• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyajsız da güzel olmak mümkün mü?

Makyaj bilincli cikarilmis birsey bence.surekli yapan unlulerin filan gercek suratlari nasil olmus onca boyadan.hepsi zararli kimyasal.ayrica erkekler genelde dogal gorunumu seviyor.benim esim bana dugunumde bile makyaj yaptirmadi.gozlere bi surme yeterde artar bile en guzel makyaj o cok seviyorum.arkadaslarinizi dinlemeyin gercek cildinizle daha guzelsinizdir emin olun

Aloe veram var evde. Onu da sürüyorum. Sanki etki etmiyor gibi. Yaza yaza anladım ki yüzüme sürmediğim nar ekşisi kalmış 😊 Bir üyenin tavsiyesi üzerine soğuk sıkım çörek otu yağına başladım. Umarım iyi gelir. Hoş, yağlı ciltler için tavsiye edilmiyor ama belki cildim tongaya düşer.

Haha aynı ben. Annem çiş faydalı deseler onu da sürcen suratına diyor artık. Çörekotu yağını egzema için kullanıyorum ben, ağır bir yağ, yağlı cilde iyi geleceğini zannetmiyorum.

Yorumlardan anladım ki bu nemlendiriciler sadece bana özel sivilceler hortlatıyor. Moralimi bozuyor bu durum. Gece nemlendirip, sabah bebek bebek gibi kalkayım diye ne zaman sürsem yüzümün en olmayacak yerinde sivilce pörtlüyor. Üstelik sivilcelerden kurtulmak için hap kullanıp aylarca kan verdim. Ama geri dönüyorlar bu sayede.

Kullandınız mı bilmiyorum ama la roche posay effaclar serisini tavsiye ederim.
Nemlendiricisini ve temizleme jelini kullanıyorum ben.

Ben de ne kullansam sivilce yapıyordu. Senelerce doktor kapısı aşındırdım zaten.

Kıştan beri kullanıyorum. İlk başta biraz sivilce yaptı ama sonra düzeldi cildim.
O ilk sivilce dönemi yüzünden internette baya gömen olmuş ürünü. Ama ben nemlendirmesini beğendiğim için devam ettim, sonrasında bozduğu her şeyi toparladı.

Sabah ve akşam makyajımı temizledikten sonra kullanıyorum.
Kullanmaya başladığımdan beri cildim yağlanmıyor ama kurumuyor da. Normal esnekliğine devam ediyor.
O yüzden sivilce de çıkmıyor regl dönemi dışında.
Eski kızarıklıklarımı da düzeltti biraz.
Şu an çılgınca reklam yaptım ama denemediyseniz tavsiye ederim :KK16:

Kullandınız mı bilmiyorum ama la roche posay effaclar serisini tavsiye ederim.
Nemlendiricisini ve temizleme jelini kullanıyorum ben.

Ben de ne kullansam sivilce yapıyordu. Senelerce doktor kapısı aşındırdım zaten.

Kıştan beri kullanıyorum. İlk başta biraz sivilce yaptı ama sonra düzeldi cildim.
O ilk sivilce dönemi yüzünden internette baya gömen olmuş ürünü. Ama ben nemlendirmesini beğendiğim için devam ettim, sonrasında bozduğu her şeyi toparladı.

Sabah ve akşam makyajımı temizledikten sonra kullanıyorum.
Kullanmaya başladığımdan beri cildim yağlanmıyor ama kurumuyor da. Normal esnekliğine devam ediyor.
O yüzden sivilce de çıkmıyor regl dönemi dışında.
Eski kızarıklıklarımı da düzeltti biraz.
Şu an çılgınca reklam yaptım ama denemediyseniz tavsiye ederim :KK16:
Cilt bakımı, makyaj dendi mi akan sular durur benim için. KudrAlobar KudrAlobar ın dediği gibi bebek çişi sür mükemmel oluyor deseler denerim o derece 😂 Tavsiyeler için teşekkür ederim

Bende buğdayım sarı alt tonlulardan. Makyajsız evet hasta gibi duruyoruz. Fakat ben sabah ve akşam cildimi temizleyip yüzüme ışıltı ve canlılık veren bi nemlendiriciyle bu sıkıntıyı çözdüm. Çok nadir rimel kullanıyorum o kadarcık. Ama bakım çok önemli.

