arkadaşlar bu dertten kurtulduğum zaman kesinlikle yazacağım diyordum sırf bunun için siteye üye oldum ben iyileşme aşamasındayım Allaha çok şükür tabi bu kullandıklarım vesile oldu iyileşmeme bi kere progtolog lar yok fitiller miş bunlar ve türevleri anal fissür (makat çatlağı ) için değillll bunlar hemeroid için bu hastalığın kremi regtogesic di ve şu an türevi çıktı rectoderm ikisininde fiyatı 92 tl recete ile alınmıyo ilaç piyasaya yeniden sürüldü ben 6 aydır bu kremi takıp ediyorum ve sonunda ulaştım ama krem çok baş ağrısı baş dönmesi kalp atışı hızlandırması gibi bir sürü zorluyor insanı ama bünyem alıştı artık bu kremi takip ediyordum ama eczanelere daha gelmemişti artık var kremin büyük tuvalet ihtiyacının karşılandıktan sonra sürüleceği yazılıyor internette ama ben tuvaletimi yapmadan önce sürüp orda çatlak yüzünden kasılan kasımın açılmasını sağlayıp sonra tuvaletimi yapıyorum bu krem çatlak yüzünden kasılmış makat kasını açıyor ve normal insanlar gibi dışkılamayı sağlıyor dışkı sert bile olsa bu kadar net.Ben önceden sabah akşam sürerdim ama şimdi tuvaletimin geleceğini hissettiğim zaman ıkı dakıka önce masaj yaparak nohut büyüklüğünde olup makat dışına ve hafif içine sürüyorum genelde sabahları bir kere kullanıyorum tuvalet alışkanlığınıza bağlı bu ve beş dk sonra gidip tuvalat yaıpyorum kesinlikle aşırı ıkınmayın bu hastalık için çok tehlikeli doğum yapar gibi derin nefes alın verin bu kremi en az 1 yıl kullanacağım makat bir kere zorlansın en başa dönüyor doktor kontrolünde kullanın kremi biraz yan etkili zor bi krem makattaki kan basıncını arttırıp kas gevsetiyo bu hastalığın tek kremi rectoderm bbepantol destekleyici ama botoksunda ameliyatında amacı o kası gevsetmektir bunu bilin ve tuvaletten önce bu kremi sürmeden tuvalete gitmeyinnnnnn uzun oldu ama ben söz verdim bi çare bulursam paylaşacağım diyeee.Eğer bu kremde iyileştirmezse sonta botoks ama ameliyat olmamak için elimden geleni yapcam bu süreci uzatıcam Allah hepimize acil şifalar versin krem sürmeden önce makat her defasında yeniden çatlardı dışkılamada inşallah artık iyi olur...