artı radyasyon vardır silikonlu vesilikonsuz memede en iyiyöntem mrdır ve radyasyon yoktur.

50 küsür yaşında annem var memelerinde kitleler var mamografi çektirdi ama neyin ne olduğu anlaşılmadığı için usg istemişler en iyi yöntem mr dır. aklınızrda bulunsun lütfen.

Arzumm benı de bir izle canımamelıyat olmadan ben de goreyım senın meşhur cıcılerı bak kac yıllık uyeyım benden zarar gelmez

Annemi doktora götürünce öğrendim, dayımın kızında çıkmış doktor söyledi duydum gibi değil de, radyoloji uzmanının ağzından bilgi alın gerçekten objektif bilgi almak istiyorsanız. Elbette insan işine gelene inanmak ister sizi de anlıyorum ama tıpta bir kar zarar hesabı vardır hep ve karı zarardan çoksa o zarar göz ardı edilir. Evet radyasyon çok zararlı, mr alternatif olabilseydi mamografiye, devletler yasaklatmaz mıydı mamografiyi?

Ek bilgi alıntı:
Meme M.R.'ı meme kanseri taramasında rutin olarak kullanılmaz mamografi ve ultrasonu tamamlayıcı olarak kullanılabilir. Düzenli yıllık taramalarda mamografinin yerine kullanılması önerilmemelidir. M.R.I çok hasas bir tarama yöntemi olmakla birlikte, özellikle mikro kireçlenme ile tanınabilen bazı meme kanseri türlerinde faydalı olmayabilir. Meme M.R.I’nın önerildiği durumlar şunlardır
Kaynak: http://www.cankatklinik.com/kadin_merak_edilenler/kimlere-meme-mri-gerekir.html

Bir bilgi paylaşıyorsanız biz öyle duyduk, biz böyle gördük şeklinde değil kaynak linki ile paylaşın. Bırakın insanların içi rahatlasın gönül rahatlığı ile silikon taktırsınlar diye yanlış bilgi vermeyi. Bilsin doğruyu, kendi için kar zarar hesabı yapsın bile bile yaptırsın riski. Belki riske rağmen psikolojisi için çok büyük bir artısı olacak ve değer diyecek zaten. Bir insanın bilgisini karalamak çok kolay, sizin yaptığınız gibi ama yanlış yere karalayıp insanları yanlış yönlendirmek? Değer mi?

Hangisi iyi kötü bilmem de FAZLANAZLI ün de dediği gibi, protez ile kitle kontrolü daha net oluyor. Çünkü dokuyu öne bastırarak yayıyor. Yabancı bir doktorun yazısını da okumuştum. O da aynı şeyi söylüyordu. Kendi adıma zaten dokum yoktu ele gelecek kadar, düz memeydim. Protez de bastırınca arkadan zaten tüm doku yayıldı. Bir kitle olsa elime direkt gelecek şekilde şu an..

Sanırım bazı riskleri göze almak gerekıyor üf aslında hiç bilmemek en iyisi kurcaladıkca insanın canı sıkılıyo bır yandan da bıldıgımız tum sanatcılar mankenler dunyada her yıl bilmem kac mılyon insan sılıkon taktırıyomuş bu kadar buyuk bır rısk olsa bu kadar insan olmazdı herhalde dıyerek kendımı rahatlatmaya calışıyorum

40 yaş üstü kişilerde mamografi önerilir altındaki kişilere neden önerilmez bi araştırın.

mr pahalı bir yöntem malesef ve uzman gerekiyor meme mr ı nı dr kendi çekiyor normal mr ı teknisyenler çeker meme mrzı daha yeni çektirdim damar yolundan bi ilaç veriliyor iki tane delik olan bi alana memeleri sokuyorsunuz.

kas altında mamografi çekiliyor zaten.

yalnız şu bir gerçek ki ben silikon yaptırmasamda mamografi çekilemezdim çünkü o cihazın arasına sıkışacak bi memem yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…