Kışları dermaroller, c vitamini hyüluronik asit serumları ve yine nemlendiriciye devam ediyorum. Yazları temizleme ve nemlendirici. Tabi ki yaz kış güneş kremi :)
Hangi ışıltılı nemlendirociyi kullaniyorsunuz?Karma ve hassas ciltlerde uygun mudur?

olur tabi, bb shine yaptırırsın, ipek kirpik taktırırsın, dudak kontürü ohh, sonra duşa gir çık aynı güzelliktesin:)

işin sırrı düzenli temizlik ve güneşten korunmak bence.

sabah akşam düzenli yıkıyorum cildimi. sık sık peeling yapmaya çalışıyorum öyle çok alengirli şeylere gerek yok garnierinki benimki. baya aydınlanıyor cildim.

sivilce yapmayan güneş koruyucu bulamadım ben. o yüzden sürmüyorum ama güneşe çıkmıyorum. ona rağmen arabada bile renk eşitsizliği oldu yanaklarımda. o yüzden sivilce yapmayan güneş kremi önereceklere minnettar olurum. bioderma nınkini deneyecektim ama bi sivilce patlamasını daha yaşamayı kaldırmak istemiyorum o yüzden denemedim. benim olunca çok kötü oluyor kurtulması lekesi falan uğraşmadan geçmiyor o yüzden
Sivilce yapmayan güneş kremi avene nin renkli 50 faktorluk yagsiz kremi bana iyi gelmisti yok gibi hemde renk veriyor hafif☺

O saydığın kişilerde makyaj yapıyor
Makyaj kusur kapatmak için yapılır
Gözaltına kapatıcı kullanmak önemli
Fondoten sürmesen bile
Biraz maskara göz kalemi ve nude bir ruj tamamdır
Bunlardan daha önemlisi temiz ve nemli bir cilt yağdan arınmış

Çok hafif sadece canlı görünmek için yapabilirsin yüzüne hiç fondötenle bb cc kremleri dahi sürmeden hafif bir nemlendirici ve allık hafif kendi dudak rengin tonunda bir ruj kirpiklerine hafif bir maskara makyajın var ama yok gibi doğal oluyor sanki zaten hep öyleymişsin gibi daha canlı kalem vs çekince makyaj yaptığın belli oluyor istersen yapabilirsin de

Malesef ünlülern makyajsız sandığınız fotoğraflarında bile bir ton makyaj ya da shop var.ama makyajsız da güzel olan insanlar olduğu aşikar.Ayrıca son zamanlarda günlük hayatta eyeliner kullanmak biraz demode oldu.Makyajlar da çok hafifledi fark ederseniz.Sürekli eyeliner kullanmak asıl yüze yabancılaştırıyor insanları.Bence eyelinerı bıraktıktan bir süre sonra alışırsınız eyeliner sürmek garip gelir.Ayrıca kaşların şekli ve rengi de gözleri çok değiştiriyor.Cilt bakımını biraz kuvvetlendirip en uygun saç ve kaşı bulursanız kendiniz için bence daha iyi hissedeceksiniz.Bir de ipek kirpik vs gibi yöntemler gözleri çok deiştiriyor.Yüze aydınlık ve canlılık verecek nemlendirici besleyici bir krem sürerseniz tamam.Siyah eyelinerın yerine de kahve ya da mürdüm eyelinerı ince bir şekilde çekmek de iyi ve daha doğal görünümlü bir seçenek oluyor.Ayrıca zaten makyaja ihtiyaç duymayacak kadar güzel olduğunuza da eminim.Makyaj bir esaret bence(uzun yıllar hergün full makyaj gezmiş ve artık bıkıp bırakmış biri olarak yazıyorum)

Haha aynı ben. Annem çiş faydalı deseler onu da sürcen suratına diyor artık. Çörekotu yağını egzema için kullanıyorum ben, ağır bir yağ, yağlı cilde iyi geleceğini zannetmiyorum.

cildin alt katına kadar inebilen tek yağ kuşburnu yağı. diğer yağlar özellikle de fungal aknesi olan insanlar için kesinlikle yasak, kendi haline bıraksanız iyi olacak cildi kötüleştirmiş olursunuz. fungal akne tamamen yağdan besleniyor ve tanıdığım bir çok insanda olan bir şey (hani yazın alnınızda minik pütürler olur ya ucu olmayan, işte o) hele hindistancevizi yağı sürüp yatanlar var bu yağ cilt için ağır bir yağ.

