makat çatlağı ameliyatı olacağım yardım (acil)

cecile84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
97
0
36
Samsun
Herkese iyi akşamlar. Lütfen bu rahatsızlığı çekmiş ve ameliyat tecrübesi olanlar bana yardımcı olsun. Öyle korkuyorum ki bana bir akıl verin lütfen. 1 seneden fazla süredir ara ara ağrı yaşıyorum. Bazen ağrılar çok çok fazla oluyordu. Ayrıca nöbetçi meme yapmıştı. 3 doktora gittim ve hepsi de kronikleşmiş anal fissür teşhisi koydu ve ameliyat şart, ilaçla geçmez dedi. En sonunda güvendiğim bir hekimde karar kıldım. Perşembe günü ameliyat olacağım. Benim sorum şu. Anestezi uzmanı belden iğne yapıp uyuşturacağız, hergün yaptığımız iş, hiç korkma acımıyor dedi. Genel cerrahi doktarım ise istersem genel anesteziye çevirebileceğimi söyledi. Ben iğnenin adını duyunca bile elimin ayağımın titremesini zor zaptediyorum. Stres ve heyecandan neredeyse kalp krizi geçiricem. Belden yapılan iğne çok acı yapıyormu? Belden aşağısı uyuşunca yapılan işlemi hissediyormuyum? Sonuçta bilincim açık olacak ve olup bitene şahit olucam. Genel anestezi istiyorum. Ama narkozun etkisinden çıkmam zaman alacak. Lütfen bana bir fikir verin. Çok ihtiyacım var. Yarın akşam üstü hastaneye yatışım yapılacak.

Anal fissür ameliyatı, ağrı sebebiyle sürekli kasılan ve bu yüzden makat bölgesine kan akımının azalmasına yol açan kas grubundan bir miktar kesilerek kan akımının artırılması işlemidir. Çoğu kere çatlağın kendisine bir işlem uygulanmaz. Ama çatlağın ucunda ele gelen şişlik fazlaysa ya da yara iyileşmesini hızlandırmak gerekiyorsa çatlak çıkarılabilir.Ameliyat oldukça kısa 5-15dk. ve başarı şansı çok yüksek bir işlemdir. Bu ameliyat lokal anestezi ile olabileceği gibi belden uyuşturma veya tamamen uyutma şeklinde de yapılabilir. Ancak işlemin kısa süreli olması, endişe, utanma hissi gibi sebeplerle genel anesteziyle olması tercih edilir.
Bnce hiç korkmana qerek yok cnm qercekten cok kolay bi ameliyattır ameliyattan sonra ağrı ve kanama olabilir ama yara iyileşmesini sağlayıcı tedbirleri uygulaması gerekir..umarım biraz yardımcı olabilmişimdir :)

Makat çatlağı aşırı kabızlık nadirde olsa aşırı ishal durumlarından kaynaklanır çoğu zaman bu yüzden öncelik her zaman beslenme kültürünüze özen göstermektir kuru gıdalardan uzak durmalı lifli ve posalı ürünler tüketmelisiniz. Yani hastalık oluşmadan önce siz kendinizi ondn korumalısınız açıkcası ben öyle yapıyorum elimden geldiğince sebze meyve posalı yiyecekler tüketiyorum sadece etrafımda çok insan da var hemoroid çatlak o yüzden bilgiye sahibim bu konuda ki arkadaşımda da oldu Doktor Yasir Bey lazerle tedavi uyguluyor kısa sürede bitiyr operasyon aklınızda bulunsun Yasir Gözü adı. herkese geçmiş olsun

Ben yaşamadım ancak yaşayan tanıdıklarım var.
2 Sezeryanlı doğum yapmış biri olarak az çok epidural hakkında da bilgim var.

Epidural anestezi uygulandığında, belden uygulanıyor ve gerçekten hiç birşey hissetmiyorsun.
Ameliyat esnasında da sakinleştirici verildiğinden, sen o an duygularında ne kadar heyecan yapsanda, biraz daha sakin ve bilincin hafif yerinde olmuyor desem yeridir.
Yine tabii ki bunu doktoruna sor, doğum ile bu işlem arasında fark var nihayetinde.

2. doğumum genel anestezi ile oldu, ilkinde de onu tercih etmeliymişim dediğim oldu doğrusu.
O yüzden tavsiyem genel anestezi olmandan yana.
Tabii işlem süresi de önemli, ameliyat basittir, kısa zamanda yapılıyordur ama onun işlemi uzun sürüyordur, bunu muhakkak doktora sor.

Öte yandan, korkma.
Eşimin kuzeni ve kuzeninin babası bu ameliyatı geçirdi 2 farklı zamanda.
2'si de ameliyat sonrası biraz sıkıntılı süreç atlatsalarda 1 ayda toparlandılar.
Sıvı tüketmen gerekecek ameliyattan sonra ve bol bol dinlenmen gerekecek.
Ama geçici bir süreç öyle düşün.
Ömür boyu yaşadığın acıları yaşamaktansa, 1 ay sıkıntılı bir süreç geçirip ardından ömür boyu rahat olmak bence daha iyi.

Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşir, hiç bir problem yaşamadan ameliyatı atlatırsın.
İnsanın hayat kalitesini bozan tarzda hastalıklar bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…