- 31 Ağustos 2014
- 59
- 7
- 13
- Konu Sahibi katarina176
-
Benim yaşım makyaj için baya küçük ama naparsın arkadaş ortamı o bu insan hevesleniyor ve yapmak istiyor. Maskara zaten kullanıyorum ama cildimde nerdeyse hiçbişey yok olmasına rağmen acaba Maybiline BB krem kullansam bu yaşta ne olur. Cildime çok zarar verir mi? Zaten arkadaşım yüzüme bakıp kesinlikle gerek yok diyo ama çok hafif çillerim var belli değil ama ben göriüyorum ve uykusuz kalınca gözümün altı canımı sıkıyo yinede erken makyaja başlayan varsa danışmak istedim sizce alıyım mı? Lütfen yatrdımcı olun belki de hata yapıyorumdur. Şimdiden teşekkürler
Benim yaşım makyaj için baya küçük ama naparsın arkadaş ortamı o bu insan hevesleniyor ve yapmak istiyor. Maskara zaten kullanıyorum ama cildimde nerdeyse hiçbişey yok olmasına rağmen acaba Maybiline BB krem kullansam bu yaşta ne olur. Cildime çok zarar verir mi? Zaten arkadaşım yüzüme bakıp kesinlikle gerek yok diyo ama çok hafif çillerim var belli değil ama ben göriüyorum ve uykusuz kalınca gözümün altı canımı sıkıyo yinede erken makyaja başlayan varsa danışmak istedim sizce alıyım mı? Lütfen yatrdımcı olun belki de hata yapıyorumdur. Şimdiden teşekkürler
Çok teşekkürederim. Evet cildin baya güzel ama aynı tonda değil birazcık elmacık kemiklerin daha açık gibi ama sanırım biraz daha heveslenene kadar kullanmıycam belki bir yıl sonra falan dermokozmetiklere bakabilirim. Çillerinde bi kaç kez doktora benim yazları şapka takmayınca güneş yanığı oluyor alnım da bi yer ama kremi sürüp şapka takınca hiçbişey kalmadı çillerimden falan bahsetmedi o derece yok gibi hafif bi kırmızlık bile değil yakından küçük birkaç nokta gibi minnacık artık dert etmiyorum onları ama artarsa doktor. Yaşımıda merak ediyorsan 15ben erken yaşta başlamadım da yine de cevap yazayım dedim. bence cildin güzelse bb kreme falan gerek yok diye düşünüyorum cilt bakımına önem ver temizle nemlendiricini sür ilerde siyah nokta vs problemin olmaz en azından temiz bir cilt her zaman iyidir. çilleriin fazlaysa eğer bi cildiyeye gidip cildine uygun ürünler alabilirsin bence çillerinin daha fazla artmaması ve geçmesi için. kaç yaşındasın bilmiyorum ama bence sana rimel veya bi eyeliner yeterli olur diye düşünüyorum. ne kadar bb krem de olsa kozmetiklerin mutlaka bi zararı vardır diye düşünüyorum küçük yaşta başlamamak lazım. özel günler de bende yapmak istiyorum falan diye düşünüyorsan iyi markadan allık al allık kullanabilirsin mesela ya da illaki bb krem düşünüyorsan da dermokozmetik ürünler kullan eczane den danışabilirsin bitkisel içerikli makyaj malzemeleri de oluyor.
15 yaşındayım bi sene daha mı beklesem o zaman bide ben pek anlamam içerikleri falan iyimi kötümü nemlendirici bb kremde maybiline dedim ama içeriğine bakmadım senin dediklerin var mı yok mu o yüzden hangisi iyi falan sizin kullandığınz varsa bana önerseniz çok güzel olur. Demlenmiş çayı deniycem zaten uykusuz kalmayınca bşi olmuyoda yinede bazen şişiyo. 20 yaşından sonra artar mı ki neden kullansam iyi olur? Zaten 5 yıl var dahaCanım kaç yaşındasın eğer 16-17 yaşındaysan arada bir her gün olmamak şartıyla bb krem, renkli nemlendirici tarzı ürünler kullanman pek zarar vermez.
Asıl önemli olan içeriği düzgün kaliteli ürünler kullanman ve mutlaka her akşam yüzünü iyi bir temizleyici ile temizlemen, nemlendirmen gerekiyor.
Ben 14-15 yaşımdan beri nemlendirici kullanıyorum çünkü cildim çok kuru ve çok beyaz olduğum için güneş lekelerim vardır.
31 yaşındayım ve cilt bakımımı iyi yaptığım ve sadece haftada 1-2 kez fondöten vb. ürün kullandığım için cildim çok şükür gayet iyi durumdadır.
