Bebeğim 21 aralıkta doğdu.Yani 2 ay 1 haftalık erkek bir bebeğim var.Doğduğu günden beri mama takviyesi veriyorum.Başta mama vermemeye çalışıyordum.İnternette ve çevremde mama verirsen birde biberonla verirsen emmeyi bırakır.Seni emdikçe sütün artacak.Sütün yetmemesi 100de 1 falan filan cümleleriydi.Ama bebeğim memede süt az yada yeterli olmayınca kafasını geri atıp deli gibi ağlıyor kolumu yada boynumu emiyor elini emiyor ve hiç susmuyor sürekli ağlıyor,dolayısıyla uyumuyor, kriz geçiriyor adeta bu kriz anlarda mecburen mama veriyorum.1 aylık olduğunda doktora sürekli ağladığını acaba gaz sancısı mı açlıkmı anlayamadığımı söylediğimde bebeğin 600gr aldığını yeme potansiyeli olduğu için 1200gr almasını beklediğini söyledi.Aksi taktirde 500gr üstü için yeterli kilo alımı dediklerini söyledi.Ama emmeyi bırakır diye mama vermememin çocuğa eziyet olduğunu açlıktan ağladığını ve uyuyamadığını, uykununda bebekler için çok önemli oldjğunu söyledi.Ama bebek emdikçe süt artar diyor ebeler dedim.Ebede kim oluyor doğumda doktora yardımcı personel ve bizim kadar eğitim almıyorlar.Kime inanmak istiyorsan ona inan.Ama emmeyi bırakacak korkusuyla çocuğunu aç ağlatmanda bana pek doğru gelmiyor dedi.Sütün varda yetiyordamı mama ver diyorum varsa emzir ama yoksada çocuğa mama verk, karnı doysun b, 3 saag aralıksız uyusun dinlensin ki sende dinlen göğüslerinin süt üretmesine fırsat ver dedi.Ayrıca biberon ve mama bağışıklık yapmıyor ona alışır bırakır diye bişey yok dedi.2. Aya girdiğinizde 1 kilo almış olarak gelin dedi.Bende mama vermeye karar vererek eve döndüm bi 2 hafta çocuğu çok ağlatmadan mamayı vefdikten sonra yine internetteki yazılardan etkilenerek başka bir doktora gitmeye karar verdim.Çocuğum 1, 5 aylık olmuştu ve 2 haftada 400gr almıştı.Bu doktorda günde 5 sefer 90 ml mama verdiğ, mi duyunca kilo alımı iyi bence mamayı bırak yoksa seni emmeyi bırakır dedi.Bebeğimin nasıl kriz geçirdiğini söyleyince en azından ozaman mama miktarını arttırmamaya bak dedi.Bu seferde yine baştaki gibi mama vermemeye çalıştım ama malum çocuğun açlım ağlaması açlıktan uyumaması ben, hem sitrese soktu hemde çok yordu.Ne uykumuz var nede başka bir iş yapabişiyorum sürekli kucağımda.Günde 3 sefer 60 ml me düşürebilmiştim ama tamamen kaldıramadım mamayı.Şimdi 2 ay 1 haftalığız ve malesef bu mama hiç mi hiç yetmiyor 90lık veriyorum dahasını istiyor.Dün gece 23.00dan beri bebeğim beni emmiyor.Yani etmeye çalışıyor ama yine süt gelmediğinde yaptığı gibi kafasını sağa sola çevirip kendini geriye atıp ağlıyor tekraf memeyi ağzına alıp çekiştiriyor heralde yine gelmiyorki yine ağlıyor.2 saate bir 120 ml mama verdim daha mama bitmeden uyuklamaya başladı.Sonra gazını çıkarırken uykusu açıldı altını temizledim ve ilk defa bebeğim annesine gülücükler agular yaptı.İlk defa onu bu kadar mutlu ve huzurlu görüp aç bıraktığım için vicdan azabı çektim.Zaten sonrada herzamankinden kolayca uyudu.2 sefer 120ml mama verdim bu arada bende dinlendim.2 saatte 60 ml süt çıkardı iki göğsümden şimdi 5 saatte toplam 110ml süt çıktı.Bidahaki uyandığında onu vereceğim bakalım doyacak mı? Ancak emziremediğim mamayla takviye yaptığum içinde vicdan azabı çekiyorum.Sütümü gittikçe azaltacak çocuğumu anne sütünden madur bırakacakmışım gibi geliyor.Ne yapacağkmı bilemiyorum.Benim gibi bu durumları yaşayanlar var mı ne oldu tecrübelerinizz