- 25 Aralık 2021
- 2.702
- 3.793
- Konu Sahibi Kedili ve Bebeli
2650 gr doğan kız bebeğim var. 1.ay kontrolunde kilosu 3500 oldu. Şimdi 40 günlük. Sadece anne sütü veriyorum. Doktor kilo alımı iyi dedi. O zaman bizde de bir sıkıntı yoktu. Lakin şimdi saatlerce ağlıyor, durmuyor. Saatlerce memede kalır gıkı çıkmaz. Ben yanından kalkınca kıyamet kopuyor. Uyanık olduğu her an meme istiyor. Öncesinde çişli bezleri çok daha ağırken, artık bakıyorum çişi az az yapıyor. Kakayı baştan beri 3-4 günde bir biriktirerek yapıyor. Öncesinde de çok gazlıydı çok ağlardı. Şimdi de gazdan mı ağlıyor, açlıktan mı ağlıyor ben ayırt edemiyorum artık. Kimisi mama ver, demek ki doymuyor 1 aylık bebeğin bu kadar uyanık kalması, bu kadar ağlaması normal değil diyor. Kimisi de bu tok, seni emzik yapmış emziğe alıştır diyor. Ne emzik ne biberon hiçbir şey almıyor. Kaşık biberonla sağdığım sütü vermek istediğimde de almıyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık. Gündüzleri hep memeye yapışık, çok emiyor, çok kusuyor. Aynı zamanda çok gazlı. Sütüm bugün sağlık ocağındaki hemşireler de baktı. Sütün çok güzel geliyor mama verme bu sefer sütün azalır dediler. Ben çok arada kaldım. Gündüzleri memeye yapışık, akşamları bol ağlamalı, geceleri de 5-6 saat aralıksız uykuyla geçiyor. Ne yapayım ben siz ne dersiniz?