selam hanimlar benim size bir sorum olacak. ben hergün yikanan birisiydim yani özellikle alt bölgemi temiz tutmaya özen gösteririm ama nedense bende haftada 1 kez makatim tahris oluyor. kirmizi oluyor ve yaniyor. gece yatarken bebek kremi sürdügüm zaman sabaha biseyim kalmiyor ama ben merak ediyorum sadece bende mi böyle? ve neden olusuyor? nasil önüne gecebilirim?
çok ciddi bir şey değildir.
hastalık hastası olmak sanıldığı kadar güzel bir şey olmasa gerek. nitekim makat ve vajina bölgenizin sürekli ıslak olması, gerekli kurulamayı yapmamanız zamanla orada mantar ve bakteriler için eşsiz bir ortam yaratır.
lütfen tuvaletinizi yaptıktan sonra tuvalet kağıdıyla cinsel uzuvlarınızı iyice kurulayın. makat bölgenizi kuruladığınız kağıdı vajinal bölgeye değdirmemeye çalışın.
ayrıca her türlü kozmetik krem kullanımını da bilinçsiz gerçekleştirmeyin. bazen o kozmetik ürünler de tahriş ve kızarıklığa yol açabilir.
bugünlerde iç çamaşırınızı günlük değiştirin. iç çamaşırınızda iz var mı saptamaya çalışın. izler nasıl bakın.
makat bölgenizden kan geliyor mu? kaşıntı var mı? tam olarak anüs bölgesinde mi?
nasur riski söz konusu olabilir. kabızlık sıkıntısı yaşıyor ve çok fazla ıkınıyorsanız bu durum tahriş ve çatlaklara yol açabilir.
ayrıca kaşıntı salt anüs değil makat civarındaysa bir kıl dönmesi riskinden de şüphelenmek lazım. kaşıntı tatlı mı, yoksa acı mı veriyor?
tüm bunlara dikkat edelim.
gerekirse ayrıntılar buradan ya da özelden paylaşın, yardımcı olmaya çalışayım.
en doğrusu doktorunuza görünmeniz.