Makattan Kan Gelmesi

alliswell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
490
16
48
merhaba arkadaşlar.. makattan kan gelmesini uzun zamandır yaşıyordum hani kabızlıktan zorlamadandır diye düşündüm üstünde hiç durmadım

ancak internette araştırdım her durumda tehlikeli bi hastalık başlangıcı olabileceği gibi basur da olabilir yazıyor..

yarın zaten hastaneye gideceğim ama telaşlandım çünkü makattan yada ağızdan boru takıyorlarmış

nasıl bir tedavi olacakki..doktora gitmeye korkuyorum ya

bu arada bu bölümü inceledim yine aynı şikayette bulunanlar var ama onlarda zorlamadan kan gelmiş,bende azda olsa zorlama oluyor... :44:

Tuvalet esnasın da acı,ağrı,jilet kesiği gibi hislerde de eşlik ediyor mu kanamaya,bunlar eşlik ediyorsa ; anal fissür veya hemoroid olmuş olabilirsiniz :/ makatınızda elinize gelen şişlikler falan da var mı ? bende yukarda saydıgım herşey oluyo zaman zaman elime gelen şişliklerde var,sadece kanamam olmamıştı o da geçen hafta oldu 2 kere..
dıskınızı yumusak tutmaya çalışın bol su tüketin,bağırsaklarınızı harekete geçirecek besinler tüketmeye çalışın ve doktora da gitmeyi ihmal etmeyin. Umarım kısa zamanda atlatırsınız,Allah hepimize acil şifalar versin inşallah.

evet ağrı oluyor..yarın hastanede doktor napacakki insan utanıyor yani makatıma bakacak sonuçta..cahil gibi konuşuyorum biliyorum ama korkuyorum

evet ağrı oluyor..yarın hastanede doktor napacakki insan utanıyor yani makatıma bakacak sonuçta..cahil gibi konuşuyorum biliyorum ama korkuyorum
canım aynısı bendede oldu doktora resmen ayna gibi açıyosun ama utanma fissür çıktı bende hemoroid zaten vardı .. sendede öyledir büyük ihtimal

canım aynısı bendede oldu doktora resmen ayna gibi açıyosun ama utanma fissür çıktı bende hemoroid zaten vardı .. sendede öyledir büyük ihtimal

peki tedavisi nasıl oldu krem falan mı kullandın..yarını bi atlatsam bi şey istemiyorum yaaa

peki tedavisi nasıl oldu krem falan mı kullandın..yarını bi atlatsam bi şey istemiyorum yaaa

bi şurup verdi bide anestol krem tabi ağrı kesicide.. eğer tekrarlarsa ameliyat dedi.. olmadı şükür .. korkma bende panik olmuştum kanı görünce..utanmada..

bi şurup verdi bide anestol krem tabi ağrı kesicide.. eğer tekrarlarsa ameliyat dedi.. olmadı şükür .. korkma bende panik olmuştum kanı görünce..utanmada..

valla bugün 11:40 a randevu var ve neyseki doktor bayan..rüyama bile girdi .. umarım bende sizin gibi atlatırım :26:

seninki kolaymış ya zaten 1 dk bile sürmdi benimki sıkma canını için ferah olsun

Merhaba canim,

Bendede bu sikayet vardi tabii netten okudugumuz seylerde kabus gibi cokuyor insanin uzerine. Ama her zaman korkulacak birsey var anlamina gelmiyor bu tarz seyler.
1 gun once sadece yogurt yemistim ve su icmistim, bagirsaklarim temizlensin diye. bir gece oncesindede musil ictim yogurda katip tekrardan.

Musil ise yaradi ve bagirsaklarim temizlendi…daha sonra hastanede tekrardan makattan boyle siringa gibi birseyle iceriye sivi verdiler ve tekrar tuvalet ihtiyacim olustu…kalan artiklar temizlendi. Tekrar tekrar tuvalete gittim tabii. Kulaga igrenc gelsede normal bunlar.

Daha sonra ise gercek arastirmaya girdim…hava ve su verdiler makattan bir boru yardimiyla…garip bir his ama basa cikilmayacak birsey yok telas etme…
Belli bir yere kadar giriyorlar boruyla ve borunun ucunda kamera var ve sende karsidaki ekrandan izleyebiliyorsun bagirsaklarini hatta…

Iceriye hava ve su girdiginde garip bir his olusuyor insanda surekli gaz cikarmak zorunda kaliyorsun mecburen cunku iceriyede hava gonderiyorlar…bunda utanilacak birsey yok…kendini sIkmadan atlatirsin insaAllah…

alliswell,nasıl geçti muayene ? umarım kötü birşey çıkmamıştır :)

benimkine bakmadı sadece belitileri hafif bi yırtık gibi dedi aynen arkadaşın dediği gibi bana ağrı kesici hap bide krem yazdı günde üç kez kullan dedi..bi de bi şey banyosundan bahsetti onu anlamadım

eğer geçmezse tedavi yaparız dedi , neyseki belirtileri basur falan değilmiş

aynen sizin dediklerinizi eğer bu krem ve ağrı kesici bende işe yaramazsa yapacaklar galiba... umarım siz atlatmışsınızdır ? yani benim dayımınki ilerlemiş basur olmuştu ve o dışkısını yapamayacak hala gelmişti ( ve ameliyat oldu

bende şimdi umarım krem ve ilaç işe yarar diye dua ediyorum..

Son düzenleme:
çok sevindim ciddi birşey çıkmamasına :) doktorun bahsettiği muhtemelen sıcak su banyosudur. bir leğene sıcak su doldurup günde 3 kez en az 10'ar dakika oturuluyor. Ağrıların dinmesine yardımcı oluyor ve yaraların kapanmasını sağlıyormuş. bende sağlık ocağına gitmiştim bende muayene olmadım. doktor belirtilere göre basur başlangıcı olabilir dedi bana da krem ve ilaç verdi,ben pek düzenli kullanamadım ne yazık ki :/ tekrar çok geçmiş olsun,hepimiz en kısa zaman da bu dertten kurtulalım inşallah :)

canım dediğim gibi fisür çıkmış çok şükür aman bunla kalsın geçmiş olsun :)

canım dediğim gibi fisür çıkmış çok şükür aman bunla kalsın geçmiş olsun :)

şu anestol pomad ı kullanmak baya zor..bana ne kadar kullanmam gerektiği konusunda bi şey söylemediler..parmak ucuma biraz sürüp uyguladım yalnız çok zorlandım cidden

çok sağolun..yalnız kremi uygulaması baaya zor... ne kadar kullandınız siz miktar olarak ?

bana doktorum anestol değil makat içine sıkmak için procto glyvenol krem vermişti,ben onu uygulayamadım yani makatın içine sokup sıkamadım,yeterince canım acıyordu bir de onu uygulamaya çalışmak büyük bir eziyet oldu benim için. anestol pomadı daha önce hemoroid ameliyatı olan bi tanıdıgımız önerdi. dışkılamadan önce parmağıma göz kararı sıkıp makatıma sürüyorum,acımı hafifletiyo biraz. ama miktar konusunda benimde bilgim yok,dediğim gibi göz kararı sıkıyorum :/

a bana doktor dışkılamadan önce yap demedi acaba bende mi öyle yapsam

bugün yine kan geldi off... bir gün kullandım gerçi hemen etkisini göstermez

bende önceleri dışkılamadan sonra sürüyordum,ama dışkılarken canım acıyor ve sonrasında ağrıya dönüşüp beni gün boyu mahvediyor düşüncesiyle dışkılamadan önce sürmeye başladım,nispeten canım daha az acıyor şimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…