Mama ile besleme

Sentinus17

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
760
788
29
Mama nasıl hazırlanır? Nasıl saklanır? Yapılmış mama kaç saat içinde bitmeli? Öncelikle suyu arıtma suyundan veya hazır sudan kaynatıp yapıyoruz. Ilıktan bir tık fazla sıcak olmalı. Çok sıcsk ağzını damağını yakar. Lütfen termos edinin. Bendeki stanley 1.3 lt olan. 24 saat sıcak tutuyor ama biz ağzını açık unutuyoruz. Çok çok az ılıyabiliyor. Aptamil ölçüsü şöyle diyor. Suyu 30a kadar koydun tek ölçek mama koyunca su 10 ml daha artıyor. Biz önce toz atıyoruz sonra su koyuyoruz. 2 ölçek mama koyuyorsak suyu 70e kadar getiriyoruz. Bebeğiniz 50 ml içti 20 ml kaldı. 1 saat oda sıcaklığında bekletiyorsunuz. Uyandıkça içebilir. Mama ile beslenen çocuklar tek seferde midesini doldurabildiği için bir sonraki acıkma saati 2.5 3 saat sonra olabiliyor. Bebeğimiz yeni doğduğunda 2.5 saat olunca uyandırmaya başlıyorduk. Zaten acıktığı için uyanıyordu. 20. Günde gece 4 saat oldu. 4 saat sonra acıkmıştı. Korkmuştuk ama olabiliyormuş. Normalmiş. 20. Güne kadar sarılık riski kalmıyor bebeğin o yüzden böyle durumlarda panik olmayın uyumak istiyordur. Aç değildir daha. Tabiiki takipte olun. Doktoruma sordum. 1 saatten sonra mama bakteri üretmeye başlarmış. Zaten süt kesiği şeklindeyse aman diyim içirmeyin onu. O bayaa beklemiştir. Biz bilmediğimiz için o süt kesikli bekleyen mamaya şahit olduk. Korktuk da vermeyip yenisini yaptık. Başlarda cahilliğimizden bilemedik. 2 3 saat bekleyen mamayı çoook verdik. 2 hafta sonra öğrendik ki verilmemeliymiş. Açılan mama paketi 4 hafta içinde bitmeliymiş. Mesela bizim bir paket yarım kaldı. Mama değiştirdik. O mamaya muhtaç kaldık bir gün. 3 hafta olduğu için kullandık. Sorun olmadı. 2 farklı mama aynı anda kullanılır mı? Olabiliyor. Yapanlar var. Mesela evinde bebelac kullanıp annesinin evinde aptamil kullanan varmış. Sorun olmuyormuş. Araba yolculuğunda müsait yer bulamayınca bazen mecburen çocuk ağladığı için 1 saati geçen mamayı vermek zorunda kalıyoruz. Ama 2 saati geçirmedik hiç. Genelde yola çıkmadan arabada yapıyoruz hemen mamayı. Kimisi dolaba falan koyup sonradan ısıtıyormuş. Sakın ısıtmayın. Mama ısıtılmaz. Isınan mama daha hızlı bakteri üretir. Dikkat edelim bu detaylara. Aptamilin önerilen biberon sayısı ve mama ölçüsü var. Bize hiç uymadı onlar. Bir öğünde 50 içti. Bir öğünde 120 içti. Bir öğünde 80 içti falan. O yüzden doyuyor mu diye korkmayın. Kilo alıyorsa sorun yoktur. Eğer daha da istiyorsa verin içsin. Her öğün eşit içmek zorunda değil.
 
Son düzenleme:
2,3 saat bekleyen mamayi verdim demişsiniz. Allah korumuş valla. Arkasındada yazıyor aslında. Sonuçta mama süte benziyor kesiliyor. Valla Allah korumuş yazmak istedim
2 sene öyle besleyenler varmış. Hep yorumlarda görüyorum. Mama israf etmek istemedim demişler. Bizimki neyseki kısa sürelik bilmemezlikten oldu ama şu detayı vereyim. Kesilen mamayı vermedik asla. O kadar da değil. Yurtdışında yaşayanlar da bloglarda 3 saat dolapta bekleyen mamayı hemşirelerin çıkarıp ısıtıp içirdiğini falan yazmış. Kimisi 2 saatten bir şey olmaz demiş. Bir yerde şunu okudum mesela. Bebeğin ağzı değmediyse mamaya tükürükle etkileşime girmediyse yani 2 3 saat de olsa verilebilir. Ağızdaki bakteriler mamayı bozuyor demiş. Ağız değdiyse 1 saat içinde tüketilmeli demiş. Aslında herkes farklı farklı konuşuyor. Teoriyle pratik her yerde farklı farklı.
 
mama hazırlarken biberona önce su sonra mama konur.
Böyle bir şart yok. 30 cc mama içirmek için 30 cc su üstüne bir ölçek mama koyduğunuzda 40 cc oluyor. Biz de bir ölçek mama koyup suyu 40a kadar getiriyoruz. Mamanın açıklamasında bile mamanın suyu 10 cc arttırdığı yazıyor. Bunu bizzat bütün ölçülerde denedik. İkisi de aynı yere çıkıyor. Önce su sonra mama tavsiye edilen ama zorunlu olmayan bir yöntem. Bilmeyenler mamayı koyu yapmasın diye.
 
