mama kullanımı hakkında hiçbişey bilmiyorum..

siyahinmatemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
355
2
46
Konya
arkadaşlar dün bebeğim (33 günlük) çok huzursuzdu..sabah 9 tan gece 4 lere kadar hep ağladı hiç uyumadı..emziriyorum ağlıyor,kucagıma alıyorum ağlıyor..en son gece yoruldu uyudu kaldı yavrum..o saatler arasında da devamlı mememdeydi ama..bugun dr.a danıştm ya gazdandır yada doymuşyordur mamaya başlayın demiş..emdikten sonra mama verin diye de eklemiş..ama ben mama hakkında hiçbişey bilmiyorum..emzirme taraftarıydım mamaya karşıydım ama doymuyorsa yapacak bişy yok..yardımcı olurmusunuz..hangi mamayla başlamaylım..hangi sıklıklarda mama vermelıyim? ben gece yatmadan 30 cc versem yeterli olur mu.?

canım geceleri çay kaşığı ile 5-6 kaşık versen yine yeter. Devam sütünün yeni doğmuş bebekler için olanından verebilirsin. gazından dolayı da ağlamış olabilir.

bende 15 günlüktü sütüm az olduğu için doymuyordu mamaya başladık aptamil 1 kullanıyorum.emzirdikten sonra 30 cc veriyodum.doktorum şöyle bişey söylemişti bir defalığına biberonun tamamını yap nereye kadar içebiliyorsa senin bebeğinin sınırı odur daha sonraları ona göre yaparsın.şuan 2,5 aylık ve sütümün durumuna göre bazen 60 bazen 90 cc içiyo.genelde 2-3 saatte bir yediriyorum.

bende aptamil 1 le büyüttüm bebeğimi..35 günlükken başladım.90 cc yiyordu 3 saatte 1..90cc anne sütünden sonra bi o kadarda mama yiyordu..ben sütümü sağıp veriyordum ordan biliyorum miktarını.gaz sorunuda çok fazla olmadı..tavsiye ederim hala aptamil kullanıyorum tabi 4 numarasını :)

doymuyo olabilir canım benim tavsiyem ilk önce pompan varsa pompayla sütün gelip gelmediğine bakmak.bazen anneler sütünün geldiğin i düşünüp sürekli emzirirler ama süt olmayabilir.hatta bazen göğsğmün ucundn damlıyo var sütüm derler ama sağıma başlayınca çıkan süt yok denecek kadar azdr.o nedenle ilk önce sütünü sağmanı tavsiye ederim.sonra 33 günlük bebek maximum 2 saat aralarla beslenmeli.sütün az olsun olmasın arkasından mutlaka mama verebilirsin.mama alan yada biberon kullanan bebeklerin anneyi emmeyeceği gibi bi kanı vardır.kesinlikle yanlış.arkasından 60 cc den azolmamak koşulu ile mama yapmalısın.aptamilin hazmı zor ve kusma yapabiliyor.benim tercihim yoğunbakımda kullandığımız humana.90 cc suya 3 ölçek mama koyup iyice çalkala.mama suyun hep hazır olsun.kaynamış ılımış su olsun.hazır su ile yapma derim.bazen bebeklerin kolik ağrısı olabiliyor.ama erken dönemde açlık nedeniyle olması daha normal.sormak istedğin başka bişey varsa yazabilirsin umarım yardımcı olmuşumdur.

benimde sütüm yetersiz geldiği için doktor emzirdikten sonra mama ver demişti. 50 günlük bebeğim 3 saatte bir 90 cc veriyorum.göğsümün ucunda süt görünce var zannediyordum ama sağınca farkettimki yok denecek kadar az çok üzülüyorum emziremediğim için ama yapacak bişe yok aç kalıo bebeğim yoksa o yüzden mamaya devam..aptamil 1 kullanıyorum memnunum.aslından 90 dan fazla verdiğim zamanda yiyor ama doktor en fazla 100 ver dedi belki 2 . ayında arttırır.3 saaten öncede verme dedi.3 kaşık mamaya 90 cc su koyuyorsun her 30 ccye 1 kaşık mama.suyun kaynamış ılımış olacak.ve bana mamadan sonra 1 çay kaşığıda olsa su ver dedi büyüklerim mama bebeğin ağzında pamukçuk yaparmış ..

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize tşk ederim yorumlarınızı yeni okuyabildim..dün eşim SMA gold serisinin yenidoğan için uygun olanından almış..denemek için emzirdikten sonra 30 cc lik hazırladm ama bebeğim anca 10 cc içti..bi türlü içiremedik..sütüm yeterli ,doymuş mu demek oluyor acaba bu ?aç olsa mamayı içerdi değil mi ?

bebeğinin doyup doymadığını şu şekilde anlarsın emzir sonra mama aldığı kadar ver 15 gün böyle devam et sonra bi sağlık ocağına git bak bakalım bebeğinin kilosu artmışmı ben öyle anladım...

