• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mali müşavirliğe hazırlanan arkadaşlar yardım..

Bizden istenen şu ki;

Çan eğrisi sisteminin olduğu bir sınavda 60 almak zorundasın al ve geç.

Ben de hala geçicem:tomato:

slm lost 87
çan eğrisi az yapılan sorulara (zor sorulara) yüksek puan verilen
herkesn yaptığı basit sorulara düşük puan verilen bir sistem
puanlama sistemi yani
60 da baraj eleme yapmak için
kolay gelsin

merhaba arkadaşlar bende aynı dönemlerden geçtiğim için bir kaç şey eklemek istedim. öncelikle çok ciddiyet isteyen bir iş ve bayan için gerçekten çok zor. hele birde evlendikten sonra tahammülü güç oluyor. ben 2,5 senedir mali müşavirim. ama inanın getirisi beklenildiği gibi değil. staj sınavı gerçekten zor ciddi bir çalışma gerektiriyor. ama asıl zoru belgeyi almak için girdiğiniz sınav ve eminim biliyorsunuzdur test değil yazılı usulü. buda biraz daha zorluyor tabiki.büro olayı kadın için daha zor sorumluluğu çok fazla (ben şirkette çalışıyorum ama eşimin bürosu var) ve sakın demeyinki müşavir olunca daha kolay iş bulurum. işe başvurduğunuzda bazen bu dezavantaj bile olabiliyor. çok yazmışım kafanızı şişirdiysem özür...... hepinize başarılar diliyorum...

Kızlar merhaba. Benim sevgilim de çiçeği burnunda mali müşavir. Büro deneyimi ve şirket deneyimi 10 yılı geçkin. Benim düşüncem; muhasebe tecrübesi olmayanların, boşu boşuna o kadar parayı yatırıp belge almaya çabalamaları anlamsız. Nedeni ise zaten tecrübesi olan adam zor iş buluyor. Büro açarım demek de sadece dilde kalıyor. Çünkü büro işi çok zor. Başta mükellef bulmak çok zor. Mükellef bulsan bile para tahsil etmek çok zor. Lisans mezunu olan hemen mali müşavirlik sınavlarına katılıyor. Sonrada ortada kalıyor. Sınavlar o kadar zor ki kelimeler yetersiz kalıyor anlatmaya. Sırf belgeyi alırken 3,500 YTL ye yakın para yatırdık. Stajın başlamasından bu zamana kadar harcanan paraları saymıyorum bile.

slm benimde öğrenmek istediğim seyler var yardımcı olursanız sevinirim staja başlama sınavında kaç soru var ve nekadarını yapmamız gerekiyor girip girmemekte hala kararsıızım boşna okadar parayı yatırıcam diyede korkuyom kazanamazsam bilemiyorum şimdi calısıyorum muhasebedeyim genel muhasebeye bakıyoruz burda da başlatabilriim sınavımı sadece kazanmam gerekiyor ama ben korkuyorum sorular nasıl merak ediyorum kaç soru ve kaçını yapmamız gerekiyor kursa gitmedende olmucak sanırım bu iş

Back