- Konu Sahibi siyahinmatemi
-
bende 15 günlüktü sütüm az olduğu için doymuyordu mamaya başladık aptamil 1 kullanıyorum.emzirdikten sonra 30 cc veriyodum.doktorum şöyle bişey söylemişti bir defalığına biberonun tamamını yap nereye kadar içebiliyorsa senin bebeğinin sınırı odur daha sonraları ona göre yaparsın.şuan 2,5 aylık ve sütümün durumuna göre bazen 60 bazen 90 cc içiyo.genelde 2-3 saatte bir yediriyorum.
arkadaşlar dün bebeğim (33 günlük) çok huzursuzdu..sabah 9 tan gece 4 lere kadar hep ağladı hiç uyumadı..emziriyorum ağlıyor,kucagıma alıyorum ağlıyor..en son gece yoruldu uyudu kaldı yavrum..o saatler arasında da devamlı mememdeydi ama..bugun dr.a danıştm ya gazdandır yada doymuşyordur mamaya başlayın demiş..emdikten sonra mama verin diye de eklemiş..ama ben mama hakkında hiçbişey bilmiyorum..emzirme taraftarıydım mamaya karşıydım ama doymuyorsa yapacak bişy yok..yardımcı olurmusunuz..hangi mamayla başlamaylım..hangi sıklıklarda mama vermelıyim? ben gece yatmadan 30 cc versem yeterli olur mu.?
arkadaşlar hepinize tşk ederim yorumlarınızı yeni okuyabildim..dün eşim SMA gold serisinin yenidoğan için uygun olanından almış..denemek için emzirdikten sonra 30 cc lik hazırladm ama bebeğim anca 10 cc içti..bi türlü içiremedik..sütüm yeterli ,doymuş mu demek oluyor acaba bu ?aç olsa mamayı içerdi değil mi ?
benimde sütüm yetersiz geldiği için doktor emzirdikten sonra mama ver demişti. 50 günlük bebeğim 3 saatte bir 90 cc veriyorum.göğsümün ucunda süt görünce var zannediyordum ama sağınca farkettimki yok denecek kadar az çok üzülüyorum emziremediğim için ama yapacak bişe yok aç kalıo bebeğim yoksa o yüzden mamaya devam..aptamil 1 kullanıyorum memnunum.aslından 90 dan fazla verdiğim zamanda yiyor ama doktor en fazla 100 ver dedi belki 2 . ayında arttırır.3 saaten öncede verme dedi.3 kaşık mamaya 90 cc su koyuyorsun her 30 ccye 1 kaşık mama.suyun kaynamış ılımış olacak.ve bana mamadan sonra 1 çay kaşığıda olsa su ver dedi büyüklerim mama bebeğin ağzında pamukçuk yaparmış ..
böyle okudukça içim öyle kararıyor ki anlatamam...çok bilgisizim çocuk bakma konusundasütümü sağsam ne süt saklama poşetim var ne şişem..ne kadar sütüm oldugunu bile bilmiyorum..dahası bebeğimi istesemde 3 saatte bir mamayla besleyemem çünkü hiç durmadan emmek istiyor nasıl ayarlıyorsunuz siz beslenme saatlerini..mesela 3 saat olmadan ağladı ee mama vermiyormusunuz ? nasıl susturuyorsunuz.. napıcam ben yaa
böyle okudukça içim öyle kararıyor ki anlatamam...çok bilgisizim çocuk bakma konusundasütümü sağsam ne süt saklama poşetim var ne şişem..ne kadar sütüm oldugunu bile bilmiyorum..dahası bebeğimi istesemde 3 saatte bir mamayla besleyemem çünkü hiç durmadan emmek istiyor nasıl ayarlıyorsunuz siz beslenme saatlerini..mesela 3 saat olmadan ağladı ee mama vermiyormusunuz ? nasıl susturuyorsunuz.. napıcam ben yaa
canım neden 90 cc veriyosun anlamadım?niye böyle saçma bişey söylemişki doktorun..bebeğin kaç gramla doyacağını kendisi belirler belki 130 cc ye ihtiyacı var.versem çok yer diyosun eee neden bebeğini mahrum bırakıyosunki??oğlum 2 aylıkken en az 800cc mama yerdi.yarım litre kadarda anne sütü..tosun gibi değildi ama iştahlı bi bebekti.heee bide ben kaynamış ılımış suyu biberona koyardım kana kan içerdi yavrum.suyuda ver mama yiyo 1 çay kaşığı yetmez ona.oğlum 3 aylıkken su için ağlardı.mama verirdim susmazdı,su verirdim lıkır lıkır 60 cc içerdi.evet 3 saatten önce verme ama ne kadar yiyosa o kadar ver...
cocuk bakmak bilgiyle değil canım tecrübeyle oluyo kendini suçlama.sütünü sağ illa süt saklama poşeti olması gerekmiyo.sütünü sağ ilk beslemede veririsin.anne sütü dışarıda 8 saat buzdolabının rafında 24 saat bozulmadan kalabiliyo.sütünün ne kadar olduğunu süt sağma makinası alarak anlayabilirsin ancak.şöyle yapabilirsin bebeğini 1 besleme mama 1 besleme anne sütü ile besleyebilirsin.bu arada çocuğun illa bi besleme saati yokutr.onun için şimdi 2 saat aralıklar yeterli zamanla buda yetmeyecek.sen sütünü 2 saat aralıklarla sağ yoksa sütün gider.sonra dediğim gibi bia anne sütü bi mama.doyan yenidoğan rahat 2 saat ağlamadan uyur.bebeğinin kilosunu yazmamışsın?eğer beslediniz 2 saat olmadan ağladı.ozaman bi dahaki besleme öncek,inden biraz daha fazla veririsin.eğer bebeğinin kilosunu yazarsan vermen gereken miktarida sana söyleyebilirim.bekliyorum
bende ne yapacağımı şaşırdım 3saatte 1 veriyorum 100 cc verdiğimde günde 800 cc almış oluıyor ama mama bittikten sonra ağlıyo versem yiyor fazla gelir fos kilo olur diye korkuyorum mama sonuçta anne sütü değil diye birde 3 saat dayanamıyor yedikten sonra 2 saat sonra ağlamaya başlıyor bazen kıyamıyorum veriyorum doktorda oyalamaya çalış 3 saat beklet diyor ama bebek işte .acemi anne olmak zormuş ;/
tşkler canım.içimi ferahlattn..bebegım 1.aylık kontrolunde 4500 çıkmıştı.3700 gr.doğmuştu.şu an 35 gunluk..
ayda 500gramla 1 kilo arasında kilo artışı normaldir..ben ilk ay gittim 400 gram almıştı.mamaya başladım 45 günlükken gittiğimde 1500 kilo almıştı.doktor dediki fazla almış ama normal çocuk aradaki açığı kapatmış..15 günde 1500 kilo aldı anladın??deli gibi içiyodu çocuk :)))bol buldu napsın garibim :)
sağlık ocağına götürmüştüm tarttırmaya o da bana aptamil tavsiye etmişti doktor..onu kullandım canım.zaten almanlar mama konusunda uzman.o da alman malıhangi mamayı kullanıyorsun peki canım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?