Onkoloji - Kanser ve Türevleri MAMAGROFİ Radyoloji rapor sonucu biyopsi .

nighmare06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
7
3
27
selamlar,

sol memede bi kitle fark edip hemen keteme gittim, çıkan raporda BIRADS4 diyor ama harflenme yapmamış.

ardında hemen şehir hastanesine gittim , doktor ilk başta ultarsonla bakalım dedi baktı sonradan biyopsi yaptı sonra detaylı usg istedi, ama gülerek çok küçük bir kitle dedi doktor.

58 yaşında kadınım varisim ve devamlı kan sulandırıcı kullanıyorum, sol mememde daha önce o bölgede bir damar vardı bi doktoruma sorduğumda varisten felan dedi o kitle büyük ihtimal damar olduğunu düşünüyorum ama bi yandan bu BIRADS4 harflendirmediği için ufak bir korku var şimdi.

sizce ne olabilir BIRADS4 çıkıp temiz çıkan varmı ?

Eklentiler

• 1732364715722.png
    1732364715722.png
    40,1 KB · Görüntüleme: 48
  • an1.jpg
    an1.jpg
    124,2 KB · Görüntüleme: 48
Ultrason'a gittiğim cerrah baktı, sonra biyopsi yaptı sonradan detaylı bir şekilde istediğini belirti ve beni oraya sevk etti randevumun gelmesini bekliyorum patoloji sonucumda daha çıkmadı malesef
Ultrason raporunuz olsa daha net bir şey söylenebilirdi. Ketem Mamografisi bu şekilde çıkıyor pek ayrıntılı ifade olmuyor. Mamografinizdeki kitle, kalsifikasyon ve asimetri bulguları yaşınız da düşünüldüğünde çok şüpheli. Ancak mamografi alanında gördüğüm kadarıyla koltuk altı bölgesinde bir şey çıkmamış olacak ki koyu renkle işaretleme yapılmamış. Patoloji sonucunuz kötü gelse bile eğer doktorunuzun dediği gibi kitle küçükse (usg raporunuz olsaydı bunu anlamak kolay olurdu) ve koltuk altına geçiş olmamışsa işiniz kolay olur. Ameliyat olur kurtulursunuz. Korkmayın.

X