Mama seçimi

Oyku3005

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2018
3
1
28
2 aylık bebeğim var hem anne sütü hemde mama içiyor şu anda aptamil kullanıyorum ama cevremde çoğu kişi aptamil mamayı önermiyor bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim? Yada onerebiliceginiz başka mama var mı ?

Ben kızımda 2 aylıktan beri Hipp'in Combiotic olan mamasını kullandım; gaz veya kabız/ishal gibi sorunlar hiç yaşamadım. Aslında anne sütüne en yakın olan keçi sütü diyorlar, keçi sütlü mamalara da bakabilirsiniz ama benim kızımı mahvetti gaz açısından, kabızlık yaptı. tabi her bebeğin bünyesi farklı, bu şekilde olumsuz etkilemeyen ve bu mamayı kullanan anneler de tanıyorum. isterseniz birer kutu alıp deneyebilirsiniz.

Esema ve bebelac onerenlerde var onları hiç denediniz mi bi bilginiz var mı? Evet mamalar gaz yapıyor bense mecburen gazi için yağ kullanıyorum karışık bitkiler var içinde o rahatlatıyor

Esema ve bebelac onerenlerde var onları hiç denediniz mi bi bilginiz var mı? Evet mamalar gaz yapıyor bense mecburen gazi için yağ kullanıyorum karışık bitkiler var içinde o rahatlatıyor
ilk bebelac kullandım ama çok içime sinmedi, hem bilmiyorum belki ben beceremedim ama sonuçta yıllarca kızıma mama içirdim onun kıvamını ayarlayamadım veya çalkalayamadım, biberonda katı kısım hep birikti, yani çok karıştıramadım sanki, hem de daha yapar yapmaz bile kokusu çok ekşi geliyordu bana. kızıma bir rahatsızlık verdi mi, hayır... ama ben tatmin olamadım. goldean goata'a geçtim keçi sütlü diye, o da hem gaz, hem kabızlık yaptı... minnacık haliyle o kıpkırmızı ıkınıp sıkılırkan hali 1 gün sürdü üstüne hipp combiotic'e geçtim. bunun içinde bağırsak ve sindirim sitemi için faydalı kombiyotikler varmış ve en ufak ne gaz ne de başka bir sıkıntı yaşamadım. ama benim kızım hiç anne sütü almadı, hep mamayla beslendi. mama dışında elbette sizinde yedikleriniz nedeniyle gaz vs olabilir.

aile hekimlerine ne yazık ki bu konuda çok güvenmiyorum ama varsa doktorunuz ona bir sorun isterseniz yanlış yinlendirmeyeyim sizi.

bir de biberon olarak mamada ilk aylarda Dr Brown’s öneririm. fırsatınız olursa araştırın, hem mama kaynaklı gaz sancısını engelliyor, hem de erken biberon alan bebeklerde oluşan emme kaynaklı orta kulak iltihabina yol açmıyor, en azından ben öyle karar vermiştşm ve hiç sıkıntı yaşamadım.

bu arada kızım 2,5 yşında şuan. şükür hiç gaz ne bilmeden büyüdü

Ben ilk önce aptamili denedim her ne kadar kokusu bana kötü gelse de kızım içti:) fakat gaz ve kabizlik hemen kendini gosterdi. Sonra golden goat kullandim. Cok guzel kilo aldirdi gelisimi acisindan cok iyiydi fakat o da cok kusturdu. Sanırım kızımın midesine agir geldi sindiremedi Malesef onu da birakmamiz gerekti ve bebelac gold aldim. Ne gaz ne kabizlik hicbi sikayetimiz olmadi. Gayet de guzel beslendi iyi de kilo aldi. Bu arada bi de similac denemek istedim cok faydali falan dediler diye fakat o bize gaz yapti ve yesil kaka yaptirdi onda demir orani fazlaymis sanirim ondan kaynaklandi. Bende bebelac gold a devam ettim. Kati gida seruvenimizde gaz olayimiz tekrar hortlayinca bebelac gold bu gazi almada yetersiz kaldi ve bende hipp combiotic kullanmaya basladim. Bebelac gold tan cok memnundum aslinda ama hipp de gazimizi aldi ve rahatladik. Kati gidaya alissin gaz olayi bitsin bebelac gold a geri dönücem:) Iste bizim de mamalarla olan imtihanimiz bu sekilde :)

Benim de size tavsiyem; yaptığınız her biberon mamasına oranına göre 1 çay kaşığı veya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katıp verin, bunun hiçbir zararı yok, doktorunuza da sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…