Göz altında şişlikler oluyorsa demlenmiş çaya pamuk batır sıkıp gözlerine kapat ve 10-15 dakika beklet şişliğini alacaktır.
Ama 20 yaşından sonra mutlaka hafif yapılı iyi bir göz altı kremi kullanmaya başlamalısın.
Ve mutlaka dermokozmetik markaları öneririm zaten büyük bir eczaneye gittiğin zaman seni yönlendirirler.
Bir de cildin erken yaşta sarkması veya kırışması biraz genetik biraz da sigara, alkol tüketimi, stres gibi etkenlere bağlı oluyor.
Sana bir tavsiyem de ilerde cilt bakım ürünü alırken mutlaka içeriklerine bak sls, paraben, petrolium, mineral oil vb. zararlı maddeleri içeren yüz ve göz altı kremleri, temizleyicilerini sakın alma.
Teşekkürler görüşleriniz içinerken yaşta makyajı hiç önermem. ileride erken kırışır cildin.
Ya siz beni yanlış anladınız bende öyle tipleri görüp makyaja soğuyorum ve kızlara ama ben onu yapmıyorum yapmadım ve zaten onuda kastetmedim bi rimel sürüyorum bazende dudağımı yememek için çok az bi dudak kremi bu kadar arkadaşlarımın da yüzü biraz problemli olduğu için fondoten falan sürmeye başladılar ama ben sadece hafif bi BB krem sürsem nolur diye sordum sen beni kokoş zannettin herhalde kusura bakma ama gerçekten öyle değilim. Zaten BB krem sürsemde de yine abartılı olmaz çünkü başka bişey sürdüğüm yok. Görüşün içinde saol :)Ya Allah aşkına küçük yaşta makyaj yapmayın, çocuk gibi görünün biraz, gençliğinizin temizliği, tazeliği, saflığı görünsün yüzünüzde. Zaten büyüyünce daha genç görünmeye çalışacaksınız yıllarca. Daha dün akşam eşimle bir yere gittik, yan masada kızlar (belli ki 15-16 yaşlarında) oturuyorlar, bi tanesinin makyajı o kadar abes duruyordu ki, büyümeye çalışmış da büyüyememiş gibi. Hemen hepsi böyle küçük yaşda makyaj yapanların. Kimbilir kendi yüzü ortaya çıksa ne kadar değişiktir. Ve eminim daha güzeldir makyajlı halinden... İşte bunlar hep özentiden oluyor.
Bir anda kadın gibi görünmek hoşunuza gidiyorsa yapın ama ben o kadar rahatsız oluyorum ki küçük yaşta makyaj yapılmasından... (15 yaş bence küçük makyaj için) Ve takdir ediyorum arkadaşları her türlü şeyi yapsa da onlara özenmeyerek/uymayarak her haliyle doğal kalan kızları.
dudak çatlayınca illaki krem gerekiyor tabi canım kullan bence. rimeli özel günler de kullan derim zaten çok kullanmamak lazım kirpiklerine bu yaşta zarar verme derim ilerde dökülme falan yaşarsın eyeliner kullanabilirsin bence çok abartmadığın sürece tabiÇok teşekkürederim. Evet cildin baya güzel ama aynı tonda değil birazcık elmacık kemiklerin daha açık gibi ama sanırım biraz daha heveslenene kadar kullanmıycam belki bir yıl sonra falan dermokozmetiklere bakabilirim. Çillerinde bi kaç kez doktora benim yazları şapka takmayınca güneş yanığı oluyor alnım da bi yer ama kremi sürüp şapka takınca hiçbişey kalmadı çillerimden falan bahsetmedi o derece yok gibi hafif bi kırmızlık bile değil yakından küçük birkaç nokta gibi minnacık artık dert etmiyorum onları ama artarsa doktor. Yaşımıda merak ediyorsan 15teşekürederim bide son sorum bu yaşta rimelin bi zararı yok dimi dudağım kışın soğuktan kuruyunca nivea dudak kremi falan bunlarda bi sakınca yoktur umarım son günlerdede eyeliner üzerinde çalışıyorum olacak tabi sizler uygun derseniz
Yam tersi 22 yasindayim ve makyaja gerek duymuyorumBenim yaşım makyaj için baya küçük ama naparsın arkadaş ortamı o bu insan hevesleniyor ve yapmak istiyor. Maskara zaten kullanıyorum ama cildimde nerdeyse hiçbişey yok olmasına rağmen acaba Maybiline BB krem kullansam bu yaşta ne olur. Cildime çok zarar verir mi? Zaten arkadaşım yüzüme bakıp kesinlikle gerek yok diyo ama çok hafif çillerim var belli değil ama ben göriüyorum ve uykusuz kalınca gözümün altı canımı sıkıyo yinede erken makyaja başlayan varsa danışmak istedim sizce alıyım mı? Lütfen yatrdımcı olun belki de hata yapıyorumdur. Şimdiden teşekkürler
