- 21 Ağustos 2014
- 1.381
- 832
- 73
- Konu Sahibi zuhalsinan
-
aynen oda orda oturuyo :) carsda wardi bi nimet abmi dyodu hatrlamyrum sorarirm banim:)annemler Şanlıurfa da yaşıyo kültürler aynı gibi ben fahri Kayahan da oturucam ablan ordaysa seni bulmam iyi oliduen iyi kuaförü hangisi acaba bilgin varmı bide sizin nişan falan nasıl geçti gösterişi seviyolar dedin nişanda kız tarafında olur cok görkemli bişeymi yapmak lazım
canımcım benim haftaya evleniyorum ve eşimin işi gereği 10 ay malatyada yaşamaya başlayacağım eylül itiberiyle..ama 1 senedir her ayın yarısını malatyada geçiriyorum. nerden gittiğini bilmiyorum oraya ama bir izmirli olarak benim için berbat bir şehir istanbul izmir eskişehir antalya gibi şehirlerden değilsen daha kolay uyum sağlarsın.. benim için kabus. evimi eğlenceli bi hale getirip ark.larla evde vakit geçirmeyi planlıorum 10 ay boyunca.. insanları bi tuhaf ne giysen bakıyorlar kapıyı açarsın bi günaydın yok,trafik ....kural diye birşey yok..bitane avm si var otoparkında istisnasız iki arabalık yere bir ara çapraz park edilmiştir. sosyal hayat kanalboyu die biyerden ibaret orası da modifiye şahiniyle gezen apaçi dolu..nişanlım beni çıkartmak bile istemiyor. sana tavsiyem hilton açıldı yeni roof u gayet nezih.. bir de fahri kayahan denilen yerde david people açıldı şükür.. umarım yardımcı olmuşumdur.
Malatya ancak bu kadar güzel anlatilabilir agzina saglik. Tam anlattigin gibi biyer bu saydiklarin o kadar dogruki bende bu konulardan cok sikayetciyim. Antalyaliyim ve 4 yildir malatyada okuyorum. Bizimde dert yandigimiz konular bunlar... helede insanları ve trafigi berbatttt...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba öncelikle hayırlı olsun, ben kendim malatyalıyım eşim manisalı yeni evliyim bende.
Malatya da hiç yaşamadım sadece yaz aylarında gittim ama Malatyanın insanları zordur:)) kaynana kayınpeder hep onlara hizmet etmeni beklerler kendi sülalemden biliyorum. Sen nerelisin doğulu değilsen alışman zor ama Malatya çok güzel bir şehir
yandım yani deseneB
Çok doğru söylemiş arkadaş .Benim kocam malatyalı ve malatya gelini olmanın en zor tarafı şudur.Kayınvalide ve kayınpeder hep gelinlerden hizmet beklerler .Oğlumun evi deyip yerleşirler ve kızlarına el kapısındadır diyerek gitmezler kolay kolay .Mİsafirliği çok severler ve hep yemekli gelirler .Bu tip şeylerden rahatsız olmazsanız çok iyi insanlardır . :)
Ben aslen Kayseriliyim ama doğma büyüme İstanbulluyum .Benim kültürüme çok farklı gelmişti ama insan nelere alışmıyor ki .Sevgi saygı hoşgörü olduktan sonra insan herşeye alışır hatta Malatyalılara bile .yandım yani desenesen nerelisin alışman açısından soruyorum
ne mutlu sana ya belki inanmayacaksın ama ben kayınvalideme okadar iyi davrandım ki ilk sevgililik döneminde aman sinan anneni kırma annene bağırma analık hakkı diye biz sırf bu yüzden cok büyük kavgalar ettik sonra baktım ki benden nefret ediyo oğlum nasıl olurda beni değil seni dinler bahanesiyle bana görümceminin kudugu cümle aynen şöyle annem diyoki ölene kadar da olsa ben onları ayırmak için ugraşacam sebebi sadece sözlümün bana cok düşkün olması okadar ne yaptıysam boş ben oğlunu ona yakınlaştırdıkça o benden almaya calışıyo ne yapacam bilmiyorum cok takıntılıyımdır bide ben umursamadan da duramıyorum allah sonumuzu hayır eder inşallahBen aslen Kayseriliyim ama doğma büyüme İstanbulluyum .Benim kültürüme çok farklı gelmişti ama insan nelere alışmıyor ki .Sevgi saygı hoşgörü olduktan sonra insan herşeye alışır hatta Malatyalılara bile .
