Aslında sorun tam olarak " mal" kelimesi değil Bilgece .Ya ben bu konudaki yorumlari okuyunca niye bu kadar güldüm acaba?
Siz hic mi kardesinize mal demediniz?
Demedik demeyin lutfen ya.
Ben yegenime bile diyorum.
O zaman lan kelimesini de kullanmayin.
Lan daha kötü.
Valla bazen cok komik oluyorsunuz.
T tugsem_10 sen kardesine aldirma, daha ergenlikte. Ama benim kardesim bana böyle saygisizlik yapsaydi tokadı yerdi orasi da ayri mesele.
Acaba evlendin diye sana ofkeli olabilir mi?
Aslında sorun tam olarak " mal" kelimesi değil Bilgece .
Konu sahibinin kendinden 10 yaş küçük kardeşinden düşman gibi bahsetmesi.
Bu çocuk ergenlikte ve üstelik küçük yaşta babasını kaybetmiş.
Benim kardeşimle aramdaki yaş farkı da aynı ve aynı yaşlarda bizde babamızı kaybettik.O yaşta babasını kaybetmek bir çocuk için travma sebebidir ,biz yıllarca uğraştık kardeşimin psikolojisini düzeltmek için.Hep yanında olmaya çalışıp(ki evliydim ben) tatile hiç onsuz gitmedim yıllarca,2yıla yakın bizimle yaşadı.Yaş farkı büyük olduğu için onuda hep çocuklarım gibi gördüm,koşulsuz sevdim.Yaptığı hatalarda yanında olmaya çalıştım.
O yüzden konu sahibide gelip 15 yaşındaki çocuk gibi kardeşinden düşman gibi bahsedince çok acayip geldi bana.
Sizle ayni fikirde olmayanlara neden sirtariyosunuz anlamadim yok hecele yok iyi oku .... herkes sizle ayni fikirde olmak zorunda degil... konu aciyorsaniz iyi kotu karsit yorumlarada saygi duyun... pohpohlamak zorunda degiliz heralde sizi ...bencede olmayın
öyle bir niyetim olsa daha sert tepkiler verirdim.ben "ablacık" kelimesindeki laubaliliğe istinaden demiştim bir de dediğiniz konuya açıklamaya yetişemediniz sanırım.kimisi kendine yapılan her türlü saygısızlığı karşısındakine hak olarak düşünüyorsa saygım sonsuz tabi.Sizle ayni fikirde olmayanlara neden sirtariyosunuz anlamadim yok hecele yok iyi oku .... herkes sizle ayni fikirde olmak zorunda degil... konu aciyorsaniz iyi kotu karsit yorumlarada saygi duyun... pohpohlamak zorunda degiliz heralde sizi ...
ben onun yaptıklarının onda birini yapsam sırtımda kırılmadık eşya kalmazdı heralde,Öyle gardaşa böyle abla. Evlenmişiniz hala çoluk çocukla uğraşıyonuz. Hiç mi ergenlik yaşamadınız veya çıkamadınız? Erkekler belli dönemlerde böyle olurlar yapacak bir şey yok.
Aslında sorun tam olarak " mal" kelimesi değil Bilgece .
Konu sahibinin kendinden 10 yaş küçük kardeşinden düşman gibi bahsetmesi.
Bu çocuk ergenlikte ve üstelik küçük yaşta babasını kaybetmiş.
Benim kardeşimle aramdaki yaş farkı da aynı ve aynı yaşlarda bizde babamızı kaybettik.O yaşta babasını kaybetmek bir çocuk için travma sebebidir ,biz yıllarca uğraştık kardeşimin psikolojisini düzeltmek için.Hep yanında olmaya çalışıp(ki evliydim ben) tatile hiç onsuz gitmedim yıllarca,2yıla yakın bizimle yaşadı.Yaş farkı büyük olduğu için onuda hep çocuklarım gibi gördüm,koşulsuz sevdim.Yaptığı hatalarda yanında olmaya çalıştım.
O yüzden konu sahibide gelip 15 yaşındaki çocuk gibi kardeşinden düşman gibi bahsedince çok acayip geldi bana.
O da sizin ailenizin sorunu işteben onun yaptıklarının onda birini yapsam sırtımda kırılmadık eşya kalmazdı heralde,
bilmem ben mükemmel bir ailede yetişmedim sonuçta benden başka herkes yetişmiş mükemmel bir ailedeO da sizin ailenizin sorunu işte
Ablacik kelimesini sizin tahamulsuzlugunuze kullandim biraz ozveri cok degil biraz sevgi kardesiniz sevgi yoksunlugundan boyle davraniyor birde tam tersine davranin bakalim ne karsilik alacaksiniz....öyle bir niyetim olsa daha sert tepkiler verirdim.ben "ablacık" kelimesindeki laubaliliğe istinaden demiştim bir de dediğiniz konuya açıklamaya yetişemediniz sanırım.kimisi kendine yapılan her türlü saygısızlığı karşısındakine hak olarak düşünüyorsa saygım sonsuz tabi.