Çok şaşırdım.gercekten. mama israfı nedir yahu can dan kıymetlimidir böyle düşünenleri de cidden anlamıyorum.
mama hazırlarken biberona önce su sonra mama konur.
Evet bende sizin gibi.haziliyorum
Evet böyle bir şart yok ama dediğiniz gibi kullanma talimatı da.oyle yazıyor.
Koyu verebilirsiniz sıkıntı yok benim ikizlerim 10 aylik oldular. Ne zaman 6 yapsam yani.180cc içmezler 30 cc birakirlar. Ve doymazlarda enteresan Bende doktora sormuştum. 5 yapıp yani 150cc ye 6 kasık mama koysam olur mu demiştim yogun olur öylede olur verin demişti. Hatta başka bir arkadaşıma da.kendi.doktoru ona direk.soylemis ne kadar su koyarsan her zaman 1.kasik fazla mama koy diye kalori alması için. Yani mama aslında çok koyu olursa ya da çok su olursa çokta bisey fark etmiyor. Su fazla olursa biraz fazla çiş yaparlar o kadar :)
 
Aaa çok şaşırdım çünkü mamadan kabız olan bebeklerin annelerine doktorlar demiş ki büyük ihtimalle mamayı koyu yapıyorsunuz demiş. Kimsenin bir dediği bir dediğini tutmuyor.
 
Aaa çok şaşırdım çünkü mamadan kabız olan bebeklerin annelerine doktorlar demiş ki büyük ihtimalle mamayı koyu yapıyorsunuz demiş. Kimsenin bir dediği bir dediğini tutmuyor.
Valla doktorlar da bir acayip sizin dediğiniz de doğrudur. Benim oğlan diş çıkarıyor mesela bu aralar 4 anca içiyor bende 5 kasık koyuyorum. Biraz da annelik iç gudume güveniyorum artık napayim herkes farklı farklı şeyler diyor Her doktorun hayat felsefesi görüşleri farklı böyle düşünüyorum
 
Neye inanacağımıza şaşırdık cidden. Bizim kilo alımımız şuanda iyi. Eğer kilo az alıyor derse mamayı yoğunlaştırırım. Açıkçası 3 kaşığı da dolu dolu koyuyoruz. Nerdeyse 4 oluyor.
 
Kızlar bebeğim 9 aylık oldu. 2 aylıkkendi sanırım mama makinesi aldık. Hayatımı müthiş kolaylaştırdı. Aşırı mutluyum. Şehir dışına çıkacaksak her yere onu götürüyoruz. Baby brezza tavsiye ederim. Su ısıtma derdi yok. Mama ölçme derdi yok. Harika bir şey. Bilmeyenler incelesin mutlaka.
 
Baby brezza yı kızım doğmadan önce aldım muhteşem kolaylık bebeğim doğduğundan beri ağlamadan mamasını verdiğim için şimdi hiç bir şeye ağlamıyor kızım 3 aylık olacağız yakında ne altını değiştirirken ağlar ne uyurken
 
Evet ilk 3 ay özellikle müthiş oluyor ben ikinci ay aldım ilk ay ne çekmişim dedim ya mama ölç vay suyu çok sıcak oldu soğusun sallaya sallaya soğuturdum falan yazık etmişm kendime. Şimdi çok rahatım. Gerçekten özellikle ilk 3 ay çocuk beslenme konusunda sorun yaşayıp ağlamazsa devamı da daha sakinnoluyor. Şimdi 9 aylık bizimki. Nasıl bu kadar sakin diyorlar. Tabiiki ağlama krizleri oluyor büyüdükçe. Anneye bağlılıklar atak haftaları falan ama çabuk sakinleşebiliyor. Doyana kadar beslenebilmesi de çok büyük avantaj. Emzirirken ne kadar doğduğunu bilemediği için emziren anneler çok zorluk çekiyor. Allah yardımcıları olsun. Arkadaşımın bebeği 40 dakka uyur uyumaz başlardı ağlamalara kız daha bişey yiyemeden dinlenemeden emzirmeye koşardı. Çok zor.
 
Mamayı köpüklü yapıyor mu? Gaz problemi yaşattı mı
 
Mamayı köpüklü yapıyor mu? Gaz problemi yaşattı mı
Mamayı köpüklü yapmıyor kesinlikle. Elde bizim sallama şeklimizde de yanlışlık var. O çizerek sallama gerekiyor mamayı. Eğer aşağı yukarı sallarsanız köpük olur gaz yapar. Bir de biberon antikolik olmalı. Mamajoonun gece gndüz olanı ya da philips aventin içinde yeşil aparatlı olanı.
 
S Sentinus17 O ozdenkocak88 teşekkür ederim. Peki temizliği nasıl acaba? Bazı yorumlarda temizliğinin zor olduğunu, mamayı bir türlü yaptığını tekrar çalkalamak gerektiğini bu yüzden gereksiz olduğunu yazmışlar ben de emin olamadım
 
Ayda bir mamanın olduğu yeri temizleyin diyor. Ayda bir suyun olduğunyeri sirkeli suyla temizleyin diyor. 4 mamada bir mamanın aktığı aparatı temizleyin diyor. Arkadaki su koyma haznesini hiç sirkeli suyla yıkamadım zaten arıtma suyunu kaynatıp koyuyorum. 9. Aydan beri çeşme suyunu kaynatıp soğutuyorum öyle koyuyorum. Kireçler zaten dibe çöküyor. Mama koyma yerini de 5 kere falan yıkadım. Şuanda10 aylık bebeğim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…