SMA mamanın güzel olduğunu duymuştum hiç kullanmadım ama şöyle bi tecrübem var mama konusunda,oğluma belki inek sütü alerjisi olabilir diye pepti junıor diye bi mama almıştım.küçük kutu ama fiyatı yüksek diğer mamalardan.naptıysam 10cc den fazla içiremedim.eşimde toktur bırak diyodu.ama aç haliylede içmedi.sonra anladımki tadını beğenmemiş..tekrardan aptamil aldım onu güzel içti.boşa para verdim çöpe gitti mamacık..yani içmezse başka dene derim.
bişey daha var..yemeğe çıkmıştık orda mescitte bebeğini emziren bi bayanla karşılasmıstım.oğlum 2 aylıktı.onunki daha 2 aylık olmamıştı.sohbet ederken biberonu gördüm,emzirmiyomusun dedim işe gidiyorum sağıp bırakıyorum dedi.eve gelince emziriyomuş.gündüzleri biberon..neyse,eee mama vermiyomusun dedim.yok sütüm yetiyo dedi.kaç cc sağıyosunki bütün gün yetiyo dedim??3 saatte 300cc dedi..evet yanlış okumadınız kızlar:)))3 saatte bi gögüsten 150cc öbüründen 150 cc çıkıyormuş..o zaman anladımki ben kendimide yırtsam nafile...benim iki gögsümden 120 çıkıyordu 3 saatte..kalanıda 90-120 gram mamayla tamamlıyordum.
o gün öğrendimki asıl ölçü buymuş...

canım neden 90 cc veriyosun anlamadım?niye böyle saçma bişey söylemişki doktorun..bebeğin kaç gramla doyacağını kendisi belirler belki 130 cc ye ihtiyacı var.versem çok yer diyosun eee neden bebeğini mahrum bırakıyosunki??oğlum 2 aylıkken en az 800cc mama yerdi.yarım litre kadarda anne sütü..tosun gibi değildi ama iştahlı bi bebekti.heee bide ben kaynamış ılımış suyu biberona koyardım kana kan içerdi yavrum.suyuda ver mama yiyo 1 çay kaşığı yetmez ona.oğlum 3 aylıkken su için ağlardı.mama verirdim susmazdı,su verirdim lıkır lıkır 60 cc içerdi.evet 3 saatten önce verme ama ne kadar yiyosa o kadar ver...

böyle okudukça içim öyle kararıyor ki anlatamam...çok bilgisizim çocuk bakma konusunda sütümü sağsam ne süt saklama poşetim var ne şişem..ne kadar sütüm oldugunu bile bilmiyorum..dahası bebeğimi istesemde 3 saatte bir mamayla besleyemem çünkü hiç durmadan emmek istiyor nasıl ayarlıyorsunuz siz beslenme saatlerini..mesela 3 saat olmadan ağladı ee mama vermiyormusunuz ? nasıl susturuyorsunuz.. napıcam ben yaa

cocuk bakmak bilgiyle değil canım tecrübeyle oluyo kendini suçlama.sütünü sağ illa süt saklama poşeti olması gerekmiyo.sütünü sağ ilk beslemede veririsin.anne sütü dışarıda 8 saat buzdolabının rafında 24 saat bozulmadan kalabiliyo.sütünün ne kadar olduğunu süt sağma makinası alarak anlayabilirsin ancak.şöyle yapabilirsin bebeğini 1 besleme mama 1 besleme anne sütü ile besleyebilirsin.bu arada çocuğun illa bi besleme saati yokutr.onun için şimdi 2 saat aralıklar yeterli zamanla buda yetmeyecek.sen sütünü 2 saat aralıklarla sağ yoksa sütün gider.sonra dediğim gibi bia anne sütü bi mama.doyan yenidoğan rahat 2 saat ağlamadan uyur.bebeğinin kilosunu yazmamışsın?eğer beslediniz 2 saat olmadan ağladı.ozaman bi dahaki besleme öncek,inden biraz daha fazla veririsin.eğer bebeğinin kilosunu yazarsan vermen gereken miktarida sana söyleyebilirim.bekliyorum