Size şöyle bir örnek vereyim benim 4 görümcem 3 kaynım var ve rahmetli kayınvalidem hep oğlanlarında kalırdı sağolsun.Kızlarım el kapısında derdi .El kapısı filan yok artık .Kızlarının hepsi de devlet memuru idi .El kapısı kadın çalışmadığı zaman geçerli .Eve sen ekmek getireceksin ama ananı getiremeyeceksin heee.Geçti o devirler .Eltimler ile ters düştü rahmetli .Ben sesimi çıkarmazdım hatırını kırmamak için yaşına hörmeten .Cenazesinde köylülerinin hepsi anneme teşekkür etti.Rahmetli bir tek senin kızından memnundu diye .Bu bile yeter bana .
ne mutlu sana ya belki inanmayacaksın ama ben kayınvalideme okadar iyi davrandım ki ilk sevgililik döneminde aman sinan anneni kırma annene bağırma analık hakkı diye biz sırf bu yüzden cok büyük kavgalar ettik sonra baktım ki benden nefret ediyo oğlum nasıl olurda beni değil seni dinler bahanesiyle bana görümceminin kudugu cümle aynen şöyle annem diyoki ölene kadar da olsa ben onları ayırmak için ugraşacam sebebi sadece sözlümün bana cok düşkün olması okadar ne yaptıysam boş ben oğlunu ona yakınlaştırdıkça o benden almaya calışıyo ne yapacam bilmiyorum cok takıntılıyımdır bide ben umursamadan da duramıyorum allah sonumuzu hayır eder inşallah
çok teşekkür ederim fikirlerini paylaştığın için görümcem tehdşt ediyo beni dedikodu yapmıyor kaynanam cok fena kendi söylemiyo direkt yüzüme oğlundan korkuyo diye kızına söyletiyor anladınız mı şeytan gibi çalışıyo akılları tek çıkar yolum sabretmek ama dediğim gibi cok aşırı duygusalım ben aşırı takıyorum her lafı sözü biraz fazla kırılganım umarım dediğiniz gibi olur sabrın sonu selamet e ulaşır allahım nice yılları nasip etsin sizede maşallah evliliğinizeAllah kolaylık versin .Ne yapın biliyor musunuz . 39 yaşındayım ,18 yılılk evliyim.Bu zamana kadarki gözlemlerime dayanarak söylüyorum.Politik olun .Bu tür kadınlar daha mutlu oluyor .Kimsenin dediğine kulak asmayın . Arkanızdan konuşuyorlar ya .Yüzünüze söylenmediği müddetçe önemsemeyin.Görümcenizin de maşallahı var anasını mı çekiştiriyor .O da tehlikeli gibi .Bu tür konuları konuşmak istemiyorum deyin .Ben eşim ya da nişanlım her ne ise onunla hallederim aile içi meseleleri deyin. Eğitimsiz ve cahil kadınlar ziyadesiyle dedikodu yapıp sinir bozarlar . Dediğim gibi politik olun ve sabredin ..
Evet işte bahsettiğim de tam buydu malatyalı olduğun çok belli bedduayala bitirmişşsin şaşırmadım. Biz malatyalılar iyi insanlarız önyargılı olmayın tanımaya çalışın vb... Gibi şeyler söyleseydin şaşırabilir hatta tavrımdan utanabilirdim neyse ki çok kalmayacağız şehrinizde.Ben bi malatyalı olarak ikinizide kınıyorum,batıdaki bi şehirden bu şehre gelmiş olabilirsiniz ama bu şehri karalamaya hakkınız yok hele hele insanlarına berbatlar diyecek kadar kendinizi kaf dağında görmeyin.dogudaki hiçbi şehirdeki insan sizin bulunduğunuz şartlara sahip değil ne eğitim olarak,ne giyim kuşam olarak, ne maddi açıdan,ne yaşam tarzı olarak.''Bi günaydın bile demiyolar ''diyosun sen günaydın demeyi denedin mi? yoksa burda olduğu gibi tepeden mi baktın insanlara.''Hilton açıldı yeni roof u gayet nezih'' diyosun burdaki insanların hiltonda kalacak kadar paraları yoktur olsada bunu dile getirecek kadar görgüsüz değiller.İkinizede ALAH dünyanın en ücra köşelerini göstersin temennim bu
Betdua değil tam aksine dua bu, ücra köşeleri görün ki bu memleketin kıymetini biletini. Çok kalmayacağıza üzüldüm desem yalan olur :).Malatya insanını tanımaya çalışsan ki nolur bu onyargiyla. Malatya yi direk cehennem olarak anlatıyorsun burda.benim tavrım karşımdaki insanın tavrına göre değişir.sen bu " malatyanin trafiği ve insanları berbat"dersen benden yumuşak bi tavır bekleme.her neyse çok kalmayacağıza sevindim :) şimdiden GULE GULEEvet işte bahsettiğim de tam buydu malatyalı olduğun çok belli bedduayala bitirmişşsin şaşırmadım. Biz malatyalılar iyi insanlarız önyargılı olmayın tanımaya çalışın vb... Gibi şeyler söyleseydin şaşırabilir hatta tavrımdan utanabilirdim neyse ki çok kalmayacağız şehrinizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?