• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maltepe Üniversitesi'ndeki sınav sorusu duygulandırdı

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki bir final sınavında, Soma faciasından yaralı olarak kurtulan maden işçisinin “Çizmemi çıkarayım sedye kirlenmesin” sözleri sınav sorusu oldu.

Maltepe Üniversite Hukuk Fakültesi’nde, Soma katliamından yaralı kurtulan maden işçisinin “Çizmemi çıkarayım sedye kirlenmesin” sözleri final sorusuna konu oldu.

Hukuk Fakültesi’nin iktisat dersi final sınavında “İktisadi adam (homo ecenomicu) ölümcül kaza atlattıktan sonra sedyeyi kirletmemek için ‘çizmemi çıkarayım mı?’ der mi? Ya da bunu diyebilen insanları çoğaltmak için nasıl bir ekonomik sistem önerirsiniz?” şeklinde soru yöneltildi.

Sorunun sonuna düşülen notta da, "Lütfen not kaygısı gütmeksizin cevabınızı yazınız. Masumiyet sınavını geçememiş biri olarak, kimseyi bırakmaya niyetim yok zira" denildi.
$1_t1al5a178 (1).jpg $1_t1al5a1a122.jpg
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-s...ndeki-sinav-sorusu-duygulandirdi-haberi-92753

Son düzenleme:
Ben de çok etkilendim.. Beni etkileyen ve üzen şey duygusal boyutundan biraz farklı..
O adamı hayata yeniden döndüğü anda "sedyeyi kirletmeyeyim de azar işitmeyeyim" diye düşünmeye iten sebepler nelerdi?
Kimbilir hangi kurumlarda hastanede, postanede hor görüldü, çalıştığı yerde üstlerinden azar işitti de --hayatı kurtulduğu anda sedyenin kirlenmemesi gerektiğini düşünmek zorunda bırakıldı---
Ben böyle düşünen insanların çoğalmasını istemiyorum..
Zira bu köle zihniyetidir. Ve yöneticilerin istediği de tam olarak budur...
Bu zihniyet bir topluma enjekte edildiğinde artık herşey için çok geçtir...

Çalışanlar, işçiler yaşadıkları ülkeye verdikleri emeği farkettiklerinde, birşeyler değişebilir...
Onlar işverenlere değil, işverenler onlara mecbur...

Bugün başka bir haberde, o madende faciadan kısa bir süre önce ayağı kırılan bir işçinin 6 saat sonra yukarı çıkarıldığı, çünkü asansörün tek bir kişi için yukarı çıkarılamayacağı geçiyordu... O işçi 6 saat sonra yukarı çıkarıldığında revirde birşeyin yok diyerek gönderilmiş, yürüyerek... ve başka bir sağlık kuruluşunda ayağının kırık olduğu anlaşılmış....
Bu ülkede Emekçiye verilen kıymet işte bu...

Bu soruya sayfalarca yazi yazardim ki eminim gençlerin soylemek istedigi oyle cok sey vardir ki (kendimden biliyorum)

Son düzenleme:
Ben de "cizmemi cikarayim mi?" diyenlerin cogalmasini istemiyorum. Insanlara esyalardan daha cok deger verilmesini, bunu da insanlara hissettirebilen bir hizmet anlayisinin yerlesmesini istiyorum. Once insan... once can...

Back