Mükemmellikle alakası yok adil olmakla var. Yani bizde ben yaparsam ağzım burnum kırılır ama kardeşim yaparsa hiçbirşey olmaz durumu yok. Herkese aynı kural uygulanır. Fakat sizin kardeşiniz ergenlik çağında belli ki. O yüzden böyle bahsetmeyin, birçok erkek böyle sorunlu olabiliyor bu yaşlarda ama daha sonra duruluyorlar. Yapacağınız tek şey beklemek, çocukla çocuk olmayın sizi sevmediğinden değil içinde bulunduğu durumdan bu şekilde davranıyordur.bilmem ben mükemmel bir ailede yetişmedim sonuçta benden başka herkes yetişmiş mükemmel bir ailede
yoo ben güzel dille ondan hiçbir olumlu cevap almadım.ablacım bile demez.mesela ödev yapıcak bana ihtiyacı var.ama zamanı da var.o gün müsait değilsem bile hep baskı yapar.ödevini tamamen üstüme yıkar.bazı ödevleri vardı ki ilkokul çocuğuna versen yapar.bilgisayarda onu da bana yıkmaya çalışır sen yapabilirsin dediğimde küfür eder.lanet okur.üstüne karşılık vermem annemde "oğlum doğru konuş yada düzgün konuş o senin ablan" diyeceğine kendini ortaya koyup o ödevi yap der baskı yapar yalvarır.illa gücünü kardeşime doğruyu anlatmakla değil bana ödevi yaptırmakta baskı olarak uygular.sizde böyle muameleya bayılırsanız bir yorum yapamayacağım.Ablacik kelimesini sizin tahamulsuzlugunuze kullandim biraz ozveri cok degil biraz sevgi kardesiniz sevgi yoksunlugundan boyle davraniyor birde tam tersine davranin bakalim ne karsilik alacaksiniz....
Ya ben bu konudaki yorumlari okuyunca niye bu kadar güldüm acaba?
Siz hic mi kardesinize mal demediniz?
Demedik demeyin lutfen ya.
Ben yegenime bile diyorum.
O zaman lan kelimesini de kullanmayin.
Lan daha kötü.
Valla bazen cok komik oluyorsunuz.
T tugsem_10 sen kardesine aldirma, daha ergenlikte. Ama benim kardesim bana böyle saygisizlik yapsaydi tokadı yerdi orasi da ayri mesele.
Acaba evlendin diye sana ofkeli olabilir mi?
ben karşılık vermesem de küfür ediyor diyorum ya neyse 13 yaş olsa tam bilinçsiz zamanı dicem ama ergenliğin 3. çeyreği bitti sayılır.Mükemmellikle alakası yok adil olmakla var. Yani bizde ben yaparsam ağzım burnum kırılır ama kardeşim yaparsa hiçbirşey olmaz durumu yok. Herkese aynı kural uygulanır. Fakat sizin kardeşiniz ergenlik çağında belli ki. O yüzden böyle bahsetmeyin, birçok erkek böyle sorunlu olabiliyor bu yaşlarda ama daha sonra duruluyorlar. Yapacağınız tek şey beklemek, çocukla çocuk olmayın sizi sevmediğinden değil içinde bulunduğu durumdan bu şekilde davranıyordur.
Daha çok üzüldüm kardeşinize.çok güldüm size ben hiçbir tepki vermeden sonuna kadar düşman gibi davranan kardeşimden kanatlı melek gibi bahsetmemi istiyorsunuz herhalde.ne bilim doğru yolda giderken kimsenin işine karışmazken niye yürüyon diye sövene öpücük atayım o zaman
İşte babası da olmayınca başında daha fazla etkileniyordur, ne de olsa başında sus dur diyecek kimsesi yok. Kendi haline bırakın benim kuzenim de öyleydi zamanla düzeldi. Bir komşumuz vardı daha fenaydı hatta acaba kafasında problemleri mi var diye düşünürken şuanda gayet kendinde akıllı bir insan oldu. Ama işte beklemek ve sabretmek gerekiyor..ben karşılık vermesem de küfür ediyor diyorum ya neyse 13 yaş olsa tam bilinçsiz zamanı dicem ama ergenliğin 3. çeyreği bitti sayılır.