Yorumlarınız için çok teşekkürler gerçekten yardımcı oldududak çatlayınca illaki krem gerekiyor tabi canım kullan bence. rimeli özel günler de kullan derim zaten çok kullanmamak lazım kirpiklerine bu yaşta zarar verme derim ilerde dökülme falan yaşarsın eyeliner kullanabilirsin bence çok abartmadığın sürece tabi
Evet aslında kimsenin ihtiyacı yok ama naparsın işte annemde 49 yasında düğünü hariç hiçbişey kullanmamış birazda insanın şartlarına bağlı tabi. Yorumun için teşekkürlerYam tersi 22 yasindayim ve makyaja gerek duymuyorum
Ne olursa olsun sonucta kimyasal bozma yuzunu erkenden sivilcelenirsin. Gencligin verdigi tazeligi bozmayin.ne bu kadar herkes kucuk kadin oldu yavrum ya . millet yasini kucultmeye calisir siz aksine... Yapma etme dicem kendim dinlicemmBenim yaşım makyaj için baya küçük ama naparsın arkadaş ortamı o bu insan hevesleniyor ve yapmak istiyor. Maskara zaten kullanıyorum ama cildimde nerdeyse hiçbişey yok olmasına rağmen acaba Maybiline BB krem kullansam bu yaşta ne olur. Cildime çok zarar verir mi? Zaten arkadaşım yüzüme bakıp kesinlikle gerek yok diyo ama çok hafif çillerim var belli değil ama ben göriüyorum ve uykusuz kalınca gözümün altı canımı sıkıyo yinede erken makyaja başlayan varsa danışmak istedim sizce alıyım mı? Lütfen yatrdımcı olun belki de hata yapıyorumdur. Şimdiden teşekkürler
Yok canım niye siz kendiniz dinleyesiniz. Herkesin yorumu benim için önemli ve tabii sizinkide. Ama ben yaşamı büyüyecek kadar asla makyaj yapmam yapmıycam yapmadım. Yinede teşekkürlerNe olursa olsun sonucta kimyasal bozma yuzunu erkenden sivilcelenirsin. Gencligin verdigi tazeligi bozmayin.ne bu kadar herkes kucuk kadin oldu yavrum ya . millet yasini kucultmeye calisir siz aksine... Yapma etme dicem kendim dinlicemm
Yok ya yaşamdan büyük görünmek hiç hoş görüneceğini zanetmiyorum aynada. Zaten ruj sürmüyorum koyu hiç sürmem dediğim gibi dudak kremi ve evet kalem sürmeyi seviyorum yakışıyo ama rimelide özel günlerde sürmeye çalışıyorum. Öğrencilik işte param yettiğince de malzemelerin en iyisini almaya çalışıyorum.Zaten konuyu da BB krem için açmıştım sayılır ve Vazgeçtim almaya biraz daha büyüyünce artık  bideCanim ben sana 12 yasinda makyaj yapmaya baslayan biri olarak soyluyorum. Eger ilwrde roaccutane gibi karaciger yaglanmasi yapan ve aynaya baktiginda kuru dudaklar catlak ve kirmizi kirmizi benekler gormek istemiyorsan yapma. Biliyorum bu cok onune gecilemez bi heves gibi gorunuyor ama nerdeyse yilimi doldurcam hala roaccutane kullaniyorum. Hala elimde cantamda cebimde bepantanele geziyorum. Bana sorarsan goz makyaji yapabilirsin cok abartmamak sartiyla. Mesela kalem cekebilirsin ama kalem cektiysen rimel surme yada koyu renk rujlar yerine yasina uygun pembis tonlarda parlaticilar sec. İnan yasindan buyuk makyajlar yapinca aynada kendine guzel gozukuyo olabilirsin ama disarda insanlar cikciklayarak bakiyorlar. Bi abla tavsiyesi sadece . Not: goz makyaji yaparkende gozune mikrop kaptirmamaya dikkat et steril makyaj malzemeleri kullan. Ve kaliteli makyaj malzemeleri bulundur.
Yok ya yaşamdan büyük görünmek hiç hoş görüneceğini zanetmiyorum aynada. Zaten ruj sürmüyorum koyu hiç sürmem dediğim gibi dudak kremi ve evet kalem sürmeyi seviyorum yakışıyo ama rimelide özel günlerde sürmeye çalışıyorum. Öğrencilik işte param yettiğince de malzemelerin en iyisini almaya çalışıyorum.Zaten konuyu da BB krem için açmıştım sayılır ve Vazgeçtim almaya biraz daha büyüyünce artık  bidesteril ne demek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?