canım benim hiç üzme kendini bende acemi anneyim bende boş yere çok üzdüm kendimi.dün doktorum programında tesadüfen karşılaştım bebek bakımı ile ilgili konuşuyolardı.bayan doktor şunları söyledi" bebeğinizi şu saat aralıklarıyla emzirin söylentilerine inanmayın ,anne sütü anında hazmedilebilen bi süttür.bebek emerken aynı anda hazmeder.bebeğiniz emdikten 10 dk sonra bile acıkabilir,ne zaman ağlarsa o zaman emzirin.mama ise anne sütünden daha uzun süre midede kalabilir.yani daha geç acıkır" bende emziriyorum yarım saat sonra tekrar ağlıyo bi daha emziriyorum arada uyutuyorum ağlarsa bu sefer mama veriyorum.tamamen deneme yanılma yoluyla yediriyorum.bazen ikisinide istemiyo ama ağlamaya devam ediyo burnu tıkanmış olabiliyo uykusu gelmiş olabiliyo gaz sıkıştırıyo karnı ağırıyo.yani canım anlayacağın deneye deneye kendine yöntemler bulacaksın.süt sağmak içinde şunu söyleyebilirim anladığım kadarıyla benim gibi sütün çok yok ki mama veriyosun,benimde öyle sütümü sağıp dolapta stok yapıyım durumum yok.zaten sağdığım anca o gün için yeter fazladan 1 biberonum var onda biriktiririm onuda zaten o gün içer gerisi mama.çalışan anneysen mecbur sağma yolunu deneyeceksin.ev hanımıysanda hiç uğraşma sağmayla filan. yine söylüyorum kendini üzme,her gün aynı rutin şeyleri yapınca bi zaman sonra alışıp rahat olacaksın merak etme.

hayatım sen böyle yaparsan bebeğin huzurlu olmaz ki, tüm stresin o yavrucağa yansır o yüzden sıkma kendini. bizlerde yeni anneleriz, aramızda tecrübeli olanlarımız var o ayrı. benim bebeğim 64 günlük henüz. yaşadığım büyük stres sonucu sütüm erken gitti maalesef. ilk ay günde 1 seferde 200 cc ye yakın sağan ben, şimdi bebeğimi bir öğün bile kendi sütümle doğru düzgün doyuramıyorum. yemediğim içmediğim şey kalmadı sütüm artsın diye ama olmadı işte. hala denemeye devam ediyorum gelir diye. mecburen mamaya da erken başladım. sen hiç bir şey ayarlamıyorsun, istesende ayarlamıyorsun zaten, bebeğin belirliyor her şeyi. sen beslenme saatlerini belirleyemezsin. arzummert'in dediği gibi anne sütü daha alınırken hazmediliyor. süt alırken 2 saatte bir bazen yarım saatte bir yine emmek istiyordu bebeğim, bazen memeden ayıramıyordum. şimdi mama alıyor, her seferde 90 cc hazırlıyorum mamayı. bazen 50 içiyor bırakıyor bazen 90 ı bitiriyor doyuyor, bazen doymuyor üstüne bi 30 cc daha takviye yapıyorum. yani miktarını bebeğin belirliyor. üstelik vereceğin mamayada dikkat etmelisin. kimisi bebeğin hazmını zorlaştırıyor,bağırsakları uyum sağlayamıyor. bunuda denemeyle bulacaksın. ben ilk başta aptamil veriyordum, baktım kakası normal değil şimdi bebelac veriyorum, bağırsakları düzene bindi çok şükür.sıkma canını çünkü ciddi anlamda sabır gerektiren bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum.

bende ne yapacağımı şaşırdım 3saatte 1 veriyorum 100 cc verdiğimde günde 800 cc almış oluıyor ama mama bittikten sonra ağlıyo versem yiyor fazla gelir fos kilo olur diye korkuyorum mama sonuçta anne sütü değil diye birde 3 saat dayanamıyor yedikten sonra 2 saat sonra ağlamaya başlıyor bazen kıyamıyorum veriyorum doktorda oyalamaya çalış 3 saat beklet diyor ama bebek işte .acemi anne olmak zormuş ;/

tşkler canım.içimi ferahlattn..bebegım 1.aylık kontrolunde 4500 çıkmıştı.3700 gr.doğmuştu.şu an 35 gunluk..

şu mama düşmanı aptal zihniyetler bulandırıyor bizim gibi yeni annelerin kafasını..MAMA ANNE SÜTÜNE EN YAKIN BESİNDİR.NE DEMEK ANNE SÜTÜ DEĞİLKİ??eğer verdiğinde içiyorsa ve kusmuyosa açtır 1200cc ye kadar rahatlıkla içebilir..kendimden biliyorum.1000cc mama bide üstüne yarım litre anne sütü içtiği oluyodu.eee napsın yavrum 35 gün boyunca sütüm var mama vermicem diye salak gibi direttim sonra yavrucak vitamin açığını ancak kapattı...3 ay deli gibi içti.sonra azalttı.hatta anne sütünü kesince 120cc içer oldu.oyaladığında duruyorsa 3 saatte bir ver.yada miktarını arttır.150 cc ver.o zaman 3 saat tok kalır...

tşkler canım.içimi ferahlattn..bebegım 1.aylık kontrolunde 4500 çıkmıştı.3700 gr.doğmuştu.şu an 35 gunluk..

ayda 500gramla 1 kilo arasında kilo artışı normaldir..ben ilk ay gittim 400 gram almıştı.mamaya başladım 45 günlükken gittiğimde 1500 kilo almıştı.doktor dediki fazla almış ama normal çocuk aradaki açığı kapatmış..15 günde 1500 kilo aldı anladın??deli gibi içiyodu çocuk :)))bol buldu napsın garibim :)

hangi mamayı kullanıyorsun peki canım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…