canım benim kızımda neredeyse doğduğundan beri mama ile besleniyor o yüzden çok araştırma yaptım ve hero baby lactum'da karar kıldım.Neden lactum diye soracak olursan Milupa aptamilde öne çıkan prebiyotikler ve probiyotikler,sma goldda lcpufa öne çıkıyor ama lactumda hem prebiyotikler,hem probiyotikler ,hem nükletidler,hem de lcpufa bir arada bulunuyor, Diğer mamalarda hepsini bir arada barındıran yok,içlerindeki vitamin ve minareller ise zaten hepsinde aynı.
prebiyotik nedir : Kalın bağırsak bakterilerinin (mikroplarının) sayısını, hareketlerini düzene sokan ve probiyotiklerin etkisini artıran sindirilmemiş karbonhidratlardır. Bunlar bir bakıma liflerdir ve suda çözünürler. Sindirim esasında emilmeden kalan bağırsağa gelmeleri önemli özelliklerindendir. Sindirime pozitif etki göstermeleri sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir, hastalıklara karşı direnç artar. Sindirim sisteminin florası stres, iklim, ruhsal değişiklikler, çeşitli antibiyotikler ve diyet değişkenliklerinden etkilenir. İşte prebiyotikler burada da görev başındadır. Bağırsak reseptörlerine (yakalayıcı hücre) bağlanarak zararlı mikroplara fırsat vermezler. Onların gaita ile atılmalarını sağlarlar.
probiyotik nedir: Vücudumuzda çeşitli hastalıklara yol açan bazı bakteriler (mikroplar) vardır. Bunun yanında vücudu bu Zaralı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan, bağışıklığınızı güçlendiren “dost bakteriler” vardır. Bunlara probiyotik adı verilir. Bunlar bağırsaklarda mikrobik dengeyi düzene sokan küçük ve canlı oluşumlardır. Probiyotik bakteriler sindirimin normal işleyişine yardım ederler. Geçirdiğiniz bazı hastalıklar bu faydalı bakterileri azaltırlar. Anne sütü ile beslenen bebeklerin bağırsaklarında bu bakterilerden bolca bulunur.
nükletid nedir : Hücrelerin (DNA ve RNA) yapıtaşı olduğundan tüm hayvansal ve bitkisel gıdalarda doğal olarak bulunurlar. Bir çok metabolik olayın mediatörü olmaları yanında enerji transferi ve hormonal sinyallerin koordinasyonundan da sorumludurlar. Endojen sentezleri kompleks ve enerji gerektiren bir durum olduğundan stres durumlarında dışarıdan sağlanmaları önem taşır. Anne sütü de nükleotid içerir. Özellikle preterm ve büyüme geriliği olan bebeklerde yakalama büyümesinin sağlanmasında önem taşırlar. Yetersiz olduğunda hızlı çoğalan hücrelerde azalma olur. Bağırsak mukozası bütünlüğünün korunmasında, mikrofloranın düzenlenmesinde önemli rol oynarlar. Ayrıca demir biyoyararlanımını arttırmaları önemlidir.
lcpufa nedir: LCPUFA uzun zincirli çoklu doymamış yağ asidinin ingilizcesinin baş harfleridir. nöron gelişimi için önemlidir.anne sütü ile beslenen bebeklerin nörolojik gelişimlerinin mama ile beslenenelere göre daha iyi olduğu gösterildikten sonra bu farklılıkta LCPUFA ların rolü olduğu düşünülmüştür.çünkü bunlar anne sütünde fazla olarak bulunur. hayvan deneyleri de özellikle görme olmak üzere nörogelişim konusunda LCPUFA nın önemi olduğunu göstermiştir.böylece zeka puanlarını da etkilediği düşünülmüştür. aynı zamanda geç çocukluk döneminde düşük kan basıncı değerleri ile ilişkili olduğu ve erişkin yaşta kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı görüşü vardır.