• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makinede mürekkebe bulanan ceketim.

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Arkadaşlar şu an belki yanlış yere konu açtım ancak makineden çıkardığım ceketime (keten) başka bir ceketin cebinde kalmış kalemin mürekkebi bulaşmış. Nasıl çıkarabilirim? Ceketin her noktasında değil mürekkep iki üç noktada büyük ve yuvarlak şekilde mürekkep akmış. Şu an ıslak halde. O bölgedeki mürekkebi nasıl akıtabilirim. :KK43: Bu leke öyle böyle bir leke değil arkadaşlar. Zift gibi olmuş üç noktada. Bir lira boyutunda yuvarlak şekilde aşırı yoğun mürekkep lekesi. Çok pahalıya almıştım ceketi :(

Son düzenleyen: Moderatör:
mürekkebin en iyi düşmanı alkol diye biliyorum.

Saç spreyi sıkıp biraz bekleyin ve yıkayın, birkaç kez tekrarlayın gerekirse. Mürekkepte denemedim ama saç spreyi ile çıkmaz denen çoğu leke çıkıyor.

Sirke ve limon suyu ile citile

Aspirin sıkın. Benim ceketim öyle kendine gelmişti.

Tek geçerim, her lekeyi çıkarıyor.

Eklentiler

• F8D435F5-4C3F-4D26-9C0E-CF3DC2D270D5.webp
    F8D435F5-4C3F-4D26-9C0E-CF3DC2D270D5.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 40
yanliz bunlarin sadece birini deneyin,
ilk seferde cikaramazsaniz sonra cikarmasi daha zor olabilir.

Kuru temizlmeye sorun diyecegim ama,

benim ceketimde kullandiklari temizleyici hic ise yaramamisti,
cozum olarak koyu renge boyamistik en sonunda.

Marketlerde var mıdır nerede bulabilirim?
Ben internetten alıyırım
Google a yaz canım bir sürü site var, adresine geliyor
Veya amway satışı yapan kadınlar varsa etrafında ondan alabilirsin

Halidaki lekelerde de ise yarar mi ki ?
Halıda denemedim ama sofra örtüsündeki1 senelik havuç tarator salata lekesini bile çıkarmışlığı var.

Bir de leke alanı küçük ise rossman da satılan bu kalem var, bu da başarılı

Eklentiler

• 66EC0684-0BC3-46E9-B5BF-886A981924B0.webp
    66EC0684-0BC3-46E9-B5BF-886A981924B0.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 30
Hiç birşey yapmayın. Kaliteli bir kuru temizlemeciye gidin. Yanlis yapılan her işlem lekeyi sabitliyor. Benim abiye elbisem kuzenimin dökülen ojeyi asetonla silmesi yüzünden çöp oldu.

yanliz bunlarin sadece birini deneyin,
ilk seferde cikaramazsaniz sonra cikarmasi daha zor olabilir.

Kuru temizlmeye sorun diyecegim ama,

benim ceketimde kullandiklari temizleyici hic ise yaramamisti,
cozum olarak koyu renge boyamistik en sonunda.
Öyle moralim bozuldu ki. Daha bir yıl ancak olmuştur. Leke çıkarıcı bir deterjan aldım marketten. Onu deneyeceğim umarım çıkar. Çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Ben internetten alıyırım
Google a yaz canım bir sürü site var, adresine geliyor
Veya amway satışı yapan kadınlar varsa etrafında ondan alabilirsin
Çok teşekkür ediyorum. Marketten bir leke çıkarıcı deterjan aldım. Umarım işe yarar. Yoksa yazık olacak ceketime. :KK43:

Öyle moralim bozuldu ki. Daha bir yıl ancak olmuştur. Leke çıkarıcı bir deterjan aldım marketten. Onu deneyeceğim umarım çıkar. Çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

umarim cikar,

cikmazsa boyatmayi dusunun,
kendiniz de yapabilirsiniz, kuru temizlemeciler de yapiyor,
ben koyu renk halini de cok begenmistim, oyle de yillarca kullanmistim.

Hiç birşey yapmayın. Kaliteli bir kuru temizlemeciye gidin. Yanlis yapılan her işlem lekeyi sabitliyor. Benim abiye elbisem kuzenimin dökülen ojeyi asetonla silmesi yüzünden çöp oldu.
Aseton dökmedim aklıma geldi ama deneyemedim cesaret edip de. Çok teşekkür ediyorum bakayım umarım çıkar, zarar vermeyecek şeyleri deneyeceğim. Eğer çıkmazsa kuru temizlemeye götüreceğim.

umarim cikar,

cikmazsa boyatmayi dusunun,
kendiniz de yapabilirsiniz, kuru temizlemeciler de yapiyor,
ben koyu renk halini de cok begenmistim, oyle de yillarca kullanmistim.
Vizon renkli ceketim. Boyanır mı ki acaba?

Aseton dökmedim aklıma geldi ama deneyemedim cesaret edip de. Çok teşekkür ediyorum bakayım umarım çıkar, zarar vermeyecek şeyleri deneyeceğim. Eğer çıkmazsa kuru temizlemeye götüreceğim.
aseton sürün demedim. Yanlis. Elbisem kurubtemizlemedenonce aseton sürüldüğü için leme sabitlendi ve temizlemeci çıkaramadı. Çöp oldu

aseton sürün demedim. Yanlis. Elbisem kurubtemizlemedenonce aseton sürüldüğü için leme sabitlendi ve temizlemeci çıkaramadı. Çöp oldu
Çok pardon ben tamamen yanlış anlamışım ve karıştırmışım :) Yüksek dereceye ayarladım makineyi, bol bol da sıvı deterjan ile leke çıkarıcı deterjan ekledim şansım yaver giderse geçer. Geçmezse de artık yapacak bir şey kalmayacak. Size de çok geçmiş olsun umarım böyle bir şey yaşamazsınız bir daha.

Back
X