Bu bir kilo eksiği kim belirledi? Doktor mu söyledi siz mi?
Mamalar öcü değil. Kaldı ki 2 aylık çocuga ek gıda vermeyi mamaya tercih etmek çok sağlıksız bir düşünce. Daha bağırsak bakterileri gelişmemiş durumda ve ona onun için uygun olan ürünü değil hazır olmadığı ürünü vermeyi düşünüyorsunuz. Bence sağlıklı bir ruh hali içinde değilsiniz ve yeni doğum yapınca bu çok normal. Bir profesyonel ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Bir cümle kurarken iki kere düşünmenizi ve tanımadıgınız insanların saglık durumu hakkında teşhis yapmayı kendinizde hak gormemenizi tavsiye ederim öncelikle.
Cok sukur saglıgım psikolojim oldukça yerinde
Her yeni anne gibi endişelerim var.
Farklı görüş alarak kendi insiyatifim ile bir rota belırleyecek akla ve iradeye sahibim
Mamalar öcü degil derken en organik denen mamanın içinde bile glikoz gibi sukraloz gibi koruyucu gibi zehirlerin olduğunun bilincindemisiniz acaba?
Hazır olup olmadığını ne belirliyor? Her cocugun metabolizması farklı.
Cok yakınen tanıdığım birisi sütü yetmediği için mama yerine ek gıdaya gecti 4. Ayında cocuk inanılmaz istahlı ve mamada kabız olan cocuk annenin tercih ettigi lifli gıdalar sayesinde kabızlığı gazı bitti ve kilosu epey toparladı.
Benim cocugum için uygun mu degil mi bunu henüz bilemiyorum ben düşünüyorum ‘ dedim zaten. Neticede deneriz deneyerek öğreniriz.
Belki ek gıda iyi gelir belki gelmez.
Lütfen düşünce saglıgına bukdr kafa yoruyor iseniz ki defalarca “sağlıksız düşünce” diye altını cizmişsiniz, bence karşınızdakini tanımadan bu denli sert yorumlar yapmayınız.
Mesajınızı okuyunca bana hak vereceginizi düşünüyorum
Afrikadaki anne ile bizi birleştiren şey sütümüz neticede, ama eksik ama fazla, her anne kendi cocugunun gidisatına göre bir rtüel belirler