• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mali müşavirlik Hakkında yardımcı olur musunuz? :)

Eşim mali müşavir bütün süreçlerinde yanında idim.Cok zor çok mesafeli bir yol Çalışmadan para kazanıyorlar diyen arkadaş halt etmiş bütün arkadaşlarımız neredeyse mali müşavir ve hepside çanları çıkana kadar çalışıyorlar muhasebe parasini da mükelleflerden Söke söke ancak alıyorsun hemde öyle büyük meblağ değil Yatıyorlar diye bahsettiği SMMM ler mükelleflerin hiçbir işini yapmayan ya da çok küçük firmalarla çalışan smmmlerdir 10 senelik muhasebeci ve SMMM adayı olarak söylüyorum

şanslılarıda var aslında. ama bilmiyorum nasıl olucak maddi kısmı nedir nasıl dönerz bilemiyorum

Bu işi eski SMMM ler parsellemis resmen En iyi firmalar onlarda tabi bi de ymmm ler var hiç sorma bir imzaya binlerce tl kazanan bence en önemlisi bir konu hakkında uzman olmak denetim ya da uluslararası beyanname yapabilmek tabi bunun için İngilizce şart

7 yıldır mali müsavvir yanında çalışıyorum. her ay ter akıyor kimse demesin az iş yapıyorlar diye. yeri geliyor maliyenin yapacagı işleri bile bize yıkıyorlar. ufacık bir hatan ceza sgk basıyor cezayı sıkıyorsan ödeme.

malı musavvırlıgı denemelısın ucret yatırıp sınava gıdıyorsun kazandıgın zaman staja baslatıyorlar bıldıgım kadarıyla. büronu acamasanda şirketlere cok ıyı rakamlara iş bulabılırsın.

Yeni mali müşavir olmuş biri olarak şöyle diyebilirim evet bu unvanı almak insanın gururunu okşasada tavsiye etmediğim bi meslek özellilkle sürekli değişen mevzuatlar nedeniyle sürekli araştırmaya ve öğrenmeye açık olman lazım unuttuğun, gözden kaçırdığın şeyler veya doğru bildiğin yanlışlar sürekli sana maddi anlamda geri dönecek üstelik bürolarda 200 tl verip defter tutturan mükellefler kendilerini seninde patronun sanıyorlar ki paralarınıda çoğu zaman ödemediklerini de ayrıca belirtmekte fayda var. ozan bingöl ün bizleri destekleyen bloğunu takip ederseniz daha azla bilgi edinebilirsiniz.

Back