• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi mama seçimi;yardım edinnn...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
kızlar 1aylık bebeğim ve;sütüm yetersiz diye malesef mama kullanıyorum. aptamil kullanıyordum fakat duydum ki içindeki şeker oranı fazla die bebekler annelerini daha çabuk bırakıyorlarmış. zaten oğluma da mama çok yaramadı. çok kilo yapmadı son kutuda. size sormak istedğim hangi mama besleyici? bir de bebelac denemeyi istiyorum ama bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi???

canim bence de dr a danis ona gore ver ben kizima ilk hipp vermistim dokundu dr aptamil pre tavsiye etti onu kullaniyorum.

bencede 4 ay kendi sütünle beslemeğe uğraşp,4 dolup 5e girince ek gıdalara başlamalısın.mamaya karşıyım ben.zaten biberona alışan ,biberonun rahatlığını gören bebek anneyi bırakırki biberonla çabalamadan cok cok beslenmek varken anne memesinden emmek gibi meşakatli bir işi niye yapsınki çocuk dimi ama.

genelde aptamil tavsiye ediyor dr lar.
bir tanesi hangisini severse demişti.ama daha pahalı daha iyidir anlayısıyla hep aptamil verdim ben.şimdi migroslarda hipp görüyorum.eskiden olsa denerdim.birkaç kutu da sma vermiştim.
sütüm yetersiz demişsin.bolbol emzirmeye devam et ki çoğalsın.olmazsa da üzülme , mamayla besledik biz de .

merhaba .kutunun uzerınde yazan tarıfe gore yap mamayı.bende kızım defneyı 2 ay emzırebıldım.1 aydır mlıupa aptamıl kullanıyorum.mama hazırlamak emzırmeye gore daha zor.ınsanlara mama vermek sankı tembellıkmıs gıbı gelıyor.ama sut olmayınca ne yapalım.benım kızım gece 2 lere kadar ac kaldı.bızde agrısı var dıe dr gorurduk.megersem acmıs canım defnem.uzulme yıne de zorla kendını.allah yardımcın olsun.

bencede doktoruna danışmalısın mama konusunda. ben 29 kasımda doğum yaptım 3. ayda mamaya başladım. doktorun tavsiyesiyle sma veriyorum.

süt arttıran humana sitill tea çayını içmeyi denedinmi bekli sütünü arttırır.
mamyı dr. la görüş aama genelde aptamil ve beblac öneriyorla

canım bende hep milupa aptamil kullandımm.cokta memmenum bi şikayetimiz olmadı cok şükürkaydirigubbakcemile5

sma plus sms gold valla süper........dr.da tavsiyeetti ve kızımn iştahını açmıştı sma plus..kiloda ladırmıştı milupa aptamili denedik olmadı ....sma gold un içeriğide oldukça iyi araştırmıştım.....

kızlar merhaba, ben forumu gezerken başlığı gördüm benim bir bebeğim yok ama yeğenim var :))
önermek istediğim bir mama var
aptamilin conformili ayşenazın (ki kendisi biricik yeğenim olur) gaz problemi vardı
aptamil conformil verdi doktoru

hem hiçbirşeyi kalmadı hem de içinde şeker yok sen şeker olduğunu duymuşsun ama ben teker teker içeriklerini ezberledim aptamilin kendisinde de conformilde de şeker yok

öptüm

aptamil conformili bende kullandım, çok memnun kaldım. 1 yaşından sonrada aptamil junior ile devam ettik. boyu çok uzun yetişiyor. süt alımında hiçbir problem yaşamadık. herkese sevgilerimi gönderiyorum

canım benim kızımda neredeyse doğduğundan beri mama ile besleniyor o yüzden çok araştırma yaptım ve hero baby lactum'da karar kıldım.Neden lactum diye soracak olursan Milupa aptamilde öne çıkan prebiyotikler ve probiyotikler,sma goldda lcpufa öne çıkıyor ama lactumda hem prebiyotikler,hem probiyotikler ,hem nükletidler,hem de lcpufa bir arada bulunuyor, Diğer mamalarda hepsini bir arada barındıran yok,içlerindeki vitamin ve minareller ise zaten hepsinde aynı.

