8 ay önce Zercan Hn. muayene oldum gebelik istediğimi söyledim gerekli tetkikler yapıldıktan sonra test sonuçlarında bir olumsuzluk olmadığı hsg ile tüplerin durumuna da bakılması gerektiğini söyledi. Anestezi ile ameliyathane de hsg çekildi,uyandığımda çok fazla kanamam olmuştu 2 güne kadarda devam etti. Sağ tüpte hafif bir geçiş gördüm gibi dedi ama sonuçlarda hiç belirgin değildi kendisi de emin değildi zaten. Sol tüpte de hidrosalpinks yani sıvı dolumu olduğu, bu durumdan dolayı normal yolla gebelik olsa bile bu sıvının düşüğe sebep olacağı, laparoskopi ile tüplerin bağlanması gerektiği söylendi. 8 ay boyunca psikolojik olarak ne çektiğimi bir ben bilirim. Kendisine güvenerek laparoskopi yaptırmaya karar vermiştim. O süreçte yolumuz İstanbul’a düştü ve içimizdeki şüphelerden dolayı bir de orada çok ünlü başarılı bir merkezde hsg çekimine karar verdik. Hsg çekimine başlamadan hemen önce Zercan Hanım’ın çektiği Hsg görüntülerini doktoruma gösterdiğimde eski usül çekildiği ve hava kaçırılmış olduğunu söyledi. Hemen sonrasında gelişmiş aletler ile sadece 4 dk içerisinde ağrısız bir şekilde sıfır kanama ile hsg çekimi gerçekleşti ve gözlerimle iki tüpten de o sıvı akışının geçişini gördüm. Doktorum tüplerin gayet sağlıklı bir durumda gebeliğe engel herhangi bir durum olmadığını söyledi. Şok oldum sevinmeli miyim yoksa üzülmeli miyim o an duygu karmaşası içindeydim. İstanbul dönüşü tüplerimi aldıracakken böyle bir sonuç ile karşılaştık iyiki de ikinci defa hsg çektirmişim ve dönüşü olmayan yollara girmekten kıl payı kurtulmuşum. Bu