- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.991
İlginç bir tarif, başarılar :)
Tesekkur ederim :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlginç bir tarif, başarılar :)
Bayıldım bu tarife en kısa zamanda denemek istiyorum. Ellerinize sağlık
ellerine sağlık maşllah :) acayip güzel görünüyor :)
Ellerine sağlık başarılar
muhtesem bir tarif değişik ve cok basarili...
yarismada basarilar dilerim..
Hmmm , güzeeel
Ellerine emeğine sağlık ... başarılar dilerim.
Çok nefiz gözüküyor ellerine sağlık başarılar diliyorum yarışmada
Eline saglik degisik ve lezzetli bir tarife benziyor
Ooo pizza gibi çok güzel olmuş.
Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar.
Bunu makarna ile deneyeceğim birazda permasan ekleyecegim. Ellerineze sağlık. .
maşallah ben bi kap makarna yapmaya vakit bulamıyorum sen pizzasını yapmışsın.Eveeet sonunda oğlumdan fırsat buldum ve geç de olsa tarifimle karşınızdayım.
İsminden de tahmin edeceğiniz üzere "Makarna mı pizza mı yesem?" kararsızlığına çözüm bulduğum bir tarifimi paylaşıyorum.
Dileyen bildiğimiz spagetti makarnayla da yapabilir ama ben tadını daha çok beğendiğim ve daha pratik bulduğum için noodle kullanmayı tercih ettim.
Eki Görüntüle 1895965
Tarifim için, sade noodle şeklinde satın aldığım paketten 4 parça çıkarıp kullandım.
MALZEMELER (4 kişilik)
-4 porsiyonluk noodle
-75 gr sucuk
-4 adet küçük sosis
-1 yemek kaşığı salça
-3 adet mantar
-1 çeri domates
-5 zeytin
-2 yemek kaşığı konserve mısır
-100 gr kaşar peynir
-tuz, kekik, fesleğen
-zeytinyağ
Eki Görüntüle 1895962
2 lt kaynamış suya 1 yemek kaşığı tuz ve makarnaların yapışmaması için bir miktar da zeytinyağı koyuyoruz.
İkiye ayırdığımız noodle makarnalarımızı 5 dakika kadar haşlayıp süzüyoruz.
Eki Görüntüle 1895963
Süzülen makarnamızı uygun büyüklükteki fırına dayanıklı bir kaba koyuyoruz.
Eki Görüntüle 1895964
Üzeri için sucuk ve sosislerimizi doğrayıp salçalı suda haşlıyoruz.
Eki Görüntüle 1895967
Haşlanmış malzemeleri sosuyla beraber makarnamızın üzerine döküyoruz.
Eki Görüntüle 1895971
Rendeledigimiz kaşarları, çekirdeğini ayıkladığımız zeytinleri, doğradığımız domatesi ve mantarları, son olarak da mısırlarımızı ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1895981
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1895972
Eki Görüntüle 1895980
Son olarak tabağa aldığımız dilimin üzerine kurutulmuş kekik ve fesleğen serpiyoruz.
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1895976
Eki Görüntüle 1895970
-Püf noktası: Sıcak servis edilemeyeceği durumlarda sucuğu haşladığınız suyu makarna sosu olarak kullanmayın, ayriyeten salçalı su hazırlayın. Çünkü sucuğun suya karışan yağları donacağı için kötü bir tat oluşturabilir.
-Tarifimi fırından çıkar çıkmaz tüketmenizi tavsiye ederim.
maşallah ben bi kap makarna yapmaya vakit bulamıyorum sen pizzasını yapmışsın.
nefis görünüyor ellerine sağlık
altı sert mı oluyor?
dilimlemişsin de ondan altı sert oluyor sandım. seni diyet topiğine söylicemmmm ama önce diyet yaparken aldığım kiloları vereyim de sonra söylicemYok canım bildiğim makarna oluyor :) çaktırma kız güya diyetteyim makarnaları pizzaları götürüyorum
dilimlemişsin de ondan altı sert oluyor sandım. seni diyet topiğine söylicemmmm ama önce diyet yaparken aldığım kiloları vereyim de sonra söylicem
yada makarnası önden biraz fırınlanabilir. denemek lazımHahaha sorma yaa emziriyoruz diye yemediğimiz şey kalmadı
Dilimlemek zor oldu gerçekten. İlk çıkardığım dilim dağıldı, bu ikinci dilim altı sert olması için basamel sosla yapılabilir.