prebiyotik nedir : Kalın bağırsak bakterilerinin (mikroplarının) sayısını, hareketlerini düzene sokan ve probiyotiklerin etkisini artıran sindirilmemiş karbonhidratlardır. Bunlar bir bakıma liflerdir ve suda çözünürler. Sindirim esasında emilmeden kalan bağırsağa gelmeleri önemli özelliklerindendir. Sindirime pozitif etki göstermeleri sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir, hastalıklara karşı direnç artar. Sindirim sisteminin florası stres, iklim, ruhsal değişiklikler, çeşitli antibiyotikler ve diyet değişkenliklerinden etkilenir. İşte prebiyotikler burada da görev başındadır. Bağırsak reseptörlerine (yakalayıcı hücre) bağlanarak zararlı mikroplara fırsat vermezler. Onların gaita ile atılmalarını sağlarlar.

probiyotik nedir: Vücudumuzda çeşitli hastalıklara yol açan bazı bakteriler (mikroplar) vardır. Bunun yanında vücudu bu Zaralı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan, bağışıklığınızı güçlendiren “dost bakteriler” vardır. Bunlara probiyotik adı verilir. Bunlar bağırsaklarda mikrobik dengeyi düzene sokan küçük ve canlı oluşumlardır. Probiyotik bakteriler sindirimin normal işleyişine yardım ederler. Geçirdiğiniz bazı hastalıklar bu faydalı bakterileri azaltırlar. Anne sütü ile beslenen bebeklerin bağırsaklarında bu bakterilerden bolca bulunur.

nükletid nedir : Hücrelerin (DNA ve RNA) yapıtaşı olduğundan tüm hayvansal ve bitkisel gıdalarda doğal olarak bulunurlar. Bir çok metabolik olayın mediatörü olmaları yanında enerji transferi ve hormonal sinyallerin koordinasyonundan da sorumludurlar. Endojen sentezleri kompleks ve enerji gerektiren bir durum olduğundan stres durumlarında dışarıdan sağlanmaları önem taşır. Anne sütü de nükleotid içerir. Özellikle preterm ve büyüme geriliği olan bebeklerde yakalama büyümesinin sağlanmasında önem taşırlar. Yetersiz olduğunda hızlı çoğalan hücrelerde azalma olur. Bağırsak mukozası bütünlüğünün korunmasında, mikrofloranın düzenlenmesinde önemli rol oynarlar. Ayrıca demir biyoyararlanımını arttırmaları önemlidir.

lcpufa nedir: LCPUFA uzun zincirli çoklu doymamış yağ asidinin ingilizcesinin baş harfleridir. nöron gelişimi için önemlidir.anne sütü ile beslenen bebeklerin nörolojik gelişimlerinin mama ile beslenenelere göre daha iyi olduğu gösterildikten sonra bu farklılıkta LCPUFA ların rolü olduğu düşünülmüştür.çünkü bunlar anne sütünde fazla olarak bulunur. hayvan deneyleri de özellikle görme olmak üzere nörogelişim konusunda LCPUFA nın önemi olduğunu göstermiştir.böylece zeka puanlarını da etkilediği düşünülmüştür. aynı zamanda geç çocukluk döneminde düşük kan basıncı değerleri ile ilişkili olduğu ve erişkin yaşta kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı görüşü vardır.

ancak probiyotikleri doktorlar özellikle ilk 6 ay bebeğe önermiyorlar bilginiz olsun.
canlı bakteri oldukları için her bebeğe göre değişiyor kabullenmesi.
prebiyotik ise yararlı bakterileri besleyen lifler olduğu için daha garantili bir şekilde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
o yüzden hepsi bir arada olması bebek için çok da iyi birşey değil, altında yatanlarıda bilmek gerekiyor.

Bizim diyetisyenimiz aptamilden başka mama önermiyor, tezini bu konu üzerine yapmış, hepsinin içeriğini biliyori yurtdışında da hepsini gözlemlemiş.
Bilgilerinize,
sonsuz sevgilerimle...

ancak probiyotikleri doktorlar özellikle ilk 6 ay bebeğe önermiyorlar bilginiz olsun.
canlı bakteri oldukları için her bebeğe göre değişiyor kabullenmesi.
prebiyotik ise yararlı bakterileri besleyen lifler olduğu için daha garantili bir şekilde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
o yüzden hepsi bir arada olması bebek için çok da iyi birşey değil, altında yatanlarıda bilmek gerekiyor.

