Bebek Beslenmesi mama yiyen yenidoğan bebeklerde kabızlık

• Konu Sahibi Konu Sahibi ADAY
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ADAY

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
1.565
295
363
Sinop
kızım 20 günlük emmeyi yeni öğrendi şimdide sütüm gelmiyor.mecburen mama ile besliorum.benim kızım kadar bebeği olanlar kabızlık sorunu yaşayanlar varmı önerilerinizi bekliorum.kakasını azcık katı yapabiliyor.mamadan dolayımı acaba.birde bebeğinize kaç saat aralıklarla kaç ml mama veriyorsunuz.emzirememek beni çok üzüyor birde kabız olunca iyice üzülmeye başladım.ben,mle aynı sorunu yaşayanlar varmı.

aday ne zaman doğurdun ?Allah analı babalı büyütsün.

aptamil mama veriyorsan kabız yapar zaten genelde yanlış hatırlamıyorsam 15 günden sonra kabızlık görülen bir durum.

sezeryan doğum yaptıysan ve hiç sütün gelmediyse emzirmeye devam et zamanla gelir..bol bol dinlen ve bol sıvı tüket.

kaç gündür kabız ? eğer bir haftayı geçmediyse korkma.çünkü mama su olduğu için bağırsak emiyor geri kalanını öyle atıyor.

bu arada benim bebeklerim 20 günlükken 30 ile 45 cc arası içiyordu.

2 saate bir besliyordum.iki saate bir 30-45 cc ne kadar içebiliyorsa ver.çünkü bebeklerin mideleri 2 saatte boşalıyor.

Son düzenleme:
aday ne zaman doğurdun ?Allah analı babalı büyütsün.

aptamil mama veriyorsan kabız yapar zaten genelde yenidoğanlarda görülen bir durum.

sezeryan doğum yaptıysan ve hiç sütün gelmediyse emzirmeye devam et zamanla gelir..bol bol dinlen ve bol sıvı tüket.

kaç gündür kabız ? eğer bir haftayı geçmediyse korkma.çünkü mama su olduğu için bağırsak emiyor geri kalanını öyle atıyor.

bu arada benim bebeklerim 20 günlük bebekken 30 ile 45 cc arası içiyordu.

2 saate bir besliyordum.iki saate bir 30-45 cc ne kadar içebiliyorsa ver.çünkü bebeklerin mideleri 2 saatte boşalıyor.

20 gün oldu cnm normal yaptım bebeğime hemen meme tutmayı öğretemedim.sagdım verdim birkaçgündür tutabildi şimdide sütüm kurudu sütüm yok die üzülüyorum üzüldükçe hiç gelmio.evet aptamil kullanıyorum.daha iki üç gündür kabız yapmıyo degil azcık katı yapıyo ondada çok aglıyo.bakalım düzelicekmi.ben 3-4 saatde bir 75 veriorum içiyor acaba fazlamı.ahh biir sütüm gelse hiç gerek kalmicak bu mamayaa senin bebişler nasıl.

20 gün oldu cnm normal yaptım bebeğime hemen meme tutmayı öğretemedim.sagdım verdim birkaçgündür tutabildi şimdide sütüm kurudu sütüm yok die üzülüyorum üzüldükçe hiç gelmio.evet aptamil kullanıyorum.daha iki üç gündür kabız yapmıyo degil azcık katı yapıyo ondada çok aglıyo.bakalım düzelicekmi.ben 3-4 saatde bir 75 veriorum içiyor acaba fazlamı.ahh biir sütüm gelse hiç gerek kalmicak bu mamayaa senin bebişler nasıl.

maşallah panik atakla normal doğum çok sevindim :) ilk zaman emme refleksleri olmadığı için alıştırmak baya zaman alıyor.hemşireler zorla çekiştirirdi alışmaları için birde çeneleri küçüktü.canım çıkmıştı ama oğlumda hiç zorlanmadım maşallah çok güzel emiyordu.

eğer önceden sütün geldiyse ve çooookkkk az dahi geliyorsa öğretene kadar mutlaka sağ kesilmesin.birde üzülme eğer üzülürsen o azıcık süt bile kesilir.benim bebeklerim yoğun bakıma girdiğinde bile hemşireler bir damla da gelse sağ yoğun bakıma getir.biz çay kaşığıyla veririz diyorlardı.

4 saati geçirme.90 cc hazırlıyorsan zaten 75 çç içiyordur.o da yetiyordur.zaten sen anlarsın doymadığını.

benim bebekler iyi büyüyorlar :):):)

Son düzenleme:
Baya zaman geçmiş ama bende tecrübe ettiğim bir şeyi yazayım benimde kızım aynı durumda olmuştu hemen hemen oda 20 günlük falandı bende aptamil veriyordum.. Suyunu biraz fazla koyunca kendiliğinden geçti.. Suyunu en az 5 cc fazla koy geçiyor.. Bende net den araştırmıştım mama ile beslenen çocuklar maması fazla kaçınca kabız olur yazıyordu.. inşaAllah evladın şimdi iyidir..
:71:

aptamil conformil diye maması var gaz ve kabızlık sorunu olan bebekler için ben oğluma onu veriyorum ve çok memnunum ama en sağlıklı bilgiyi doktorunuzdan alırsınız bir danışın derim

kızım 20 günlük emmeyi yeni öğrendi şimdide sütüm gelmiyor.mecburen mama ile besliorum.benim kızım kadar bebeği olanlar kabızlık sorunu yaşayanlar varmı önerilerinizi bekliorum.kakasını azcık katı yapabiliyor.mamadan dolayımı acaba.birde bebeğinize kaç saat aralıklarla kaç ml mama veriyorsunuz.emzirememek beni çok üzüyor birde kabız olunca iyice üzülmeye başladım.ben,mle aynı sorunu yaşayanlar varmı.
Benimde oğlum öyleydi şimdi 3.5 aylık hala sert ve ağlayarak yapıyo altını her açtığımda zeytinyağ sürüyorum poposuna benimde sütüm kesildi şimdi sadece mama veriyorum goldan goat kullanıyorum ne denediysem sorunu çözemedim allah yardımcın olsun

Ben dogdugundan beri evolvıya verdım hıc kabızlık olmadı cok sukur sımdı de sma veriyorum suanda yok boyle skntısı mamayı degıstırmelısın bence bebegım 5 aylık bu arada

Ben dogdugundan beri evolvıya verdım hıc kabızlık olmadı cok sukur sımdı de sma veriyorum suanda yok boyle skntısı mamayı degıstırmelısın bence bebegım 5 aylık bu arada
Evolviada kilo alımı nasıldı acaba sma ga göre bende evolviaya gecmeyi düşünüyorum da

Hiç kabızlık yaşamadıysanız mamayı değiştirme neden yaşadınız

Back
X