bu arada ben de makyajsız bakım sırlarımı söyleyeyim, saçlar çok önemli öncelikle. balıksırtı 2 yandan örüp gece uyuyorum sabah açıyorum, inanılmaz güzel dalgalar oluyor. kirpik makası ile kirpiklerimi kıvırıp şeffaf rimel ile kirpiklerimi ve kaşlarımı tarıyorum.

renkli dudak nemlendiricisi sürüyorum (ruj gibi peçetede iz bırakmıyor zaten cilt hemen emiyor)

renkli güneş kremi sürüyorum bilmiyorum o makyajdan sayılır mı

plajda fotoğraf falan çekeceksem en azından böyle yapıyorum tüm gün makyaj ağırlığı hissetmeden fotoğraflarda doğal çıkarak böyle gezebiliyorum

Makyajsız kalın zaten herkes birbirine benziyor artık. Düz fön, eyeliner, şişik gibi dudaklar. Siz makyajsız mutluysanız kime ne

Sürekli makyaj yapan bir insanı makyajsız gördüğümde bana soluk gelir. Makyaj gerçekten insanı değiştiren bir şey. Bir allık bir rimel bir parlatıcı olsa bile insana farklı bir hava katıyor. Hafif makyaj ve temiz saçlar çok güzel duruyor. Kendini daha iyi hissedeceksen neden yapmayasın ki.

Ben makyajla rahatsız hissedenlerdenim. O nedenle kimin bana nasıl baktığı ile ilgilenmiyorum. Rahatsam mutluyum çünkü.

Merhaba hanımlar aslında büyük bir dert mi bilemiyorum ama fikirlerinizi almak istedim. Ben makyaj yapmayı çok sevmeyen biriyim aslında seviyorum ama makyajsız doğal yüzler daha çok ilgimi çekiyor. Eskiden pek makyaj yapmazdım arkadaşlarım hep makyaj yapmamı tavsiye ederdi çünkü makyajla bakımlı olmayı aynı kefeye koyuyorlar. Yüzümde hiç leke sivilce yok fakat pek beyaz tenli değilim koyu buğday gibi ve sarı alt tonlu sanırım emin değilim. Gözlerim kahverengi yani yüzüm güzel aslında ama belirgin bir özelliğim yok dudaklarım normal boyutta. Sürekli eyeliner kullanmaya başladım öbür türlü ölü balık gibi bakıyorsun çok ifadesizsin diyorlar. Mesela makyajsız da güzel olan ünlülere gıpta ediyorum Neslihan Atagül,Beren Saat falan. Sizce güzellik ve bakım makyajla doğru orantılı mıdır? Makyajsız da fresh ve duru bir görünüm nasıl kazanabilirim? Özellikle eyeliner takıntımdan kurtulmak istiyorum..
Eger guzel degilsen, olsa olsa sadece bakimli olursun. Belirli bir ozelligin yoksa, makyaj yapmaktan baska yol yok maalesef
Bazilari dogustan cok guzel oluyor, Allah vergisi ne diyelim.

Bende yapmiyorum ama bence yas gectikce ihtiyac duyuyorsun.. nemlendirici dudak kremi standart seyler zaten.

Yaş geçtikçe daha az ürünle maksimum sonuç almak istiyorsun. Ergenleri görüyoruz düğün şarkıcısı kadar boya var suratlarında. Üzerinde lisa üniforması olup fondoten pudra allık ne varsa sürmüş mübarek. Bu da zaten zemini kötü olan cildin daha da kötü durmasına sebep oluyor. Cilt hava almıyor ki tabi çilek tarlası gibi olur. İyi temizlenmiş nemlendirilmiş bir cilt ay gibi parlar zaten makyaja çok gerek yok çok gençken. Erken yaşlandırıyorEn Büyük TÜRKİYE

Doğuştan genetik göz altlarım eroinman gibi Malesef asla makyajsız gezemiyorum. Ama seviyorum ruju rimeli ojemle ruju u kombinlemek en büyük hobi im 😂😂😂
Ama İpek kirpik cilt bakımlarına git bol krem kullan ara sıra aylaynır çek daha güzel değişik gelir sürekli aylaynır rimel rujlu olnak özel günlerde bir fark yaratmamaya sağlıyor sadece 😕

Back