Bizim diyetisyenimiz aptamilden başka mama önermiyor, tezini bu konu üzerine yapmış, hepsinin içeriğini biliyori yurtdışında da hepsini gözlemlemiş.
Bilgilerinize,
sonsuz sevgilerimle...

canım ilk 6 ay sadece anne sütü öneriliyor,zaten bunların hepsi anne sütünde de var,o zaman anne sütüde her bebek için yararlı değil mi?
diyetisyeniniz de aptalmili öneriyormuş,aptamil 1 de de pro ve preler bir arada ???

herkesler birseyler soyluyorlar ya soruyu soranın kafası daha bır karısmıstır heralde:))
bende soracaktım aynı durumdayım die.bebege gore deısıyor sanırım.benım bebegımde kusmaları nedenıyle mamaları pek sevmedıgını gosterıyor bızlere.ama sütüm yok ne yapabılırım.ac kalacak mamada vermesem.dr zorla ver dedi.hem sütü hem mamayı.ardından kussada sen hıcbırsey olmamıs gıbı ver dedi mamayı.cocuk yorulup hemen uyumak ıstıyor artık beslenme saatı sonrasında.kaçma teorisi edındı bu yasta..

cnm benimde oğlum kusuyordu ilk zamanlarda;dr reflüsü olabilir dedi. bebeklerde olabiliyormuş. mama verdiğin zaman hemen kaldır omuzuna koy başını. sırtını ovala.ayakta durur vaziyette olduğu zaman kusamaz çok fazla. bunun dışında dr bir de başını azıcık yüksekte tut dedi. sende çok yüksek olmayan bi yastıkla yapabilirsin bunu.mama olarak aptamilden sonra bir de sma aldık. aptamil daha iyi sanırım. sma dan sonra bebeğim kakasını 4 günde bi yapmaya başladı. tek avantajı tok tutuyo sma. saatlerce uyuyo onu içince:) (maşallahhhhh)

mama secımını bebek kendısı yapıyor ya yemıyor red edıyor ya doymuyor yada benımkısı gıbı kusuyor.ama bebegın ozellıklerıne gore dr belırlesın daha memnun kalırsın.yoksa bebecık deneme tahtası oluyor..

cnm benimde oğlum kusuyordu ilk zamanlarda;dr reflüsü olabilir dedi. bebeklerde olabiliyormuş. mama verdiğin zaman hemen kaldır omuzuna koy başını. sırtını ovala.ayakta durur vaziyette olduğu zaman kusamaz çok fazla. bunun dışında dr bir de başını azıcık yüksekte tut dedi. sende çok yüksek olmayan bi yastıkla yapabilirsin bunu.mama olarak aptamilden sonra bir de sma aldık. aptamil daha iyi sanırım. sma dan sonra bebeğim kakasını 4 günde bi yapmaya başladı. tek avantajı tok tutuyo sma. saatlerce uyuyo onu içince:) (maşallahhhhh)

canim meraba,smanin hangi urunu kulaniyorsun sma plusmu?INTDEN ARASDIRDIM KILO ALAMAYAN BEBEKLER ICINMIS KILO ALINIMA YARDIMCI OLUYORMUS,DOYURUCU OLMADIGINDAN SIK ACIKDIRIP COK YIYEREK KILO ALMASINI SAGLIYORMUS,BEBEGIMDE COK ZAYIF ,DENEMEK ISDIYORUM DOKTORUMA DANISARAK,SEN KULLANDIGINDA KILOSUNDA BI DEGISIM GÖRMUSMUYDUN ,

dr. bize aptamil verdi bebeğim onu yemedi kesinlikle beğenmedi. sma gold verdi durum böyle olunca onu sevdi. bebek yerse kilo alır. benimki sma gold ile pek kilo aldığı söylenemez. çünkü az yiyor.

Back