canım aynısı bendede oldu doktora resmen ayna gibi açıyosun ama utanma fissür çıktı bende hemoroid zaten vardı .. sendede öyledir büyük ihtimalevet ağrı oluyor..yarın hastanede doktor napacakki insan utanıyor yani makatıma bakacak sonuçta..cahil gibi konuşuyorum biliyorum ama korkuyorum
canım aynısı bendede oldu doktora resmen ayna gibi açıyosun ama utanma fissür çıktı bende hemoroid zaten vardı .. sendede öyledir büyük ihtimal
peki tedavisi nasıl oldu krem falan mı kullandın..yarını bi atlatsam bi şey istemiyorum yaaa
bi şurup verdi bide anestol krem tabi ağrı kesicide.. eğer tekrarlarsa ameliyat dedi.. olmadı şükür .. korkma bende panik olmuştum kanı görünce..utanmada..
valla bugün 11:40 a randevu var ve neyseki doktor bayan..rüyama bile girdi .. umarım bende sizin gibi atlatırım :26:
alliswell,nasıl geçti muayene ? umarım kötü birşey çıkmamıştır :)
Merhaba canim,
Bendede bu sikayet vardi tabii netten okudugumuz seylerde kabus gibi cokuyor insanin uzerine. Ama her zaman korkulacak birsey var anlamina gelmiyor bu tarz seyler.
1 gun once sadece yogurt yemistim ve su icmistim, bagirsaklarim temizlensin diye. bir gece oncesindede musil ictim yogurda katip tekrardan.
Musil ise yaradi ve bagirsaklarim temizlendi…daha sonra hastanede tekrardan makattan boyle siringa gibi birseyle iceriye sivi verdiler ve tekrar tuvalet ihtiyacim olustu…kalan artiklar temizlendi. Tekrar tekrar tuvalete gittim tabii. Kulaga igrenc gelsede normal bunlar.
Daha sonra ise gercek arastirmaya girdim…hava ve su verdiler makattan bir boru yardimiyla…garip bir his ama basa cikilmayacak birsey yok telas etme…
Belli bir yere kadar giriyorlar boruyla ve borunun ucunda kamera var ve sende karsidaki ekrandan izleyebiliyorsun bagirsaklarini hatta…
Iceriye hava ve su girdiginde garip bir his olusuyor insanda surekli gaz cikarmak zorunda kaliyorsun mecburen cunku iceriyede hava gonderiyorlar…bunda utanilacak birsey yok…kendini sIkmadan atlatirsin insaAllah…
canım dediğim gibi fisür çıkmış çok şükür aman bunla kalsın geçmiş olsun :)
çok sevindim ciddi birşey çıkmamasına :) doktorun bahsettiği muhtemelen sıcak su banyosudur. bir leğene sıcak su doldurup günde 3 kez en az 10'ar dakika oturuluyor. Ağrıların dinmesine yardımcı oluyor ve yaraların kapanmasını sağlıyormuş. bende sağlık ocağına gitmiştim bende muayene olmadım. doktor belirtilere göre basur başlangıcı olabilir dedi bana da krem ve ilaç verdi,ben pek düzenli kullanamadım ne yazık ki :/ tekrar çok geçmiş olsun,hepimiz en kısa zaman da bu dertten kurtulalım inşallah :)
bana doktorum anestol değil makat içine sıkmak için procto glyvenol krem vermişti,ben onu uygulayamadım yani makatın içine sokup sıkamadım,yeterince canım acıyordu bir de onu uygulamaya çalışmak büyük bir eziyet oldu benim için. anestol pomadı daha önce hemoroid ameliyatı olan bi tanıdıgımız önerdi. dışkılamadan önce parmağıma göz kararı sıkıp makatıma sürüyorum,acımı hafifletiyo biraz. ama miktar konusunda benimde bilgim yok,dediğim gibi göz kararı sıkıyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?