- 17 Ocak 2021
- 380
- 196
- 34
Öncelikle üslubunuzdaki alaycılık sizin karakterinizi gösterirvalla ister insaflıca bul ister bulma görünen köy klavuz istemez . Bunu ben değil sağlık bakanlığı söylüyor . Çocuk daha yeni 3 aylık olmuş ve 200 gram almış büyük bir sorun var orada . Oğlum 1100-900-700-400 gram almıştı ve son ay doktor biraz mama takviyesi yapalım dedi ve oğlum hiç bir marka mamayı yemedi . Doktorun söylediği şey ilk önce emzir sonra diyelim ki 40 cc mama takviyesi yap bakalım ne içecek . Bende öyle yaptım ama hiç bir marka mamayı kabul etmedi . Bizim sorunumuz oğlumun tek göğüs beslenmek istemesiydi. Emmek istemediği göğsü mecbur uykularında emziriyordum 4 ayda da uykuları azaldığı için kg yavaşlamıştı ki benim oğlum dönüyordu o zamanlar anlatabildim mi ? Şuan sadece anne sütü alan 3 aylık bebeğe metabolizması hızlı vs gibi bir teşhis koyamazsınız . Bunu oğlumun doktoru tam 1.5 sonra koydu . 18. Ayda hala günde 4 kaka yapıyordu ki şuanda da 23 aylık ve hala aynı . Genetik faktörler tabiki önemli ben 42 kg ile hamile kaldım boyum 160 . Bebek ilk 6 ay sadece anne sütü ile ayda en az 600 gram almalı . Hadi diyelim 500 aldı ona da okey 200 nedir ? Çocuğun gelişimini geriletmeye hakkınız yok . Çocuk yakında persantil altına düşecek böyle giderse bakalım ailenizdeki doktorunuz bu durumda ne önerecek. hııı birde şu var ailenizdeki doktorla görüştüyseniz eeee neden gelip konu açıyorsunuz ? Yukarda arkadaş psikolojik destek almanız lazım demiş kadın aşırı haklı çünkü 4.5 aylık bebeğe ( birde erken doğmuş 3.5 aylık sayılır ) ek gıda başlamak istiyorsunuz ciddi yardım lazım
Bir digeri yanlıs okumuşsunuz ben 1.5 aya baslamayı düşünüyorum dedim. Buda 4.5 -5 aya tekamul eder.
Bu durumda sizin okumadan yazdıgınızı varsayar isek kimin destege ihtiyacınız var.
Sizinle daha fazla muhattap olmak istemiyorum cunku uslubunuz inanılmaz çirkin
Ben fikir almaya geldim kendinizi doktor sanıp teşhis koymayı titr edindi iseniz müsade etmiyorum, tatavanızı baska yerde yapın.
Ha cok merak ediyosanız cocuk dr undan geldik 3. Ay izlemi vardı, sukurler olsun gayet saglıklı ilerliyormuş Aşırı hareketli bir bebek bagırsakları cok iyi calısıyor gayet normal kılo alımı bosa endişe yapmışsın kesinlikle mama baslama dedi. Ek gıda (tadım) için belirttgm süreye de 4.5-5 ay uygun olacagını söyledi.
Yani neymiş her bebek farklıymış.